Avatar
Lukáš
Neregistrovaný
Avatar
Lukáš:

Zdravím, potřebuji se zbavit jednoho scrollbaru, toho, který je blíž k menu. Zkoušel jsem mnoho způsobů a zatím se mi pouze podařilo skrýt scrollbar, který je dál od menu a ten chci zrovna nechat.

http://www.imghosting.cz/…ky_2012_.png

Za rychlé rady všem díky.

(P.S. zkoušel jsem nastavit tělu overflow: hidden a zmizel ten, kterej chci, aby zůstal, tz. dál od menu..)

Menu mám zhruba takhle:

<body>
        <div id="wrapper">
                <header>
            <nav>
                <ul>
                        <li><a href="home.html">Home</a></li>
                        <li><a href="omne.html" target="ramec">O mně</a></li>
                    <li><a href="meprace.html" target="ramec">Galerie</a></li>
                    <li><a href="odkazy.html" target="ramec">Ostatní</a></li>
                    <li><a href="kontakt.html" target="ramec">Kontakt</a></li>
                </ul>

                <iframe src="omne.html" name="ramec" id="ramec">Rámce nejsou podporovány</iframe>

            </nav>
         </header>


A začátek css zhruba takhle:
body, html {
        padding: 0px;
        margin: 0px;
        height: 100%;

}

header {
        padding: 10px;
        margin-bottom: 10px;
        display: block;
        height: 100%;

}


h1 {
        text-align: center;
}

#wrapper {
        width: 960px;
        margin: 0px auto;
        height: 100%;
        padding: 0px;

}

nav  {
        display: block;
        width: 100%;
                margin: 0px auto;
                position: relative;
                height: 100%;
}

_____________­_________________

Možná to bude trochu nepřehledný, jak to posílám, ale snad si s tím poradíte.

 
Odpovědět 4.5.2012 14:39
Avatar
Odpovídá na Lukáš
David Jančík [sczdavos]:

Iframe dej s atributem scrolling="no"

<iframe src="omne.html" name="ramec" id="ramec" scrolling="no"></iframe>
Nahoru Odpovědět 4.5.2012 19:03
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Luke:

Jo, to jsem také zapomněl zmínit. Tohle jsem udělal, to sice pomohlo, ale už se mi neroztahovala stránka na výšku. Tz. že když nastavím scrolling="no" a přidám něco na stránku, tak se mi už automaticky a výšku neroztahuje, takže text nově přidanej je skrytej. Pomůže jedině když nastavím na pevno výšku, ale to je zase nesmysl, protože pokaždý když napíšu něco novýho, tak budu muset nastavit novou výšku stránky, aby všechno, co jsem napsal bylo vidět. Snad je to k pochopení, co jsem napsal. Musí být jiný řešení.

 
Nahoru Odpovědět 4.5.2012 21:49
Avatar
Odpovídá na Luke
David Jančík [sczdavos]:

Máš stránky někde na internetu? Nebo můžeš mi někam nahrát zdrojové kódy? Rád bych se na to podíval přímo abych měl všechno před sebou :)

Nahoru Odpovědět 4.5.2012 21:54
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
Luke:

Stránky mám "pouze" u sebe na lokálním disku. Nechci je zatím publikovat, dokud nebudou hotový. Ale pokud mi napíšeš mail, tak ti potřebné věci pošlu :-) Mohl by jsi mi totiž pomoc ještě s jedním problémem.

 
Nahoru Odpovědět 4.5.2012 22:00
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Luke
Kit:

A co takhle použít osvědčenou matrjošku? Vnitřnímu prvku dej výšku "100%" a vnějšímu "auto".

Hlavně tam nedávej ten stupidní text "Rámce nejsou podporovány". Googlebot to totiž velice dobře rád indexuje. To tam prostě nesmí být.

Nahoru Odpovědět 4.5.2012 22:00
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
Luke:

Stránky mám "pouze" u sebe na lokálním disku. Nechci je zatím publikovat, dokud nebudou hotový. Ale pokud mi napíšeš mail, tak ti potřebné věci pošlu :-) Mohl by jsi mi totiž pomoc ještě s jedním problémem.

