Diskuze: Problém s CSS (a, a:hover)

HTML a CSS HTML a CSS Problém s CSS (a, a:hover) American English version English version

Avatar
tomkuzela.tk
Člen
Avatar
tomkuzela.tk:

Čau, potřeboval bych pomoct potřeboval bych blíže specifikovat "a" a "a:hover"
. Potřebuji to, protože nechci mít hover na celé stránce. Předem děkuji za pomoc.
PS.:Nejsem úplný začátečník, jen mám prostě mezery, protože jsem se učil HTML a CSS na této stránce ne na nějakém kurzu.
Prosím o trpělivost.

 
Odpovědět 25.11.2013 21:54
Avatar
Odpovídá na tomkuzela.tk
Martin Bednář (xbedm01):

a je odkaz a a:hover je odkaz, na který jsi právě najel myší ;)

Nahoru Odpovědět 25.11.2013 21:59
I bez motta se dá žít
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Zdeněk Bauer:

Mělo by to být

.boxik a:hover {
color: pink;
}

Kde třída boxik je ten obalovací element odkazu.
Takže příklad:

<div class="boxik">
    <a>Odkaz</a> //Obarveno
</div>
<a>Odkaz</a> //Neobarveno
Editováno 25.11.2013 22:01
 
Nahoru Odpovědět  +1 25.11.2013 21:59
Avatar
tomkuzela.tk
Člen
Avatar
tomkuzela.tk:

Děkuju za pomoc.

 
Nahoru Odpovědět 27.11.2013 17:15
Avatar
Nahoru Odpovědět  -1 27.11.2013 19:39
I bez motta se dá žít
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Zdeněk Bauer:

Co podle tebe prosimtě nedává smysl?
Kdyby sis přečetl i druhý řádek tak zjistíš že mu nejde o specifikaci jako takovou, kterou jsi mu poskytl.

 
Nahoru Odpovědět 27.11.2013 20:38
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tomkuzela.tk
Petr Nymsa:

Kdyby jsi se učil na této stránce, rozhodně by jsi věděl jak funguje pseudo třída :hover. Konkrétně u odkazu, tj a může být následující

/* Celá stránka */
a{color: #FFF;}
a:hover{color: #000;}

#div a {color: #FFF;}
# div a:hover {color: #F0F;}
Nahoru Odpovědět 27.11.2013 20:58
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Zdeněk Bauer:

Není zbytečný označovat div jako ID?
Teď mě tak napadlo

.neco > a {...}

je stejný jako

.neco a {...}

? Krom toho by mě zajímalo co to jsou ty čtyři hvězdičky co se připíší vždy, když napíšu složenou závorku -.-

Editováno 27.11.2013 21:08
 
Nahoru Odpovědět 27.11.2013 21:07
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
Petr Nymsa:

byl to příklad, jasně že to je hloupost :) K těm hvězdičkám, jedná se o nějakou chybu, dělá to všem ;)

Nahoru Odpovědět 27.11.2013 21:09
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Zdeněk Bauer:

Aha, tak díky za objasnění :) A k té otázce jestli je to stejné?

 
Nahoru Odpovědět 27.11.2013 21:11
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Snorlax:

podle mě ty hvězdičky mají bejt pokus o zkratku na zbýraznění, jeklikož 2 hvězdičky tu myslim značí zvýraznění. no a když zmáčkenš ctrl + b tak to udělá ty hvězdičky... jelikož { se píše altgr + b a altgr je vlastně spojení ctrl + ale tak to píše i ty hvězdičky

Nahoru Odpovědět 27.11.2013 21:28
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.