Diskuze: Posunutí napravo

HTML a CSS HTML a CSS Posunutí napravo American English version English version

Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Michal Vašíček:

Čau,
mám problém. Dělám si web a mám problém se stylováním. Potřebuju menu přimáčknout napravo, ale ne jenom, že se mi nedaří. Ono ani když hodím do stylu
margin: 0 right;
tak to nejede. Nevíte jak to mám udělat?
Dík

Odpovědět 7.10.2013 6:39
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Michal Žůrek (misaz):

nemáme zdroják ani věšteckou kouli.

Nahoru Odpovědět  +2 7.10.2013 6:42
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Michal Vašíček:

Tu máš style.
http://www.itnetwork.cz/dev-lighter/223

Editováno 7.10.2013 6:48
Nahoru Odpovědět 7.10.2013 6:47
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Jiří Gracík:

Kde jsi na margin: 0 right přišel? což takhle zkusit float?

// EDIT: Jak tak na to koukám, tak to stejně nebude tvůj kód.

Editováno 7.10.2013 7:56
Nahoru Odpovědět  +1 7.10.2013 7:54
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
kleofas.hatlapatka:

margin: 0 0 0 auto;

Takto to chceš ?

Nahoru Odpovědět  -1 7.10.2013 12:02
Apeluji na všechny co odpovídají na dotazy, tak pokud je to jen trochu možné dávejte rovnou reálná řešení třeba v htt...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na kleofas.hatlapatka
Jiří Gracík:

Zrovna jsi trefil tu jedinou možnost jak to být nemůže.

margin: 0 auto;
margin 0 0 auto;
margin 0 0 0 0 auto;

A on chce objekt "přimáčknout k pravé straně", tudíž se nabízí float :)

Editováno 7.10.2013 15:16
Nahoru Odpovědět 7.10.2013 15:15
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Michal Vašíček:

Nevím, kdes přišel na to, že to není můj kód. A float mě nenapadl (psáno večer když se mi chtlo spat). Díky hoši :)

Nahoru Odpovědět  -2 7.10.2013 15:18
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Petr Nymsa:

Možná pro někoho může být 6:39 večer :D

Nahoru Odpovědět  +2 7.10.2013 15:23
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět  +1 7.10.2013 15:25
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 7.10.2013 15:37
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Jiří Gracík:

No nezdá se mi to jako kód člověka, co napíše margin: 0 right :)

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 15:52
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Michal Vašíček:

Tak mě prostě css moc nezajímá. Teď se zajímám spíš o desktop (basic). Css umím jenom na základní úrovni.

Nahoru Odpovědět  -3 7.10.2013 15:56
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Ondrca:

Na basic bych být tebou postupně zapomínal, a není dobrý nápad se učit najednou Javu a PHP když ještě ani neumíš pořádně CSS.

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 16:16
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Michal Vašíček:

Zastaralá informace ;) Na PHP a Javu kašlu, chci basic a C#. A protože basic umím už delší dobu, má přednost.

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 16:20
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Michal Žůrek (misaz):

Na basic zapomeň podívej se na VISUAL basic.

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 16:20
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Ondrca:

To je snad jedno jestli basic, umíš už déle.
Přece ho kvůli tomu nebudeš upřednostňovat, C# ti nevytknu.
V basicu se nic pořádnýho udělat nedá.

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 16:21
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Michal Vašíček:

Tak VIsual Basic no. Říkám tomu Basic, je to kratší a většinou, když někom řeknu basic tak stejně neví o co kráčí. Ještě abych mu říkal Visual Basic.

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 16:23
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Ondrca:

Taky to není nejhorší nápad, ale je blbost učit se 2 jazyky najednou.

Nahoru Odpovědět  +1 7.10.2013 16:24
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Benjibs
Člen
Avatar
Odpovídá na Ondrca
Benjibs:

Veľa ludí to tak robí :P

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 16:24
1 + 1 = 2
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Ondrca:

Ale když řekneš basic a visual basic tak je to rozdíl.

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 16:25
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Benjibs
Ondrca:

Možná jo, ale není to potom nejlepší :).
Ale na druhou stranu je blbost neučit se s HTML zároveň CSS.

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 16:26
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Benjibs
Člen
Avatar
Odpovídá na Ondrca
Benjibs:

Tvoj profil tiež nehovorí o tom, že by si sa učil len jeden.

