Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
tbartolen:

Ahoj, dělám si v netbeans defaultní šablonu pro wordpress. Narazil jsem v návodu na jeden takový problém, který mi není uplně jasný, jak to udělat.
Pro úplnost přidám i ten návod:
http://www.youtube.com/watch?…
V tom návodu na YB v čase 2:34 dělá

<div id="cointainer">

...v header.php
A pak skočí na stránku footer.php a napíše

</div>

s tím, že by to mělo nějak reagovat na ten header...ale nevím, jak to udělat, a netbeans mi pořád hlásí chybu...
Ideálně, kdyby jste mi i napsali co to přesně dělá, protože jsem to tady v návodech nenašel :(
Děkuju

Editováno 27.10.2014 17:41
Odpovědět 27.10.2014 17:40
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
Hit
Člen
Avatar
Hit:

Máš naincludovaný ten soubor? Pokud chceš, aby se ti ten kód spojil, musíš ty stránky naimportovat tzn. např.

<?php
  include_once "header.php";
  include_once "footer.php";
?>

S tím, že samozřejmě mezi těma importama bude další kód... (na ten tutoriál jsem nekoukal, takže hádám).

Editováno 27.10.2014 18:09
Nahoru Odpovědět 27.10.2014 18:09
Life's not about how hard you can hit, it's about how hard you can GET hit and keep moving forward.
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na Hit
tbartolen:

aha...mno...nic takového se tam neřeší...zkusím přečíst ještě nějaké návody v angličtině k tomu...osobně ani nevím, že nějaký include existuje a jak by to mělo pracovat

Nahoru Odpovědět 27.10.2014 18:16
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
Hit
Člen
Avatar
Odpovídá na tbartolen
Hit:

No funguje to tak, že aby jsi nemusel pokaždé psát ten samý kód (např. tu hlavičku), tak si uděláš externí soubor hlavička.php a patička.php, který si naimportuješ v každé stránce, výsledek je stejnej, jako kdyby jsi tam ten kód ručně napsal.

Editováno 27.10.2014 18:27
Nahoru Odpovědět 27.10.2014 18:26
Life's not about how hard you can hit, it's about how hard you can GET hit and keep moving forward.
Avatar
Hit
Člen
Avatar
Hit:

Příklad:

Kód v editoru:

<?php
  include_once "include/hlavicka.php";
  include_once "include/config.php";

  $result = mysql_query("select * from zbozi where datum_vydani < curdate() order by datum_vydani desc limit 9");
?>
  <body>
  <div class = "main">
  <?php
    include_once "include/header.php";
    include_once "include/menu.php";
    include_once "include/paticka.php";
    include_once "include/player.php";

    ?>
    <div class="obsah">
      <h1>Žhavé novinky</h1>
          <?php
            while ($row = mysql_fetch_array($result)){
                $id = $row['id_zbozi'];
                $img = $row['obrazek'];
                $nazev = $row['nazev'];
                $popis = $row['popis_maly'];


                echo "<div class = \"novinka\">\n";
                echo "\t<a href = \"produkt.php?id=$id\" title=\"\"><img src=\"$img\" alt=\"Tady je obrázek produktu.\" /></a>\n";
                echo "\t<div class = \"novinka_popis\"><h2><a href=\"produkt.php?id=$id\" title=\"$nazev\">$nazev</a></h2>\n";
                echo "\t\t<p>". $popis . "</p>\n";
                echo "\t</div>\n";
                echo "</div>\n\n";
            }
          ?>
  </div>
</div>
</body>
</html>

Výsledek na webu:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs" lang="cs">

