Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Jan Demel:

Zduř lidi. Mám takový menší problém. Když mám na webu tabulku a chci spojit dvě buňky vedle sebe a dvě buňky pod sebou tak to nejde :( Poradili by jste mi někdo, jak by se to dalo udělat ?

Jak to mám: http://demel.mablog.eu/demel/
Jak by to mělo být: http://gyazo.com/…ae8c77f35987

Odpovědět 15.2.2014 11:33
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
Michal Vašíček:

Já to vidím tak, jak to má být, není to browserem? (já mám Safari 7.0.1)

Nahoru Odpovědět 15.2.2014 11:35
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
Jiří Gracík:

Tohle se nedělá už přes tabulky, nadefinuješ si třídy pro různé široké a vysoké bloky a skládáš je vedle sebe. S tabulkou je pak nejen responsivnost webu nemožná.

Nahoru Odpovědět  +1 15.2.2014 11:41
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
mkub:

tabulkovy layout sa uz nerobi, layout sa robi pomocoe kaskadovych stylov
a tabulky sa pouzivaju na tabulkove udaje
a okrem toho tabulka aj spomaluje zobrazovanie stranky - musi sa najskor cela nacitat a az potom sa zacne zobrazovat

 
Nahoru Odpovědět  +1 15.2.2014 12:37
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na mkub
Michal Vašíček:

K tomu zpomalování... v dnešní době, o kolik to zpomalí? 0,1nanosekundy? Jinak je to samozřejmě pravda, ale myslím, že dnes je už to zpomalení zanedbatelné.

Nahoru Odpovědět  -3 15.2.2014 12:48
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Zdeněk Pavlátka:

Třeba u wifi připojení se to zanedbat nedá,.

Nahoru Odpovědět 15.2.2014 12:51
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Jiří Gracík:

Myslet si to můžeš, ale není to tak ;) U telefonů a tabletů to dělá daleko víc.

Nahoru Odpovědět  +3 15.2.2014 12:56
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Michal Vašíček:

Tak, já moc internet na mobilu nepoužívám, tablet nemám.

Nahoru Odpovědět  -2 15.2.2014 12:57
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Zdeněk Pavlátka:

To je jako říct nepoužívám IE, tak ho na stránkách zablokuju. ;)

Nahoru Odpovědět 15.2.2014 13:01
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Michal Vašíček:

Jasně, z mobilu chodí na net pořád víc a víc lidí ;) Ale třeba u mně nemá nic prioritu, pokud to není pro 50+ lidí.

Nahoru Odpovědět  -3 15.2.2014 13:04
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Jiří Gracík:

Pokud děláš web, a chceš být dobrý, tak musíš brát ohledy na vše, ne jen na to, co si myslíš, že stačí. Víc to nerozvádějme, nebo to budu muset zavřít.

Nahoru Odpovědět  +1 15.2.2014 13:08
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Vasekdvor
Člen
Avatar
Vasekdvor:

No , ano máte pravdu mělo by se to dělat v CSS. Tabulky zpomalují načítání. Nicméně u CSS stylování je problémem kompatibilita a to jak ta zpětná tak mezi prohlížeči. Samozřejmě je řešením CSS hacky ale kdo by to chtěl furt hledat. Samozřejmě že zatím největším problémem je IE který je na tom s kompatibilitou nejhůř , nicméně u některých věcí jsou problémy i mezi IE,Opera,Chro­me,Mozila. Standart od W3C není prozatím brán na zřetel od spousty prohlížečů , i když je pravda že se to den ode dne zlepšuje.

 
Nahoru Odpovědět 15.2.2014 13:42
Avatar
Bubavanek
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na Vasekdvor
Bubavanek:

Aktualizovaný a udržovaný IE už není tak hrozný jako bývalo.

 
Nahoru Odpovědět 15.2.2014 13:56
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Vasekdvor
Jiří Gracík:

Zas tak velký problém to není.

