Avatar
cmaja
Člen
Avatar
cmaja:

Vytvořil jsem si první webovou stránku podle tutoriálu „Webové stránky krok za krokem“. Fixní pozice menu, která se vytvořila pomocí toho tutoriálu, se mi libí, ale mám jeden malý problém, který nevím jak vyřešit. Vzal jsem soubor ze 14.dílu tutoriálu a narychlo ho upravil, abych vizuálně ukázal co myslím na obrázcích. Když budu mít článek a na jeho začátku udělám obsah na jednotlivé nadpisy např. druhé úrovně h2 (první obrázek). Pak po kliknutí na nadpis např. č.2 se mi to zobrazí špatně. Budu mít ten nadpis, ke kterému mně to mělo přemístit zakrytý (i kousek textu) právě uvedeným fixním menu (obr.2).

Odpovědět 17.2.2014 22:10
"Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist" ALBERT EINSTEIN
Avatar
Odpovídá na cmaja
Michal Žůrek (misaz):

Zde je možná lepší JavaScriptový slider. Můžeš si to upravit přesně podle tvých představ.

Nahoru Odpovědět 17.2.2014 22:12
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
cmaja
Člen
Avatar
cmaja:

Omlouvám se za spamování, protože jsem to psal i do tutoriálu Webové stránky krok za krokem 14.díl. Ale zde ve fóru to bude lepší. No a ještě jsem chtěl napsat, že neumím vůbec JavaScript. Čistě v HTML5 a CCS3 to nepůjde?

Nahoru Odpovědět 17.2.2014 22:18
"Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist" ALBERT EINSTEIN
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na cmaja
Honza Bittner:

No, nepůjde.

Ono ti toho HTML a CSS nic moc nenabízí na tuto problematiku.
Co mě napadá tak můžeš dát padding-top nadpisům stejně jako výška menu, což není moc cool...

Určitě to bude řešitelné v JS.
Tady je dobrý návod na to co potřebuješ + je to se smooth scrollem.
http://www.itnetwork.cz/…mooth-scroll

Editováno 17.2.2014 22:22
Nahoru Odpovědět 17.2.2014 22:21
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
cmaja
Člen
Avatar
cmaja:

Díky hobi, zkusím to použít, ale nemám rád, když tomu kódu absolutně nerozumím. Asi přečtu nějaké základy.

Nahoru Odpovědět  +1 17.2.2014 22:55
"Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist" ALBERT EINSTEIN
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na cmaja
Honza Bittner:

Nenastavuj height ani line-height na li, nastav pouze line-height na a

Nahoru Odpovědět 18.2.2014 7:17
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
cmaja
Člen
Avatar
cmaja:

Proč? To můj problém nevyřeší ne? Jsem to zkoušel ve firebugu,ale to nic neměnilo.

Editováno 18.2.2014 20:53
Nahoru Odpovědět 18.2.2014 20:52
"Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist" ALBERT EINSTEIN
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na cmaja
Honza Bittner:

všechny styly nastavuj na ačko, na li si nech pouze nejzákladnější styly, jako třeba float atp.

Nahoru Odpovědět 18.2.2014 21:08
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
cmaja
Člen
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
cmaja:

Jo ty to myslíš jako, že je to dobrý programátorský styl?

Nahoru Odpovědět 18.2.2014 22:04
"Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist" ALBERT EINSTEIN
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na cmaja
Honza Bittner:

Spíš kóderský, jelikož není HTML ani CSS programovací jazyk...

Nahoru Odpovědět  +1 18.2.2014 22:08
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na cmaja
Jiří Gracík:

Nejde ani tak o styl, jako o to, že to budeš mít na jednou místě a nebude to dělat blbosti (jako třeba špatně nastavené paddingy, přepisování stylů od jiných tříd a elementů, ...)

Nahoru Odpovědět  +1 18.2.2014 22:19
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
1Pupik1989
Neregistrovaný
Avatar
1Pupik1989:

Já sice do toho kódu nevidím. Viděl jsem jen kusy. HTML5 dobrý, krásný a marný (podle mě). Což takhle prostě to rozdělit na dva bloky (což asi je) a spodnímu dát margin? Sorry jestli vám připadá lepší padding, ale podle mě vnitřní odsazení tam nemá co dělat. Nebo tam můžeš nacpat position : relative, když už to je celé zpozicované. Nejlepší to bude ale určitě napsat v tabulkách. :D

 
Nahoru Odpovědět 18.2.2014 23:38
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na 1Pupik1989
Jiří Gracík:

Jedna blbost větší než druhá. HTML5 je vývoj, krok dopředu, rozhodně není vytvořeno jen tak ze srandy aby jsme místo divu mohli používat header a article. Napozicované to je správně. Position relative je zde zbytečné a s tou tabulkou to nemůžeš ani myslet vážně. Příště nejdříve mysli a pak piš, děkuji.

Nahoru Odpovědět  +2 19.2.2014 9:20
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
1Pupik1989
Neregistrovaný
Avatar
1Pupik1989:

Ta tabulka samozřejmě vtip bylo, to je prasárna. HTML5 si pro mě za mě používejte. Je fakt, že je přehlednější. S position to můžeš také odsadit, ale samozřejmě i to byl vtip. Jediné vážné co jsem napsal byly ty dva bloky, přičemž jeden bude mít margin-top.

 
Nahoru Odpovědět 19.2.2014 12:31
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na 1Pupik1989
Petr Nymsa:

S HTML 5 nepřišli pouze nové tagy :`

Nahoru Odpovědět 19.2.2014 12:49
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na 1Pupik1989
Jiří Gracík:

I ta jediná věc, kterou jsi údajně myslel "vážně", je zbytečná.

Nahoru Odpovědět 19.2.2014 12:55
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na 1Pupik1989
mkub:

tak si zostan u HTML 0.9, ktora nepodporovala doslova nic, ani grafiku :D ale my ostatni budeme pouzivat nove a moderne technologie...

 
Nahoru Odpovědět 21.2.2014 7:05
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Tato diskuze byla označena moderátorem jako nekonstruktivní a myslíme si, že nemá pro veřejnost příliš vysokou hodnotu. Členy můžete samozřejmě stále oslovit soukromě a to formou zpráv nebo chatu.

Zobrazeno 17 zpráv z 17.