 
Nahoru Odpovědět 4.5.2012 22:02
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
Luke:

A co doporučuješ místo "Rámce nejsou podporovány" ? Nemám k tomu psát nic?

 
Nahoru Odpovědět 4.5.2012 22:05
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Luke
Kit:

Patří tam alternativní text. Klidně tam dej mapu svého webu v podobě menu. Google to velmi rád zaindexuje, běžní návštěvníci to vůbec neuvidí a ti s vypnutým iframe uvidí navigaci. Stejně by nic lepšího neviděli.

Nejlépe je ovšem zbavit se iframe úplně. Dnes už to skoro nikdo nepoužívá, protože je to pro web velmi nevýhodné.

Nahoru Odpovědět 4.5.2012 22:12
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Luke:

Takže když mé menu vypadá takto:

<body>
<div id="wrapper">
<header>
<nav>
<ul>
<li>Home</li>
<li>O mně</li>
<li>Galerie</li>
<li>Ostatní</li>
<li>Kontakt</li>
</ul>

<iframe src="omne.html" name="ramec" id="ramec" >Rámce nejsou podporovány</i­frame>

</nav>
</header>

<footer>Copyright &copy 2012 </footer>
</div>
</body>
_____________­________________

Tak stačí když pouze odstraním iframe a místo target="ramec" dám přesně co? Nebo je v tom ještě něco víc? Když nebudu používat iframe.

 
Nahoru Odpovědět 4.5.2012 22:21
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Luke
Kit:

Vidím, že tu matrjošku jsi ještě nezkusil.

Dej tam co chceš. Něco, co s tvým webem souvisí. Text "Rámce nejsou podporovány" s tvým webem nesouvisí, neboť není o rámcích, ale o tobě.

No, stránky o sobě bývají nejnudnější stránky na netu. Nechceš je raději napsat o něčem jiném?

Nahoru Odpovědět 4.5.2012 22:37
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
Luke:

Koukám, že se mi menu nezkopírovalo sem celý, tak snad teď to bude v pořádku. Ono jsem odstanil iframe a místo kde mám target="ramec", kde jsem to měl kvůli tomu iframu, tak místo rámec, když bych tam nechal "_self", tak by se mi teoreticky po kliknutí mělo otevřít na stejné stránce s jiným textem.. Ale ono to tak asi nefunguje. A tu matrjošku myslíš, že mám body nastavit padding: 100% a margin: auto ?

Jinak k těm stránkám, ono to má být moje Portfolio, ale nechci aby bylo jen tím a chtěl bych tam přispívat i něčím jiným. Jen zatím nemám promyšleno čím.

<body>
<div id="wrapper">
<header>
<nav>
<ul>
<li>Home</li>
<li>O mně</li>
<li>Galerie</li>
<li>Ostatní</li>
<li>Kontakt</li>
</ul>
</nav>
</header>

<footer>Copyright &copy 2012</footer>
</div>
</body>

 
Nahoru Odpovědět 4.5.2012 22:57
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Odpovídá na Luke
Luke:

Pošlu screen toho menu, pořád je tu problém s odesláním dělšího textu.

http://www.imagehosting.cz/?…

 
Nahoru Odpovědět 4.5.2012 22:59
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Luke:

Kdo by mi byl schopný poradit s dvěma, třema otázkama? Potřeboval bych to co nejrychleji.

  1. Potřeboval bych udělat, jak mám menu, tak ještě submenu, ale to se mi stále nedaří.
  2. Jak jsem odstranil iframe a rámce, tak teď přesně nevím, když kliknu v menu třeba na Galerii, tak se mi otevře v nové okně, ale já chci, aby se zobrazila v tom a samém. Myslel jsem, že mi pomůže atribut target, ale nepomohl.
  3. Zbavit se toho scrollbaru, který je blíž k menu - jak je na obrázku - http://www.imghosting.cz/…ky_2012_.png

(P.S. kde bych si měl nechat zařídit hosting? Prohlížel jsem hostingy, kteroé jsou tady zmiňovaný a rozhoduju se mezi Onebit a Gigaserverem)

Předem děkuju za rady!