  <head>
    <title>Pařba - herní e-shop</title>
    <meta http-equiv="Content-Language" content="cs" />
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/styles.css" />
    <link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="RSS" href="rss.php" />
  </head>
  <body>
  <div class = "main">
  <div class="header">
  <div id="prihlaseni">
<a href="prihlaseni.php?login=none">Administrace</a>  </div>
  <a href="index.php" title="Přejít na hlavní stránku"><img src="images/header.png" alt = "Tady je header" width = "960" height = "280"/></a>
</div><div class="menu">
  <ul>
    <li><a href="index.php">Novinky</a></li>
    <li><a href="produkty.php?page=1&amp;sort=az">Produkty</a></li>
    <li><a href="nakup.php">Jak nakupovat</a></li>
    <li><a href="prodejna.php">Prodejna</a></li>
    <li><a href="rss.php"><img src="http://0.tqn.com/d/webdesign/1/0/t/T/1/feed-icon-28x28.png" alt="RSS" /></a></li>


</ul>
</div> <div class="paticka">
        <div class = "ucel">Web byl vytvořen jako studentský projekt pro <a href="http://www.vsmiep.cz" title="Vysoká škola manažerské informatiky, ekonomiky a práva.">VŠMIEP</a></div>
        <div class = "autor">Autorem je Lukáš Bubník: <a href="mailto:lukas.bu@seznam.cz">lukas.bu@seznam.cz</a></div>
</div>    <div class="obsah">
      <h1>Žhavé novinky</h1>
          <div class = "novinka">
        <a href = "produkt.php?id=2" title=""><img src="images/games/100x157/watch_dogs.jpg" alt="Tady je obrázek produktu." /></a>
        <div class = "novinka_popis"><h2><a href="produkt.php?id=2" title="Watch Dogs">Watch Dogs</a></h2>
                <p>S každým připojením necháváme digitální stopu, která sleduje každý náš pohyb a akci, ať se nám to líbí nebo ne. </p>
        </div>
</div>

<div class = "novinka">
        <a href = "produkt.php?id=5" title=""><img src="images/games/100x157/diablo_reaper.jpg" alt="Tady je obrázek produktu." /></a>
        <div class = "novinka_popis"><h2><a href="produkt.php?id=5" title="Diablo 3: Reaper of Souls">Diablo 3: Reaper of Souls</a></h2>
                <p>Datadisk Reaper of Souls přidá do Diablo 3 šestou třídu hrdiny, Křižáka hodícího se pro boj na střední vzdálenosti.</p>
        </div>
</div>

<div class = "novinka">
        <a href = "produkt.php?id=12" title=""><img src="images/games/100x157/titanfall.jpg" alt="Tady je obrázek produktu." /></a>
        <div class = "novinka_popis"><h2><a href="produkt.php?id=12" title="Titanfall">Titanfall</a></h2>
                <p>Ve hře se připravte na epické scény, rychlý multiplayer, měnící se prostředí a nově využití Titanu.</p>
        </div>
</div>

<div class = "novinka">
        <a href = "produkt.php?id=6" title=""><img src="images/games/100x157/ac4.jpg" alt="Tady je obrázek produktu." /></a>
        <div class = "novinka_popis"><h2><a href="produkt.php?id=6" title="Assassins Creed 4: Black Flag">Assassins Creed 4: Black Flag</a></h2>
                <p>Assassins Creed IV Black Flag vypráví příběh Edwarda Kenwaye, mladého Brita s touhou po dobrodružství.</p>
        </div>
</div>

<div class = "novinka">
        <a href = "produkt.php?id=1" title=""><img src="images/games/100x157/batman_ao.jpg" alt="Tady je obrázek produktu." /></a>
        <div class = "novinka_popis"><h2><a href="produkt.php?id=1" title="Batman - Arkham Origins">Batman - Arkham Origins</a></h2>
                <p>Batman Arkham Origins Vás zavede do role mladého Batmana a vezme Vás před události prvního a druhého dílu série.</p>
        </div>
</div>

<div class = "novinka">
        <a href = "produkt.php?id=77" title=""><img src="images/games/100x157/ac4.jpg" alt="Tady je obrázek produktu." /></a>
        <div class = "novinka_popis"><h2><a href="produkt.php?id=77" title="aaaaa">aaaaa</a></h2>
                <p>test</p>
        </div>
</div>

