Diskuze: Okraje v seznamu

HTML a CSS HTML a CSS Okraje v seznamu American English version English version

Avatar
FastNode
Redaktor
Avatar
FastNode:

Zdravím.
Od kamaráda jsem dostal za úkol udělat stránku s výsledky turnaje, kde by byl klasický pavouk: na začátku 16 hráčů po dvojicích, v dalším kole budou hrát vítězové z kola předchozího atd.

Rozhodl jsem se udělat 5 seznamů (4 kola a vítěz) a nastavit každé položce margin / padding. Jenže jsem zjistil, že margin-bottom nelze u <li> nastavit a to mi trochu rozhazuje výpočty, funguje pouze margin-top. Stejně tak padding. Prosím o radu, jak ten kód upravit, případně nasměrovat na lepší cestu.

HTML: http://www.itnetwork.cz/dev-lighter/231
CSS: http://www.itnetwork.cz/dev-lighter/232

Editováno 16.10.2013 17:35
 
Odpovědět 16.10.2013 17:34
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Snorlax:

tak při nejhorším to natvrdo napozicovat.... bude ten text stálej nebo se bude měnit?

Nahoru Odpovědět 16.10.2013 17:42
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Avatar
FastNode
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Snorlax
FastNode:

Jména hráčů v tabulce se budou doplňovat průběžně, takže po každém updatu budu muset ručně přepsat pozice všech ostatních. Uff. Při nejhorším to napozicuju od oka, ale šlo mě spíš o nějaký obejití nefunkčního -bottom.

Editováno 16.10.2013 17:52
 
Nahoru Odpovědět 16.10.2013 17:51
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na FastNode
Snorlax:

tak to bych neriskoval...

Nahoru Odpovědět 16.10.2013 18:27
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Avatar
FastNode
Redaktor
Avatar
FastNode:

Dál jsem to zkoumal a koukám jak z jara! Mám margin: 4px 0; a u každého divu prohlížeč ignoruje takto nastavený spodní margin. Až na poslední element, který mi ten spodek prodlouží o ty 4 px. Já už nic nechápu.

 
Nahoru Odpovědět 16.10.2013 18:29
Avatar
kleofas.hatlapatka:

Zdravím,

nebylo by lepší to vyřešit celé do tabulky ??? Automaticky se to zarovnává a celkově je to variabilnější :)

http://jsfiddle.net/Kleo86/SdqUT/

Nahoru Odpovědět  +2 16.10.2013 20:13
Apeluji na všechny co odpovídají na dotazy, tak pokud je to jen trochu možné dávejte rovnou reálná řešení třeba v htt...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.