 
Nahoru Odpovědět 5.5.2012 11:24
Avatar
Odpovídá na Luke
David Jančík [sczdavos]:

1 Submenu pokud mysíš menu na levé straně - pakpokud používáš tabulky - stačí si dát další buňku a do té dát menu -> |menu|obsah webu|. Pokud divy pak dáš dva divy vedle sebe a nastavíš float:left.

2 Pokud nezadáš target tak se ti otevře v tom samém okně prohlížeče stránka na kterou odkazuješ. Při použití rámců si určuješ targetem název rámce ve kterém se má odkaz otevřít.
Počítám, že je web dělaný dle návodů zde na is a tudíž pouze index.html obsahuje menu atd a ostatní jen obsah. Pokud tedy nechceš pužívat rámce a neumíš php budeš muset do každého html souboru psát znovu vše co máš v indexu.

3 Scrolbar ^ řešení v komentářích výše si zkoušel? Jinak v css lze scrollbar upravit pomocí -> overflow:hidden;

Hosting: používáme http://www.onebit.cz/?… což je vysoce kvalitní webhosting, s ochotnou a rychle reagující technickou podporou. Zálohují data, není problém s jejich obnovou až tuším měsíc nazpět. Máš možnost si cokoliv nastavit a využívat kvalitních služeb. Tento webhosting když jej porovnám se zahraničními je v průměrné cenové kategorie, ovšem v česku lidé většinou dají přednost nižší ceně. Potom ale většinou je web nedostupný, technická podpora neodpovídá a tak podobně viz. kapusta...

Nahoru Odpovědět 5.5.2012 12:13
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Luke
Drahomír Hanák:

Udělal jsem malou ukázku toho menu http://jsfiddle.net/rdVhf/1/ Pokud bys chtěl nějaké efekty, musel bys použít JavaScript. Takhle je to jen CSS a HTML

 
Nahoru Odpovědět 5.5.2012 12:22
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Luke:

SCZDAVOS a DRAHOŠ: Poslal bych vám zdrojový kody, aby jste se koukli jak to mám, ale nechci je dávat sem, aby je viděl každej. Dáte mi mail, abych vám je mohl poslat? Nebo pokud máte lepší způsob...

 
Nahoru Odpovědět 5.5.2012 12:44
Avatar
Odpovídá na Luke
David Jančík [sczdavos]:

Napsal sem ti mail. Pošli mi to v odpovědi na něj :)

Nahoru Odpovědět 5.5.2012 17:41
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Luke:

Mail mi žádnej nepřišel :-) mail: Skywalk.er@seznam.cz

 
Nahoru Odpovědět 5.5.2012 17:50
Avatar
Nahoru Odpovědět 5.5.2012 17:57
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Luke:

Ne, to už jsem se díval. Bylo by jednodušší, kdyby jsi mi tvůj mail poslal ty :-) Nebo pokud mail ti nevyhovuje, tak jiný způsob.

 
Nahoru Odpovědět 5.5.2012 18:05
Avatar
Odpovídá na Luke
David Jančík [sczdavos]:

Pošli sem zdrojové kódy. Web máš v HTML, jehož zdrojový kód si každý může jednoduše zobrazit (CTRL + U), takže k čemu dělat takovou aféru?

Nahoru Odpovědět 5.5.2012 18:12
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Luke:

Já žádnou aféru nedělám, na to stejný bych se mohl zeptat tebe, že jsi mi neposlal sem svůj mail :-)

Vše je zabalené - http://leteckaposta.cz/262339086

Přečti si texták, co je přiloženej, je tam vše popsané.

