Avatar
Jakub Rychlý
Redaktor
Avatar
Jakub Rychlý:

Zdravím,
podle tutoriálu na ITnetwork jsem použil body z úplně prvního tutoriálu. Jenže problém je že když na stránce mám více textu tak nemohu scrolovat dolů. Když však uvolním footer aby nebyl absolute tak se mi hodí do prostředka stránka a stejně nejde scrolovat. Zde ukázka: http://www.testrksoftwares.eu/
EDIT: problém jsem vyřešil tím že jsem odstranil footer, jenže jak ho tam dám aniž by mi dělal to co předtím?

Odpovědět

Odpovědět 29.12.2015 1:49
Čím víc toho vím, tím víc zjišťuju, že vlastně nic nevím.
Avatar
Alesseon
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 29.12.2015 1:56
This is a bad day to be human...
Avatar
Jakub Rychlý
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 29.12.2015 2:04
Čím víc toho vím, tím víc zjišťuju, že vlastně nic nevím.
Avatar
Alesseon
Člen
Avatar
Alesseon:

Absolute prvky se pozicují absolutně ke svému rodiči, když nemají specifikovaný rodič stává se jím okno. Tvůj problém se scrolováním a tím kde ten text je se nachází přesně v tomhle. bottom ti sice posune tu věc na dno ale vzhledem k oknu ne k tomu druhému prvku. A zároveň nemůžeš po patičce chtít aby byla tam kde je když se nemá o co opřít (content je taky absolute) Tím pádem se zarovná nahoru protože první prvek krom konce okna nahoře o který se může opřít je ten div v menu.

Je rozdíl mezi header a header.. h1 slouží k nadpisům. header slouží k hlavičce (menu, logo, nadpis nastylovaný hx, ... )

Jen tedy doufám že jsem správně pochopil popis tvého problému. Přidal jsem si tam hromadu textu scrollovat šlo ale patička byla tam kde být neměla. Nebo je to myšleno jinak? Mohl by jsi prosím na stránku umístit tvou ukázku toho když je to rozbité?

Nahoru Odpovědět 29.12.2015 2:28
This is a bad day to be human...
Avatar
Jakub Rychlý
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Alesseon
Jakub Rychlý:

Footer už mi jinám neskáče buď nejde scrollovat nebo ho prostě dám pryč

Nahoru Odpovědět 30.12.2015 16:27
Čím víc toho vím, tím víc zjišťuju, že vlastně nic nevím.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jakub Rychlý
mkub:

mas zle zadefinovany doctype... spravne: <!DOCTYPE html>

 
Nahoru Odpovědět 30.12.2015 17:22
Avatar
Jakub Rychlý
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
Jakub Rychlý:

To není můj hlavní problém

Nahoru Odpovědět 30.12.2015 17:54
Čím víc toho vím, tím víc zjišťuju, že vlastně nic nevím.
Avatar
Tomáš123
Člen
Avatar
Tomáš123:

neskáče buď nejde scrollovat nebo ho prostě dám pryč

Tak ho prosím daj späť, aby bolo vidno, kde je chyba. V súčasnej podobe nie je problém pozorovateľný.

To není můj hlavní problém

Nesprávne definovaný alebo neuvedený <!DOCTYPE> môže mať vplyv na tvoj problém.

Nahoru Odpovědět 31.12.2015 0:24
Keby nebolo Internetu Exploreru, nebolo by dnešného internetu.
Avatar
Jakub Rychlý
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 31.12.2015 0:33
Čím víc toho vím, tím víc zjišťuju, že vlastně nic nevím.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jakub Rychlý
mkub:

a ukaz aj style.css
takto ti asi nikto moc nepomoze

 
Nahoru Odpovědět 31.12.2015 9:39
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jakub Rychlý
Fredep:

Ahoj, pokud chceš mít footer neustále na dolní části obrazovky, nastav mu pozici fixed, nikoli absolute. V takovém případě se ti jakoby přilepí na monitor. Poté ještě nezapomeň nastavit části section

margin-bottom: 220px;

To zaručí, že se nebude schovávat za footer.

Pročti si zdejší manuály, moc se mi ta tvá stránka nezdá. Section by vůbec nemuselo mít absolutní pozici.

Editováno 31.12.2015 10:27
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 31.12.2015 10:26
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.