Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
tbartolen:

Zdravím, mám šablonu od wordpressu sporty, a v ní část CSS :

#wrap  /*nevím*/{
        margin: 10px auto;
        padding: 0;
        position: relative;
        max-width: 960px;
        background-color: #000;
        box-shadow: 0 4px 4px rgba(0,0,0,.6); -webkit-box-shadow: 0 4px 4px rgba(0,0,0,.6); -moz-box-shadow: 0 4px 4px rgba(0,0,0,.6); -o-box-shadow: 0 4px 4px rgba(0,0,0,.6);
        border-top: 8px solid #0057b8;

V obrázku je vidět, že barva hořejšku reaguje na border-top právě v tomhle wrapu, ale když to změním, tak nic...žádná odezva...nevíte, v čem by mohl být zakopanej pes? Je to jedna z mála věcí, které mě neposlouchají

Odpovědět 3.2.2015 11:28
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
Aleš Lulák
Člen
Avatar
Aleš Lulák:

Barva tohoto borderu je nastavena v blue.css.

#wrap {
        border-top: 8px solid **tvojeBarva**;
}
Nahoru Odpovědět 3.2.2015 11:40
Jsem hloupý člověk, proto se musím vzdělávat
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na Aleš Lulák
tbartolen:

Aha, z jakyho důvodu se dělá více CSS stylů, je to proto, že se styly přepínají podle toho, jak je člověk přepne v administraci wordpressu? A proč zbytek elementů na stránce jde nastavit v hlavním CSS a tahle věc ne? Přijde mi to trošku divný, děkuju za vysvětlení, vědomostí není nikdy dost =)

Nahoru Odpovědět 3.2.2015 15:24
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na tbartolen
tomasmanhal:

Kdyby to bylo všechno v jednom stylu, tak by ten css soubor byl příliš velký :-) takhle se vždy použijí styly podle potřeby a ty nepotřebné se nenačítají :-)

Nahoru Odpovědět 3.2.2015 15:34
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
tbartolen:

Mno, ale v současnosti mi to čte ze dvou zároveň, protože až na tuhle věc, jsem vše definoval v uplně jiném souboru...a to mi přijde jako hrozný bordel, číst to ze dvou souborů najednou, ne? A dokonce tak, že jeden soubor má vyšší práva než druhý, viz ten případ s wrapem, kde je jednou definovanej jednak, a jde v něm nastavit napřiklad stinovani te postraní barvy, a pak v blue.css se definuje barva hořejšku, to je uplně na hlavu O_o

Nahoru Odpovědět 3.2.2015 15:42
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na tbartolen
tomasmanhal:

Umíš si představit jaký je bordel v css souboru, který má třeba 1000 řádek? :-) Proto je pohodlnější mít to rozdělení na více souborů :-) Neříkám, že jich musí být 50 :-)

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 3.2.2015 16:52
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Jiří Gracík:

Vůbec to tak být nemusí, stačí si v tom udělat systém, nejlépe okoukat nějaké guidelines.

Nahoru Odpovědět  +1 3.2.2015 16:57
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
tomasmanhal:

Taky netvrdím, že je to povinnost :-) Mě to přijde pohodlnější :-) Třeba u projektů, kde se často mění design. Jenom přepínám css.

Nahoru Odpovědět 3.2.2015 18:34
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Jiří Gracík:

Od toho jsou spíše šablony než samotné css soubory, ale asi to taky může být cesta. Stejně je ideální, aby ve finále produkční web používal jeden minifikovaný css soubor, ať už jich je v testovací verzi kolik chce :)

Nahoru Odpovědět 3.2.2015 18:41
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
tbartolen:

Jsem pořád noob, a nechce se mi zakládat na vše nový topic, a spamovat tím forum...mám další problém s CSS...Děkuji za radu předtím, pošlu vám všem postupně palce :-)

Jde o stylování menu:

.main-navigation /* okolo navigace, nejsem si uplně jistý, font menu*/ {
        font-family: verdana;
    clear: both;
    display: block;
    padding: 0.6em;
        background-color: #f70019;
        margin-top: 5px;
        margin-bottom: 0;
        max-width: 960px;
        border-top: 1px solid #000000;
        border-bottom: 1px solid #000000;
        background-image: url(images/navbg.png); /*změna barvy hlavniho menu*/
}
.main-navigation:after {
        clear: both;
        content: "";
        display: block;
}
.main-navigation ul {
        list-style: none;
        margin: 0;
        padding: 0 16px;

}
.main-navigation li {
        float: left;
        margin: 0;
        position: relative;
}
.main-navigation a /*barva pisma v navmenu*/{
        font-size: 1.4rem;
        font-size: 14px;
        color: #ffffff;
    display: block;
    font-weight: normal;
    margin-right: 2em;
    text-decoration: none;
        text-transform: uppercase;
        word-spacing: 4px;
}
.main-navigation ul ul /*stylování sub menu*/{
        background: #2fff00;
        display: block; /*pak vratit na none*/
        float: left;
        position: absolute;
        top: 1.6em;
        left: -0.2em;
        z-index: 99999;
        padding: 4px;
        border-radius: 0.2em ;
    width: 100%;

}
.main-navigation ul ul a {
        /*padding: 4px 0;*/
        font-size: 1.3rem;
        font-size: 13px;

}
.main-navigation ul ul ul {
        left: 100%;
        top: -0.3em;
        margin: 0;
        border-radius: 0 0.2em 0.2em 0;
        width: 100%


}
.main-navigation ul ul ul a {
        font-size: 1.3rem;
        font-size: 13px;

}
.main-navigation li:hover > a,
.main-navigation li.current_page_item a,
.main-navigation li.current-menu-item a,
.main-navigation ul ul a:hover {
        color: #ff0400;
        display: block;
}

.main-navigation ul li:hover > ul {
        display: block;
}

Ve výsledku nemůžu napsat dvouslovné submenu, protože druhé slovo mi automaticky skáče na nový řádek...moc nevidím, kde to v tom CSS nastavit...to, že jsou názvy hrozně dlouhý je další problém, ale jak rozšířit ten podklad pod dlouhý název vím.

Nahoru Odpovědět 3.2.2015 19:04
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
tbartolen:

V tom obrázku má být Novinky "ženy" v jedné řádce...to samé B tým a Novinky A tým, ale to jde jen s podtržítkama

Nahoru Odpovědět 3.2.2015 20:20
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na tbartolen
tbartolen:

Vyřešeno...kdyžtak časem hodim další dotaz... (4 hodiny přemýšlení, bolelo to...výsledek je, že v menu musí být hypertextový odkazy, pak to funguje, jako rubrika ne, třeba to někomu pomuže)

Nahoru Odpovědět 3.2.2015 23:46
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.