Nahoru Odpovědět  +1 15.2.2014 14:14
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
mkub:

ak pouzijes na stranke napr. 10 takych tabuliek, tak to uz bude poznat... a okrem toho tabulky ani W3C nedoporucuje pouzivat na design, nedochadza totiz k oddeleniu obsahu od formy a ak chces zmenit design webu...
cize tabulky by sa mali pouzivat cisto iba na tabulkove udaje z databaz, mozu byt pouzite aj na zobrazenie galerii, ale uz vobec nie na design stranky...

tabulkovy layout je uz povazovany za zastaraly a pouzival sa vtedy, ked browsery nepoznali css poziciovanie a teraz je uz prekonany

 
Nahoru Odpovědět  +1 15.2.2014 14:43
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
mkub:

a k tomu tvojmu problemu, mam pocit, ze ti to spravnezobrazuje tak, ako si chcel, ale zabudni na tabulkovy design, tabulky su iba na tabulkove udaje

 
Nahoru Odpovědět 15.2.2014 18:30
Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
Jan Demel:

Takže si mám nadefinovat třídy a ty na to použít ? Chtěl by jsem dosáhnout takového vzhledu Win8 :)

Nahoru Odpovědět 16.2.2014 9:53
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
Jiří Gracík:

Dělal jsem něco podobného, koukni sem:
www.penzion-uno.cz

Nahoru Odpovědět  +1 16.2.2014 10:23
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
mkub:

presne tak... pouzi CSS a tabulky pouzi iba na vypis tabulkovych udajov...
navod na CSS najdes aj na strankach DEVBOOKu

 
Nahoru Odpovědět 16.2.2014 18:28
Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
Jan Demel:

No už to mám. Jenom se mi tu objevil takový menší problém. Když jsem chtěl tu stránku animovat, tak se mi v JS ukázal nějáký error. JS programuju snad po 2. a ještě nikdy se mi nic takového nestalo. Dokázal by mi někdo poradit?

http://gyazo.com/…0f8e60dbef9d

Nahoru Odpovědět 16.2.2014 19:08
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
Jan Demel:

Ach omlouvám se :D Neuvědomil jsem si, že pořadí načítání scriptu je důležité :D

Nahoru Odpovědět 16.2.2014 19:24
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Jan Demel:

Poradili by jste mi někdo, jak by se dal nahradit ten řádek $("#container")­.animate().... tak, aby se obsah containeru slidnul z pravé strany ?

http://demel.mablog.eu/demel/

Nahoru Odpovědět 16.2.2014 20:13
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
Jiří Gracík:

Myslím že se to musí nějak o**cat, protože to standartně jQuery neumí. Najdi si "jQuery slide right to left" a vysype se ti milion způsobů.

Nahoru Odpovědět 17.2.2014 10:00
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Jan Demel:

Už to asi mám :) Ale bojím se, že to bude bugovat na ostatních prohlížečích.
http://demel.mablog.eu/demel/

Nahoru Odpovědět 17.2.2014 19:38
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Jan Demel:

Ale sakra :D ... To byl blbej nápad :D Podívejte se na to, jak to teď vypadá :D

Nahoru Odpovědět 17.2.2014 21:43
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
Jiří Gracík:

Nevím co to má dělat, jestli myslíš tu picomininanosekundu co se to posouvá ze strany, tak to to dělá :D

Nahoru Odpovědět 18.2.2014 6:58
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Jan Demel:

To by mi ani tak moc nevadilo :D ... Ale ty obrázky jsou strašně kostičkované :D No a já do grafiky nedělám, takže nevím, co s tím :D

Nahoru Odpovědět 18.2.2014 13:53
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
Jiří Gracík:

Kdes vzal ty obrázky? Ten text by neměl být v obrázku :)

Nahoru Odpovědět 18.2.2014 16:23
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Jan Demel:

No ten obrázek jsem jakoby vzal z googlu, obtáhl a vybarvil černě :D No a s tím textem ... já nevím, myslím si, že je to u tohodle jedno,ne ?

Nahoru Odpovědět 19.2.2014 9:45
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 29 zpráv z 29.