Avatar
Matyáš Michel:

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli je možné udělat aby se po kliknutí na odkaz otevřela jedna náhodná strana z např. 3 stránek. A pokud by to šlo tak tedy prosím o ukázku :D

 
Odpovědět 4.10.2015 10:36
Avatar
Ondřej Krsička
Redaktor
Avatar
Ondřej Krsička:

Můžeš použít JS a v něm random(). Ten odkaz nasměřuješ na JS a v něm otevřeš stránku(např. pokud mají ty 3 stránky index, tak jednoduše náhodně měníš ten index). Sorry, pokud je to blud, v JS nedělám. Jen bych to tak nějak udělal.

 
Nahoru Odpovědět  +1 4.10.2015 10:43
Avatar
Dominik Hošic
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondřej Krsička
Dominik Hošic:

Javascriptem to jde vyřešit taky, ale já osobně bych to řešil server-side s PHP.

Nahoru Odpovědět  +4 4.10.2015 15:25
Klient: Nefunguje mi internet co s tím uděláte? Operátor: a co vidíte na monitoru? Klient: No signal...
Avatar
Tonda Kozák
Člen
Avatar
Tonda Kozák:

Jde o to, k čemu to má sloužit. Normální odkaz vždycky vede na nějakou konkrétní stránku. Můžeš to udělat tak, že pomocí PHP vybereš náhodný odkaz a ten vypíšeš.
Pomocí JavaScriptu by to mohlo jít takto:

http://kod.djpw.cz/gpqb

 
Nahoru Odpovědět  +1 4.10.2015 21:55
Avatar
adder
Člen
Avatar
Odpovídá na Dominik Hošic
adder:

Proč bys to řešil na serveru?

Nahoru Odpovědět  -2 5.10.2015 9:28
I’m going to lay this brick as perfectly as a brick can be laid.
Avatar
Dominik Hošic
Redaktor
Avatar
Odpovídá na adder
Dominik Hošic:

Protože Javascript je client-side a uživatel si ho může vypnout a potom by se po kliknutí na odkaz nestalo nic a taky by to mohlo představovat bezpečnostní riziko v určitých případech.

Nahoru Odpovědět  +3 5.10.2015 10:09
Klient: Nefunguje mi internet co s tím uděláte? Operátor: a co vidíte na monitoru? Klient: No signal...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.