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 16:27
1 + 1 = 2
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
kleofas.hatlapatka:

jsem si to nevymyslel ... osvětli mi tedy prosím proč mi to takto funguje .... dík

http://scratchpad.io/…al-wish-5048 :)

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 16:28
Apeluji na všechny co odpovídají na dotazy, tak pokud je to jen trochu možné dávejte rovnou reálná řešení třeba v htt...
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Benjibs
Ondrca:

HTML a CSS + JS se už neučím, batch není moc smysluplný a už se v něm taky neučím, GameMaker zanedbávám, Javu se učím a JQuery mi nefunguje.

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 16:29
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Benjibs
Člen
Avatar
Odpovídá na Ondrca
Benjibs:

Aj keď v ňom niečo robíš, stále sa tým učíš.

Každopádne, neviem si predstaviť učiť sa len jeden jazyk naraz, a až sa ho po pár rokoch naučíš, prejsť na ďalší :) Už len škola ma teraz núti učiť sa Pascal a C++,
nehovoriac o tom, čo robím doma.

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 16:31
1 + 1 = 2
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Benjibs
Ondrca:

Pascal se učí, jen protože je lehký a dobře se v něm učí základy a v C++ se ta nějaká hra či něco dá udělat.

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 16:34
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Benjibs
Michal Vašíček:

Nechci vám kazit zábavu, ale tohle téma jsem nezaložil kvůli pokecu o tom, jestli má cenu se učit dva jazyky ale kvůli tomu, že totálně lamím css a nedokážu ani to menu dát napravo.

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 16:34
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Ondrca:

Pak toto téma je tedy vyřešeno.

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 16:36
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 7.10.2013 16:36
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Benjibs
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Benjibs:

Imho celkom dobrý tutoriál zameraný na CSS http://w3schools.com/css/default.asp,
každú vec si tam rovno môžeš aj vyskúšať.

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 16:38
1 + 1 = 2
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na kleofas.hatlapatka
Honza Bittner:

Nějaké věci fungují i když jsou zapsány špatně. To ale neznamená že je budeme používat.

Lepší je použít float:right.

Nahoru Odpovědět  +2 7.10.2013 16:47
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Michal Vašíček:

HoBi, Benji
jedni z mála, co mi poradili :)

HoBi: no, ono mi to s tím marginem stejně nefungovalo. A float mi dělá bordel, i když mám margin: 10px auto u obsahu, "vlije" se to tam.

Benji: Díky, ukládám do záložek a určitě vyzkouším. Ale tady na devbooku je to lepší ;)

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 18:11
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Michal Žůrek (misaz):

float mi tayke dělal bordel, pak jsem ale objevil clear

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 18:13
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Michal Vašíček:

Musíš mi to vysvětlit, css moc v lásce nemám.

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 18:19
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Petr Nymsa:

Odkážu tě jednodušše na zdejší tutoriáo. Mám tkaový dojem že float i clear je zde vysvětleno

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 18:22
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Honza Bittner:

Float dělá bordel jenom tomu kdo neví jak funguje.

Já nepoužívám clear a vždy mi vše funguje.

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 18:22
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Michal Vašíček:

No, já radši do tajů CSS zatím pronikat nebudu... Na clear se kouknu, HoBi, já psal že CSS je pro mě nepoznaná věc.

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 18:27
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Jiří Gracík:

Docela by mě zajímalo jak chceš bez proniknutí do "tajů" css (které jsou asi tak tajuplný jako HTML 4.01) udělat slušný web, ale nevypadáš, že by sis dal v něčem poradit, takže se ani nebudu o nic už snažit.

// Pokud se nebavíme o CSS 3, které k vytvoření dobrého webu nutně nepotřebuješ

Editováno 7.10.2013 19:50
Nahoru Odpovědět  +1 7.10.2013 19:49
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Michal Vašíček:

Poradit si rád nechám :) Proč bych to sem asi jinak psal?

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 19:52
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Jiří Gracík:

Možná když už nevíš, ale ohledně dalších věcí ne.

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 19:53
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Michal Vašíček:

Možná se to nezdá, ale poradit mi můžeš kdykoli :-) A ne jenom když už jsem v koncích.

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 19:56
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Jiří Gracík:

No to se mi právě nezdálo. Ale jestli se pletu, tak se tedy důkladně podívej na CSS ;)

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 19:58
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 7.10.2013 20:03
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 43 zpráv z 43.