Avatar
inpower97
Člen
Avatar
inpower97:

Zdravím , mám pořád problém ohledně toho backgroundu..­.zkoušel jsem to předělat snad 50 způsoby a bez odezvy.

Samozřejmě jsem si dával bacha na to co tady psal halon , ale vzhledem k tomu že ten váš source code má styl.css a index.html ve stejném adresáři a oba odkazují do jedné složky , tak by to mělo logicky fungovat.

Zkoušel jsem i zadávat celou cestu k souboru a nic , jíně prohlížeče etc.

Výsledek

Editováno 29.11.2014 9:54
 
Odpovědět 29.11.2014 9:53
Avatar
Odpovídá na inpower97
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Co přesně ti nejde / nemůžeš pochopit?? Napiš mi to do soukromých zpráv, podívám se na to s tebou a rád pomůžu nebo to napiš do odpovědi, ale abychom tady netvořili mraky komentářů.

Nahoru Odpovědět 29.11.2014 19:20
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Šmahel (ceskyDJ)
Jiří Gracík:

Mělo by se to řešit spíš v samostatném vláknu, ne ve zprávách.

Nahoru Odpovědět  +1 29.11.2014 19:26
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
levelthirdy
Člen
Avatar
Odpovídá na inpower97
levelthirdy:

Zrejme máš taký istý problém ako ja a tuto kolega vyššie že css považuje za koreňový adresár nie ten kde je Index.html ale kde je samotné css uložené ked ho máš v zložke.Ai máš zlú cestu k pozadiu napísanú

 
Nahoru Odpovědět 30.11.2014 13:12
Avatar
levelthirdy
Člen
Avatar
levelthirdy:

To je onoo

 
Nahoru Odpovědět 30.11.2014 13:14
Avatar
inpower97
Člen
Avatar
Odpovídá na levelthirdy
inpower97:

Právě tím to není , kontroloval jsem to přímo na tom raru který je na konci článku ke stažení..index.html i styl.css jsou ve stejné složce , takže cesty u obou jsou stejné -> rozložení.

Sice mi to nepomohlo , ale nemá být místo

article {
background: url('pozadi.png') #009aca;
}

background-image ? všiml jsem si toho včera a i na jiných stránkách to vypisují takto.

#ceskyDJ :
Jsem si jistý že to chápu dobře , ale doslova se mi nechce ukázat pozadí a to ani u html který je na konci článku.
Nemám totiž tušení v čem by mohla být chyba.

html tohoto článku.
css tohoto článku.

Editováno 30.11.2014 14:03
 
Nahoru Odpovědět 30.11.2014 14:02
Avatar
Odpovídá na inpower97
Michal Šmahel (ceskyDJ):

No, jak tak dívám na to HTML, nikde tam nevidím žádný <article>. Pokud tam opravdu není, není divu, že se pozadí nevykreslí. A bg-color ti jít ani nemusí, myslím, že to není validní a dokonce to už prohlížeče nepodporují. Musíš to řešit přes CSS background-color. Zkus obsah <body> obalit ještě tagem <article> (pokud tomu tak není, je možné, že ho v tom pastebinu nevidím jen já).

Nahoru Odpovědět  +1 30.11.2014 18:12
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 30.11.2014 18:41
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Šmahel (ceskyDJ)
Jiří Gracík:

To je zbytečné a sémanticky naprosto špatně. Stačí dát pozadí elementu body (nebo nějakému nadřazenému elementu, což v tomto případě nejspíš záměr nebude)

Nahoru Odpovědět 30.11.2014 18:44
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Já vycházel z dosavadního CSS. Chtělo by to opravit, spoustu lidí to zmate.

Nahoru Odpovědět 30.11.2014 18:56
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Šmahel (ceskyDJ)
Jiří Gracík:

Ale chybu v css je lepší opravit, ne kvůli tomu mršit i html :)

Nahoru Odpovědět 30.11.2014 19:26
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
levelthirdy
Člen
Avatar
Odpovídá na inpower97
levelthirdy:

Tak potom jedine co mna este napada pretoze som tiez s tym mal problem ze vlastne article je ten nadradeny tag a potom je header a section.Mne to tiez teda neslo tak som upravil adresu na pozadie aa pridal som tam toto <section>
takze by som dal okolo textu celeho article a este section a mohlo by to ist.a lhavne to kontrolovat v normalnom prehliadaci a nie v tom co ma PS pad

 
Nahoru Odpovědět 1.12.2014 0:16
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Adam Ježek:

mě se to taky stávalo, ale proto, že server si nějak nevzal ono css. V netbeans sem to v něm napsal, uložil, otevřel to a nic. Když sem potom v prohlížeči otevřel /localhost/web/styl­.css, tak tam ta položka v tom cssku nebyla kompletní, ale stačilo to několikrát obnovit, pak to tam naskočilo a už to chodilo. Občas se mi to stává doteď, ale nikdy nevim proč :D
Schválně si to cssko otevři v prohlížeči a koukni se, jak tam vypadá

Nahoru Odpovědět 1.12.2014 0:34
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Adam Ježek:

řešíš doufam to že na pozadí by měl být obrázek, který tam ale neni? :D

Nahoru Odpovědět 1.12.2014 0:58
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Insane Qurd
Redaktor
Avatar
Odpovídá na inpower97
Insane Qurd:

Ahoj, měl jsem stejný problém, pak jsem to spustil v jiném prohlížeči a šlo to ;)

Nahoru Odpovědět 1.12.2014 14:18
It's impossible to say it's impossible.
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Dobře, beru na vědomí a budu si to příště pamatovat.

