Diskuze: Okraje

HTML a CSS HTML a CSS Okraje American English version English version

Avatar
marcopolo2542001:

Ahoj :)

Chci se zeptat.Jak udělat okraje (viz zde: http://tcpr.ca/ [Ten changelog])
(PS: Mám to podobné jako na te stránce)
Když si dám

border-left: 4px solid gray;

tak se mi posune dolů i pozadí za textem..

Prosim o pomoc.
Díky moc předem

Editováno 18.6.2015 17:09
 
Odpovědět  +2 18.6.2015 17:08
Avatar
Odpovídá na marcopolo2542001
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Velikost rámečku (border) se připočítá k celkové velikosti.
Odečti od ní 4px a mělo by to být v pořádku.

Nahoru Odpovědět  -1 18.6.2015 17:14
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Dominik Gavrecký:

http://jsfiddle.net/g484whm1/ Nech sa ti páči :) Ak máš obsahovú čast 100px a border 2px tak je to 100-2.

Editováno 18.6.2015 17:17
Nahoru Odpovědět  +1 18.6.2015 17:16
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
Odpovídá na Dominik Gavrecký
marcopolo2542001:

Děkuji :) Jenže je to něco jiného...Jak je to na tom webu..Chci tam mit pozadí nadpisu (modré)a zbytek chci mít své (body) pozadí..

 
Nahoru Odpovědět 18.6.2015 17:18
Avatar
marcopolo2542001:

Už to mám... ( http://jsfiddle.net/hevh4e6s/ )
Jen tak nechci tu mezeru

 
Nahoru Odpovědět 18.6.2015 17:23
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na marcopolo2542001
IT Man:

Nastav:

h1 {
    margin: 0;
}
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 18.6.2015 17:25
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
Odpovídá na IT Man
marcopolo2542001:

Děkuju moc :) Už mi to jde

 
Nahoru Odpovědět 18.6.2015 17:26
Avatar
marcopolo2542001:

No tak sice jsem to udělal ale s tím se stal další problém (http://gaming-theme.esy.es/here/ )
Ta posoůvací lišta dole vede stránku někam pryč..

 
Nahoru Odpovědět 18.6.2015 17:40
Avatar
Dominik Gavrecký:

Daj <div class="krajl"></div> nejakú šírku.

Nahoru Odpovědět  -1 18.6.2015 17:43
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
Tomáš123
Člen
Avatar
Odpovídá na Dominik Gavrecký
Tomáš123:

Je to riešením, ale blbým. Oveľa lepšie je odobrať relatívne poziciovanie, ako aj deklaráciu left: 325px (čo je mimochodom tá prebytočná vzdialenosť), ktoré sú tam úplne zbytočne.

marcopolo2542001
Použi radšej obaľovací div, ktorému nastavíš šírku a vystredíš ho pomocou margin: 0 auto. Je to oveľa lepšie riešenie ako to súčasné.

Nahoru Odpovědět 18.6.2015 18:37
Keby nebolo Internetu Exploreru, nebolo by dnešného internetu.
Avatar
Odpovídá na Tomáš123
Dominik Gavrecký:

Pýtal sa prečo sa mu zobrazuje scroll nie na jeho kód ... nemôžem vedieť načo ten kúsok kódu potrebuje. Ja som mu len ukázal kde je problém.

Nahoru Odpovědět 18.6.2015 21:49
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
Tomáš123
Člen
Avatar
Odpovídá na Dominik Gavrecký
Tomáš123:

"Pýtal sa prečo sa mu zobrazuje scroll nie na jeho kód"
Ale ty si mu na to neodpovedal. Odpoveď by znela, že obsah je širší ako okno prehliadača.

"nemôžem vedieť načo ten kúsok kódu potrebuje"
Ale mal by si. Naozaj, nemôžeš počítať s tým, že začiatočník, ktorý nevie, že nadpis má okraj napísal správny a čistý kód a bola by hlúposť kecať mu do toho. Predpokladám, že keď tu radíš, máš dosť skúseností na to, aby si vedel, o čo sa snaží a prípadne vedel pripomienkovať nedostatky.

Editováno 19.6.2015 18:26
Nahoru Odpovědět  +1 19.6.2015 18:26
Keby nebolo Internetu Exploreru, nebolo by dnešného internetu.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.