Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Jan Demel:

Ahoj. Mám takový problém. Vytvořil jsem webové stránky, které se ale ve starších prohlížečích (například IE 8) absolutně rozsypou. viz příloha. Dokázal byste mi prosím někdo poradit? Prej to musí být i na ty starší...

url webu: http://mcpneu.cz/

Odpovědět 16.2.2015 19:18
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
Jan Demel:

EDIT: IE je konkrétně myšlen Internet Explorer 8.0.6001.18702

Nahoru Odpovědět 16.2.2015 19:19
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
Jiří Gracík:

Je to špatně napsané - starší IE evidentně nedopočítává procentuální velikost elementu z velikosti nadřazeného elementu ale z bůhvíčeho. Procenta jsou zlo.

Nahoru Odpovědět 16.2.2015 19:24
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
Jiří Gracík:

Mimochodem, ten web je hrozný :)

Nahoru Odpovědět  +2 16.2.2015 19:25
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Jan Demel:

Já můžu žít s klidem v srdci :) Nedesignoval jsem ho a majitel nechce nový design. Nechápu.

Nahoru Odpovědět 16.2.2015 19:26
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
Jiří Gracík:

To bys neměl. Ty jakožto vývojář bys mu měl říct, že tenhle web vypadá jak slevová kartička do mekáče.

// A neměl jsem pravdu - IE tu percentuální velikost obrázku ignoruje

Editováno 16.2.2015 19:29
Nahoru Odpovědět 16.2.2015 19:28
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Aleš Lulák
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
Aleš Lulák:

No jen tak při pohledu do htmlka, používáš html5 tagy jako footer, section a aside, které nejsou ie8 podporovány. Myslím si, že to je ten problém

Nahoru Odpovědět  +1 16.2.2015 19:40
Jsem hloupý člověk, proto se musím vzdělávat
Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Aleš Lulák
Jan Demel:

Vidíš ... to mě vůbec nenapadlo :'D

Nahoru Odpovědět 16.2.2015 19:57
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Michal Vašíček:

Ono je dle mě především chyba to, že se to vůbec snažíš mít kompatibilní se staršími verzemi IE, než je 10. Když jsem jednou dělal web, tak jsem si ho schválně nechal zobrazit v IE8 a Netscape Navigatoru (poslední verze). Netscape neměl problémy, IE8 rozházel.

Nahoru Odpovědět 18.2.2015 18:38
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Jan Demel:

Já bych se to tak nesnažil udělat... Je to požadavek člověka, který mi to zadal.

Nahoru Odpovědět 18.2.2015 21:26
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
Jiří Gracík:

Proto mu to máš vysvětlit a nebo tu zakázku nechat. Vesměs se ta podpora starých prohlížečů vůbec nevyplácí.

Nahoru Odpovědět  +1 18.2.2015 21:34
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
Matúš Petrofčík:

https://github.com/…as/html5shiv ;) aby sa ti vytvorili html5 tagy aj v IE6-9 a Safari 4.x a FF 3.x.

  • asi tá šírka v % ako radili vyššie, to nv, to som neskúšal, ale tie tagy by mohli byť problém.

ukážka ako to použiť

<!--[if lt IE 9]>
    <script src="bower_components/html5shiv/dist/html5shiv.js"></script>
<![endif]-->

alebo použiť link na cnd, zoznam: http://cdnjs.com/…es/html5shiv

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 18.2.2015 21:49
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.