 
Nahoru Odpovědět 5.5.2012 18:30
Avatar
Odpovídá na Luke
David Jančík [sczdavos]:

Bez použití JS nebo PHP toho docílíš pouze tabulkovým layoutem - udělej si tutoriály je v sekci HTML.
Případně se podívej na PHP tutoriály.
Submenu udělej stejným způsobem jako ti popsal Drahoš výše.

Nahoru Odpovědět 5.5.2012 18:53
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Luke:

Já vím jak v HTML udělat submenu, ale už mi nejde udělat submenu v mém menu, respektivě v css ho nastylovat. A co ostatní věci? Myslel jsem, že to dáme společně nějak do kupy.

 
Nahoru Odpovědět 5.5.2012 19:01
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Luke
David Čápka:

sczdavos nemluvil o submenu, ale layoutu, na který se ptáš. Jinak mi přijde, že ti již bylo řečeno vše potřebné a dokonce jsi dostal ukázky. Pokud je neumíš použít, projeď si sekci HTML a sekci JavaScript.

Nahoru Odpovědět 5.5.2012 19:09
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Luke:

Jo menu udělám pomocí php. Ale ono v archivu, co je na letecké poště, jsem potřeboval pomoc ještě s pár věcma. Nejvíc potřebuji pomoc s tím, jak mám stránky a v menu mám např. GALERIE, tak bych potřeboval ještě dvě, nebo tři, dle potřeby submenu, nebo podmenu, nevím, pod čím to kdo zdá, ale je to přesně to, co ukazoval jako příklad Drahoš. Rozdíl je v tom, že bych potřeboval pomoc s css. Dále mám takovej jeden efekt, že když se stránka načte, tak mi menu ze shora dolů efektně s jede o kousek dolů, ale funguje to pouze v Safari a v Chromu. Ve Firefoxu, Opeře (o IE nemluvím) to bohužel nefunguje a nevím, co s tím.

 
Nahoru Odpovědět 5.5.2012 19:31
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Luke
Kit:

Podmenu se dělá takto:

<ul>
<li>položka</li>
<li>
  <ul>
   <li>první položka podmenu</li>
   <li>druhá položka podmenu</li>
   <li>třetí položka podmenu</li>
  </ul>
</li>
<li>třetí položka</li>
</ul>
Nahoru Odpovědět 5.5.2012 19:55
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Luke:

Já vím jak se dělá, jen potřebuji v mým css ho nastylovat správně. Mně se to stále nedaří.

 
Nahoru Odpovědět 5.5.2012 20:00
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Luke
Kit:

Protože to máš špatně už v HTML. Nejlepší je udělat stránku nejprve bez CSS a styly udělat teprve až když vše řádně funguje.

Nahoru Odpovědět 5.5.2012 20:14
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Luke:

HTML menu mám takhle - http://www.imghosting.cz/…ky_2012_.png

Je to zatím bez podmenu. Nechceš si stáhnout taky ten archiv a kouknout se na to?

 
Nahoru Odpovědět 5.5.2012 20:28
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Luke
Kit:

Ten archiv mám už 2 hodiny, ale podmenu jsem tam nenašel. Proto jsem ti poslal ten návod, jak ho udělat. Můžeš se nechat inspirovat na
http://css.maxdesign.com.au/listamatic/

Nahoru Odpovědět 5.5.2012 20:47
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Luke
Drahomír Hanák:

To menu udělej tak, jak jsem ti to posílal. Tam, kde chceš submenu, vlož do li za odkaz ještě jeden seznam s tím submenu, co chceš. V CSS pak skryješ ty položky v submenu. Stejně jako v té ukázce, co jsem posílal.

Aby se ti otevíraly odkazy v té samé stránce bez rámců nebo PHP, JavaScript apod. udělat nelze. Můžeš ale to menu zkopírovat do každé stránky (kontakt.html, mojeprace.html ... ale úpravy jsou pak složité)

Sice je pěkné, že máš tu animaci menu v CSS, ale to je jen experimentální a zatím nefunguje všude (jen v nejnovějším FF, Safari, Chrom). Pro FF použij @-moz-keyframes, pro Webkit (chrome apod.) @-webkit-keyframes a pro ostatní prohlížeče (resp. i pro FF a Chrome) jen @keyframes.

