Diskuze: Obrazek drzici se leve strany prohlizece

HTML a CSS HTML a CSS Obrazek drzici se leve strany prohlizece American English version English version

Avatar
Crusty
Člen
Avatar
Crusty:

Zdravim vas,

chtel bych poprosit o radu.
Jak mam udelat na strance, aby obrazek (div, cokoli) bylo zarovnane porad vlevo u hrany okna prohlizece? Obsah stranky je vycentrovan na stred.Pokud se okno bude zmencovat, tak aby ten fixni obrazek pak kousek prekryl obsah stranky a dale uz se schoval za stranu okna prohlizece.

Dekuji

Odpovědět 29.7.2013 17:55
www.2ox.cz
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Crusty
Jiří Gracík:

Nastavíš mu přes css absolutní pozici

Nahoru Odpovědět 29.7.2013 18:00
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Crusty
David Čápka:

Když chceš něco fixní, dáš tomu fixní pozici ;-)

Nahoru Odpovědět 29.7.2013 18:04
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Crusty
Člen
Avatar
Crusty:

ok vyzkousim. Dekuji

A kdyz chci aby to z casti prekryvalo obsah webu co je uprostred, tak musim pouzit z-index?
Aaa jeste aby se ten bocni obrazek schoval za hranu prohlizece, kdyz se zmensuje okno. Nebo to uz zajisti vami zminovane parametry?

Tak nejak mi to funguje zde www.2ox.cz ... ale jak se zmensi okno, tak ten obrazek preleze pres obsah uprostred, rad bych aby nesel pres, respektive treba jen kousek a pak uz se zacal schovavat

EDIT: za obsah ;)

Editováno 29.7.2013 18:12
Nahoru Odpovědět  -1 29.7.2013 18:09
www.2ox.cz
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Crusty
Jiří Gracík:

s tím schováváním bych to řešil přes media:

#obrazek{...}
@media all and (max-width: 600px){
    #obrazek{display: none}
}

V tomto případě to schová #obrazek, když bude stránka užší nebo rovno 600px

Nahoru Odpovědět 29.7.2013 18:17
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Crusty
Jiří Gracík:

Když to bude mít nastaveno position a ostatní elementy ne, tak bude navrchu, jinak použij z-index ;)

Nahoru Odpovědět 29.7.2013 18:26
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Crusty
Člen
Avatar
Crusty:

ok, dekuji, zkusim si s tim pohrat, kdyztak se jeste ozvu.

Nahoru Odpovědět 29.7.2013 18:36
www.2ox.cz
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Crusty
Jiří Gracík:

doporučím ti pročíst si a zkusit udělat web podle tutorialu zde na devbooku, aby to nějak vypadalo ;)

Nahoru Odpovědět  +1 29.7.2013 18:45
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Crusty
Člen
Avatar
Crusty:

je pravda ze bych mohl, HTML a CSS je pro me zatim stale spanelska vesnice.
Prozatim jsem stranku neresil, nyni bych se na ni rad lepe presentoval, proto se v tom stouram :)

Nahoru Odpovědět 29.7.2013 19:31
www.2ox.cz
Avatar
Crusty
Člen
Avatar
Crusty:

tak po projduti tutorialu uz mi to dela co chci. Parada.
Hlavne ze uz vim jak to rozmistovat. Na zbytek uz prijdu :)

Nahoru Odpovědět  +1 30.7.2013 8:06
www.2ox.cz
Avatar
Crusty
Člen
Avatar
Crusty:

netusite nekdo, proc mi server zakomentuje cast php kodu a posle tendle paskvil?
http://www.2ox.cz/…rm/hello.php

Nahoru Odpovědět 31.7.2013 0:28
www.2ox.cz
Avatar
Crusty
Člen
Avatar
Crusty:

aha, kdyz to stahnu, tak se to jmenuje hello.php.htm, coz mi zadnej ftp manager nerekl :)

Nahoru Odpovědět 31.7.2013 0:55
www.2ox.cz
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.