Nahoru Odpovědět  +1 1.12.2014 18:51
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Podle mě se to už vyřešilo, když se opraví výše zmíněná chyba v CSS, vše funguje. Pro ty, kteří to stále nechápou: V CSS se vymaže:

article {
        background: url('pozadi.png') #009aca;
}

A pozadí (background) se nastaví tagu body:

body {
        font: 14px Verdana;
        background: url('pozadi.png') #009aca; /*Toto se přidalo*/
}
Nahoru Odpovědět 1.12.2014 18:57
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
inpower97
Člen
Avatar
inpower97:

Už to tedy funguje , nepředpokládal jsem že tam bude chyba a doplatil jsem na to :D

ale jinak dík všem.

 
Nahoru Odpovědět 3.12.2014 18:30
Avatar
Odpovídá na inpower97
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Někdy je chyba tam, kde ji vůbec nečekáš. :)

Nahoru Odpovědět 3.12.2014 19:00
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
jakub.srna
Člen
Avatar
jakub.srna:

Čau čau, prosím o pomoc. Zkošel jsme Operu Next a zároveň i Google Chrome a nepovedlo se mi to vyřešit. Mohl byste se na to někdo podívat a říct mi, co tam je špatně? Už nevím. Jinak to, že tam nedávám tu barvu je proto, protože chci poznat, kdy se ten obrázek načte. Zatím se mi to nedaří....

 
Nahoru Odpovědět 12.10.2015 17:11
Avatar
Odpovídá na jakub.srna
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Co konkrétně nefunguje, obrázek na pozadí?? Pokud ano, zkontroluj cestu k němu. Pozor na Windows lomítka () a Linux lomítka (/).

Nahoru Odpovědět 12.10.2015 17:36
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
jakub.srna
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Šmahel (ceskyDJ)
jakub.srna:

Jo jo. Cestu k obrázku jsem přímo stáhnul ve vlastnostech obrázku. A jinak kontroloval jsem i lomítka...

 
Nahoru Odpovědět 12.10.2015 17:39
Avatar
Odpovídá na jakub.srna
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Ještě tomu může vadit diakritika v cestě, zkus to dát jinam, kde nebude diakritika v cestě. Mimochodem, toto je celý CSS kód??

Nahoru Odpovědět 12.10.2015 17:44
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
jakub.srna
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Šmahel (ceskyDJ)
jakub.srna:

Jooo :). Tak já jsem teprve na začátku tvorby tý stránky. Takže nechci pokračovat dál, dokud nevyřešim tenhle problém. Nicméně diakritika tomu nevadí. Zkoušel jsem to podle tebe dát na plochu a bohužel nic :(.

 
Nahoru Odpovědět 12.10.2015 17:48
Avatar
Odpovídá na jakub.srna
Michal Šmahel (ceskyDJ):
background-image: url('pozadi.png');

A relativní adresa by nefungovala?? Počítám tam s tím, že je to ve stejné složce jako css. Popřípadě ještě zkontrolovat název a formát obrázku (koncovku *.png).

Nahoru Odpovědět 12.10.2015 17:57
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Mark Vajšbejn:

Předem bych chtěl upozornit na to, že sis asi vybral 'špatné téma' a píšeš do offtopic, a nedivil bych se, kdyby to bylo zakázáne, tudíž pokud budeš mít ještě problém s řešením, doporučím ti založit si vlastní topic, ostatní v tom určitě budou mít jasnější přehled, když ti budou chtít pomoci.

.....

Ta cesta, kterou si zadal do url() by měla směřovat do 'C:\Users\...­.............­.......\8. Vlastní idea webu\styl.cssC:\U­sers\........­.............­..\8. Vlastní idea webu\pozadi.png' a to kvůli tomu, že css, pokud neuvidí znak tečky (.), tak se ve složkách vracet nebude a tudíž ve své cestě (od 'C:\Users\...­.............­.......\8. Vlastní idea webu\styl.css) do cesty naznačené tebou (C:\Users\...­.............­.......\8. Vlastní idea webu\pozadi.png) přidává k začátku a hledá někde nesmyslně. Nevím přesně jak to objasnit a už vůbec nevím jestli to tak doopravdy přesně je, ale řešením je určitě to, že místo cesty v url('C:\Users\­.............­..........\8. Vlastní idea webu\pozadi.png') dáš pouze url('pozadi.png'), pod podmínkou jestli ještě máš soubor styl.css ve stejné složce jako soubor pozadí.png

 
Nahoru Odpovědět  +3 12.10.2015 17:58
Avatar
jakub.srna
Člen
Avatar
Odpovídá na Mark Vajšbejn
jakub.srna:

Děkuju moc. Zachránili jste mě :). Virtuální pivko vám oběma :)

 
Nahoru Odpovědět 12.10.2015 18:31
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 27 zpráv z 27.