 
Nahoru Odpovědět 5.5.2012 20:50
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Luke:

Ono tam pod menu také není. Chtěl bych ho mít jak je GALERIE, tak tam. Když by jsi mi ho tam dopsal, jak pak na css? Mně se to stále nedaří v css správně nastylovat.

(P.S. omlouvám se za ty dva příspěvky, co se mi poslaly, špatně se oděsílá formulář, když napíšu příspěvěk a stránku aktualizuju, tak se pošle ten a samý příspěvek znovu. Musím odejít ze stránky a znovu na ní přejít.)

 
Nahoru Odpovědět 5.5.2012 20:56
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Luke
Kit:

Žádnou galerii v archivu nevidím.

BTW: Ten doublepost je způsoben chybou v místním redakčním systému. Možná to autoři časem spraví. Je potřeba jen přidat jeden header('Location: .') a pak to přestane dělat.

Nahoru Odpovědět 5.5.2012 21:02
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Autoři to časem spraví, ale když na něj vyskočí messagebox o opětovném odeslání, tak ho nemusí zaškrtávat, navíc stačí jen znovu odenterovat adresu. Řešíme teď prioritnější věci, o prázdninách budeme předělávat web do MVC, tak se to opraví. Jinak to není tak lehké, header nemůžeme odeslat protože se předtím něco renderuje a než přeorganizovávat ten starý kód, tak to raději pak napíšeme znovu.

Nahoru Odpovědět 5.5.2012 21:07
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Když ten messagebox nepotvrdí, stránka se neobnoví. Když potvrdí, příspěvek se pošle znovu. Je to dilema.

Při zpracování POST je velkou chybou cokoli renderovat. Pak to je jednoduché. Ovšem všechno má svůj čas.

Nahoru Odpovědět 5.5.2012 21:23
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Luke:

Popisky v index.html upraveny. Teď, kdyby jsi mi chmátnul na index.html a přidal tam podmenu ke galerii a zkusil k tomu přidat potřebné do css.

 
Nahoru Odpovědět 5.5.2012 21:24
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Odpovídá na Luke
Luke:

http://leteckaposta.cz/837472243

(Sry za dva příspěvky pod sebou... )

 
Nahoru Odpovědět 5.5.2012 21:25
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Luke:

Tak jsem ještě včera udělal podmenu, na něm nebylo nic těžkého, ale to tu píšu od začátku. Mám problém ho nastylovat, viz. obrázek:

http://www.imghosting.cz/…ky_2012_.png

Mohl by jste mi s tím někdo pomoc? html + css posílám.

http://leteckaposta.cz/844986834

 
Nahoru Odpovědět 6.5.2012 11:42
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Luke:

Nechci být otravnej, ale celkem na to spěchám. Pomohl by mi teda někdo? Nechci tu ani spamovat, ale když nevidím žádné reakce, tak nevím, co si mám myslet. Stačilo by mi pouze pomoc s css, nastylovat podmenu.

@Drahoš: Mohl by jsi mi prosím tě, přesněji napsat, co bych měl dopsat do css, aby mi ta animace toho menu, fungovala ve FF, Opeře a IE ? Už jsi to psal na začátku, ale potřeboval bych to napsat přesněji, díky.