<div class = "novinka">
        <a href = "produkt.php?id=13" title=""><img src="images/games/100x157/bioshockinfinite.jpg" alt="Tady je obrázek produktu." /></a>
        <div class = "novinka_popis"><h2><a href="produkt.php?id=13" title="Bioshock: Infinite">Bioshock: Infinite</a></h2>
                <p>Hra se odehrává v roce 1912. Budete hrát za Bookera DeWitta, zneuctěného bývalého soukromého detektiva.</p>
        </div>
</div>

<div class = "novinka">
        <a href = "produkt.php?id=7" title=""><img src="images/games/100x157/sc2hots.jpg" alt="Tady je obrázek produktu." /></a>
        <div class = "novinka_popis"><h2><a href="produkt.php?id=7" title="StarCraft II - Heart of the Swarm">StarCraft II - Heart of the Swarm</a></h2>
                <p>Druhá kapitola plánované trilogie StarCraft II s podtitulem Heart of the Swarm se bude točit kolem rasy Zergů.</p>
        </div>
</div>

<div class = "novinka">
        <a href = "produkt.php?id=15" title=""><img src="images/games/100x157/fc3.jpg" alt="Tady je obrázek produktu." /></a>
        <div class = "novinka_popis"><h2><a href="produkt.php?id=15" title="Far Cry 3">Far Cry 3</a></h2>
                <p>Příběh hry Far Cry 3 Vás zavede do kůže Jason samotáře, který je v pasti na tajemném ostrově odříznutém od civilizace.</p>
        </div>
</div>


  </div>
  </div>
</body>
</html>
Nahoru Odpovědět 27.10.2014 18:28
Life's not about how hard you can hit, it's about how hard you can GET hit and keep moving forward.
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na Hit
tbartolen:

Tak tady jde o něco jiného:
Header:

<!doctype html>
<html>
    <head>
        <meta charset="utf-8" />
        <title><?php bloginfo('tittle')?></title>
        <link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo('stylesheet_url')?>" />
        <?php wp_head()?>
    </head>

    <header>
        <h1><a href="<?php home_url('/')?>"><?php bloginfo('name')?></a></h1>
    </header>
    <div id="container">

footer:

</div>
<footer>
    <?=date('Y')?> Copyright
</footer>
</body>
</html>

S tím že ten /div na začátku footeru by měl fungovat jako konec pro ten div container z headeru...a jsou to 2 ruzné php soubory

Editováno 27.10.2014 18:35
Nahoru Odpovědět 27.10.2014 18:35
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
Hit
Člen
Avatar
Odpovídá na tbartolen
Hit:

No jasně, ja to chápu :D naincluduješ oba soubory např. v indexu a ten kód se ti tím spojí a bude to tak fungovat, stejnej výsledek jako kdyby jsi napsal do jednoho

<div id="container">
   <p>Content</p>
</div>
Editováno 27.10.2014 19:03
Nahoru Odpovědět 27.10.2014 19:03
Life's not about how hard you can hit, it's about how hard you can GET hit and keep moving forward.
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na Hit
tbartolen:

Mno nějak nevidim důvod k tomu ukončovat ten div v jiném souboru...vždyt je to spíš o to víc nepřehledné, ne?

Nahoru Odpovědět 27.10.2014 19:10
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
Hit
Člen
Avatar
Odpovídá na tbartolen
Hit:

Taky by mě to asi pletlo :) , zase se ale nemusíš v tom souboru s obsahem o nic starat a budeš vědět, že to máš "automaticky" v nějakém kontejneru.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 27.10.2014 19:24
Life's not about how hard you can hit, it's about how hard you can GET hit and keep moving forward.
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na Hit
tbartolen:

Mno tak než abych se učil includovat soubory dohromady nějak, zkusím ten div ukončit normálně. Mezitím sem si celou práci omylem uspěšně smazal, takže začnu od začátku. Dufám že to bude fungovat

Nahoru Odpovědět 27.10.2014 19:51
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.