Avatar
k.ats
Člen
Avatar
k.ats:

Ahoj, narazil jsem na problém při tvorbě webu. Pracuji na fotogalerii, kde chci aby po kliknutí na odkaz se stránka přesunula na určitou pozici. Dělám to nějak takhle (hledej "tag-test"):

<nav>
               <ul>
                  <li class="aktivni-menu">
                     <a href="index.html">Domů</a>
                  </li>
                  <li class="neaktivni-menu submenu">
                     <a href="fotogalerie.html">Fotogalerie</a>
                     <ul>
                        <div>
                             <li><a href="fotogalerie.html#tag-test">Fotogalerie 1</a></li>
                             <li><a href="#">Fotogalerie 2</a></li>
                             <li><a href="#">Fotogalerie 3</a></li>
                             <li><a href="#">Fotogalerie 1</a></li>
                             <li><a href="#">Fotogalerie 2</a></li>
                             <li><a href="#">Fotogalerie 3</a></li>
                        </div>
                     </ul>
                  </li>
                  <li class="neaktivni-menu">
                     <a href="#">Ceník</a>
                  </li>
                  <li class="neaktivni-menu">
                     <a href="#">Kontakt</a>
                  </li>
               </ul>
            </nav>

Na dané stránce mám pak umístěnou záložku:

<a id="#tag-test"></a>

Myslím si, že na tomhle snad nejde nic skazit, ale nefunguje to. Tedy v IE to funguje, ale v mozzile ne. Nevíte někdo kde by mohl být problém nebo jestli se k tomuto nedá použít něco jiného (funknčního)?

Děkuji za radu.

 
Odpovědět 1.10.2014 12:09
Avatar
k.ats
Člen
Avatar
Odpovídá na k.ats
k.ats:

Teď se na to dívám a asi bych řekl, že je to tím křížkem v záložce... jdu zkusit.

//Achjo, jsem to ale vůl. Půl hodiny do toho čučím a jakmile to dám sem na fórum, tak si toho okamžitě všimnu hned jak se podívám zde na ten "barevný" kód. Tak se omlouvám za spam :( Samozřejmě, že je to křížkem, který tam nemá co dělat...

Editováno 1.10.2014 12:14
 
Nahoru Odpovědět 1.10.2014 12:11
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na k.ats
Honza Bittner:

Správně se to dělá tak, že máš odkaz

<a href="#neco"> ... </a>

a někde na stránce máš pak element s ID #něco - tedy né odkaz

<div id="neco> ... </div>
Nahoru Odpovědět 1.10.2014 12:41
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
k.ats
Člen
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
k.ats:

Díky za radu. Nakonec to ale stejně nepoužiji, protože nejsem moc znalý v jquery a narazil jsem na problém u jcarousel, že když jich mám více pod sebou, tak ta java funkce funguje jen u prvního a u ostatních nikoliv, tak to udělám pro každou fotogalerii stránku zvlášť a tohle tím pádem odpadá.

 
Nahoru Odpovědět 1.10.2014 15:59
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na k.ats
Honza Bittner:

A co přesně chceš udělat? ;)

Nahoru Odpovědět 1.10.2014 16:04
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
k.ats
Člen
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
k.ats:

Ahoj, omoluvám se za opožděnou reakci. Ve tvorbě webu jsem teď zamrzl, protože jsem čekal asi 2 měsíce na dodání některých podkladů. fotek apod. Stránku mám zatím stále rozdělanou a teď jak bude chvíle se do toho chci zase vrhnout a dodělat to. Test mám adrese ahoj.tode.cz . Původně mě šlo o to, že budu mít celou fotogalerii na jedné stránce a každá kategorie ve fotogalerii bude mít svůj karusel - tím pádem by byly pod sebou třeba 8 karuselů. Když jsem to ale takhle zkoušel, tak mě korektně fungoval pouze ten první a ty ostatní byly menší a neodpovídala velikost, která byla nastavená. Tak jsem to zavrhl a vytvořil fotogalerii tak jak je na zmiňované adrese - vše bude zvlášť. S tím, že samozřejmě v této fázi, tam ještě nemám žádnou fotku a je funkční pouze fotogalerie 1.

 
Nahoru Odpovědět 20.11.2014 6:50
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.