 
Nahoru Odpovědět 6.5.2012 19:05
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Luke
Drahomír Hanák:

Tu animaci musíš nadefinovat pro každý ten prohlížeč zvlášť (každé jádro má zatím svůj prefix dokud nebudou CSS3 animations stabilní). Podpora bude stejně jenom v IE 10, FF 9+, Chrome 17+, Safari 5+, Opera 12+. Prefixy prohlížečů jsou všude stejné: -o (Opera), -webkit (prohlížeče na Webkitu), -moz (prohlížeše na Mozile) a -ms (IE) Celý kód pak bude vypadat asi takhle:

@-o-keyframes showMenu {
        from { opacity: 0; top:-20px; }
    to   { opacity: 1; }
}

@-ms-keyframes showMenu {
        from { opacity: 0; top:-20px; }
    to   { opacity: 1; }
}

@-moz-keyframes showMenu {
        from { opacity: 0; top:-20px; }
    to   { opacity: 1; }
}

@-webkit-keyframes showMenu {
    from { opacity: 0; top:-20px; }
    to   { opacity: 1; }
}

@keyframes showMenu {
    from { opacity: 0; top:-20px; }
    to   { opacity: 1; }
}

#nav {
        -o-animation: showMenu 1s;
        -ms-animation: showMenu 1s;
    -moz-animation: showMenu 1s;
    -webkit-animation: showMenu 1s;
    animation: showMenu 1s;
    position:relative;
}

To poslední "animation" bez prefixu je syntaxe podle W3C (viz. http://www.w3.org/…-animations/). Ta by měla fungovat v prohlížečích jakmile budou ty CSS3 animations stabilní. Zatím ji nepodporuje ani Webkit. Být tebou, raději zkusím jQuery. Je to tak jednoduchá knihovna, že pro ty nejzákladnější operace nepotřebuješ skoro umět ani JS. Navíc je na tyto věci velmi vhodná.

Ohledně toho submenu - v CSS nastav styly třeba

ul#nav li ul {
        display: none;
        position: absolute;
        z-index: 100;
        width: 200px;
        top: 30px;
        list-style: none;
}

ul#nav li ul li {
        float: none;
}

ul#nav li ul li a {
        float: none ;
        display: block;
        background: #ddd;
        border: none;
        padding: 5px 10px;
}

ul#nav li ul li a:hover {
        background: #999;
}

ul#nav li:hover ul {
        display: block;
}
 
Nahoru Odpovědět  +1 6.5.2012 19:35
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Luke
David Čápka:

Nedá mi to a musím sem napsat, že mě dosti udivuje tvé sebevědomí i když jsi evidentně ani zdejší tutoriály nečetl, jinak bys neměl s CSS takový problém. Diskuze je plná příspěvků, které se ti snaží pomoct, je tu dokonce několik příkladů, které se vytvořily jen pro tebe, ale jasně, to jsou žádné reakce a ty opravdu spěcháš.
To že se nechytáš není naše chyba, zřejmě bys měl začít s něčím jednodušším, co je hodné tvým zkušenostem. Ono když něco chceš vytvořit, tak se to nejdříve musíš naučit, tak to v životě chodí.

Nahoru Odpovědět 6.5.2012 19:48
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Luke:

Já si samozřejmě všech, co mi zde pomohli, moc vážím a jsem za to vděčný. Ono to na první pohled možná vypadá, že s tím mám trochu problém, zkouším prvně takovéhle menu. Jinak, už jsem toho pár věcí v html a css dělal. Takové ty jednodušší věci. Návody, co jsou tady jsem si také pročítal a určitě jsou užitečné, ale já stále bojuji s tím podmenu. Doplnil jsem si, co jsi mi sem napsal (Drahoš) a už to vypadá slušně, jen jak je vidět na obrázku, tak podmenu kazí jeho vzhled. A když se ho snažím změnit, tak se mi mění celý vzhled menu. A když měním vzhled pouze toho podmenu, tak kromě barvy pozadí, se vše jakoby překrývá. Podmenu moc nevypadá, jako že z menu Galerie vyjíždí, ale že je tam jen takové naplácnuté.

http://www.imghosting.cz/…ky_2012_.png

 
Nahoru Odpovědět 6.5.2012 20:09
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Luke:

Tak jsem s podmenu postoupil dál a tahle kapitola už je vyřešená.
Jak jste mi radili, že když chci mít na každé stránce jedno menu, tak se to dělá pomocí PHP nebo JS. A ikdyž je to tady napsané, jak se to dělá pomocí PHP, tak mi to příjde, že je to trochu krkolomné, tak jsem si našel na internetu, že stačí, když naše menu (třeba menu.php) pomocí funkce include nakopírujeme do všechn našich dalších stránek. To jsem udělal, funguje to, ale když mám v menu třeba nabídku, O mně, Galerie atd.. tak když kliknu na galerii, tak menu se tam sice objeví, ale celá stránka se o něco zvětší a zdá se mi, že ani stylování téhle stránky už nějak nefunguje. Na zkoušku jsem si tam vytvořil jen nadpis h1 a nastyloval ho na center a je pořád zarovnanej úplně dole vpravo. Vůbec se mi nerovná na stránku pod menu o šířce 960px.. Nevím, zda nevadí, že css mám stejně jak pro menu tak pro stránku O mně.. Zkoušel jsem pro stránku O mně vytvořit jiné css a stejně mi to bylo k ničemu. Jinak by mě zajímala ještě jedna věc, jak udělám, když už nemám rámce, aby třeba stránka Home, byla jako hlavní? Když člověk napíše adresu www.blbablabla.cz tak aby hned co na ní uvidí, byla stránka home.

 
Nahoru Odpovědět 8.5.2012 23:53
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Luke
David Čápka:

Vkládání menu pomocí include nebo require je v PHP tutoriálech popsané úplně stejně, jak říkáš, asi jsi je špatně četl. Cituji tutoriál:

<?php
require 'hlavicka.php';
pis_hlavicku('Sbírka motýlů');
?>

<h1>Moje sbírka motýlů</h1>
<p>Babočky, otakárci, bělásci, moli...</p>
<p>(fotky budou, až najdu foťák)</p>

<?php include 'paticka.htm'; ?>

Můžeš mi prosím říci, co je na tom krkolomného?

Výchozí stránka se jmenuje index.php.

PHP pomocí require/include vkládá zdrojový kód úplně stejně, jako když ho tam vložíš ručně, takže tam chyba nebude.

Nahoru Odpovědět 9.5.2012 8:54
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
Kit:

A hlavně vyhoď ten nesmyslný text "Rámce nejsou podporovány". Nemá tam co pohledávat.

Nahoru Odpovědět 9.5.2012 10:02
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
David Jančík [sczdavos]:

Díky za poznámku, já to jen zkopíroval.
Luke: Slouží k tomu tag <noframes>

<noframes><body>Rámce nejsou podporovány !</body>
  </noframes>
Nahoru Odpovědět 9.5.2012 10:28
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Luke
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Luke:

No jo, dyť vlastně se bere přednostně nejprve index.html a pak index.php a až pak ostatní.. Jsem měl akorát špatně přejmenované indexy. Ale díky za to. Asi jsem špatně četl ten tutoriál. Ono mi to funguje, ale třeba když vytvořím v omne.php např. h1, nebo h2 to je úplně jedno a předtím mám div - div class="obsah", tak když obsahu nastavím stejnou šířku, co má menu, tak to se krásně do šířky zarovnává, ale text se zarovnává úplně dole ve footeru a ne hned pod menu. Nastavení výšky na 100% nebo auto nepomohlo a nechci nastavovat pevnou výšku, protože když bych něco připsal, tak bych musel znovu nastavovat výšku, aby to bylo na stránce vidět. Poradíš co s tím?

 
Nahoru Odpovědět 9.5.2012 10:29
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Luke
David Čápka:

Z tohoto popisu to nepochopím, ale opět opakuji, že na toto PHP nemá vliv, jestli ti někde něco přetéká, tak máš špatně CSS.

Nahoru Odpovědět 9.5.2012 11:32
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
mchladek44
Člen
Avatar
mchladek44:

Tak než jsem se tím vším prokousal tak to trvalo, ale velice mi to pomohlo při řešení problému. Takže děkuju moc.

 
Nahoru Odpovědět 4.12.2012 20:36
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 51 zpráv z 51.