Avatar
ADAMNAICLER
Člen
Avatar
ADAMNAICLER:

Mám problém.V PSpadu jsem si vytvořil soubor style.css a pak si tam dal ten váš link a udělal jsem přesně to co jste mi říkali.Jenže ono to nefunguje!
Tam jsem ten link do sekce head v PS padu jenže ono se to s tím souborem nespojilo!Čím to zatraceně může být? !Štve MĚ TO!

 
Odpovědět 11.11.2012 18:12
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ADAMNAICLER
David Čápka:

Místo rozčilování si stáhni archiv pod článkem a najdi si chybu :)

Nahoru Odpovědět 11.11.2012 18:14
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ADAMNAICLER
Kit:

Na to, že sem píšeš svůj první příspěvek se dost rozkřikuješ. Přitom jen nadáváš vlastní hlouposti. Máš to prostě chybně opsáno.

Nahoru Odpovědět 11.11.2012 18:20
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
ADAMNAICLER
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
ADAMNAICLER:

To už jsem udělal a nic moc.Stáhla se mi jen ukázka stránky,soubor style.css a dva obrázky.

 
Nahoru Odpovědět 11.11.2012 18:21
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ADAMNAICLER
David Čápka:

A co by se ti mělo stáhnout jiného?

Nahoru Odpovědět 11.11.2012 18:23
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
ADAMNAICLER
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
ADAMNAICLER:

Tak se na to podívám.A už jsem v klidu.

 
Nahoru Odpovědět 11.11.2012 18:23
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ADAMNAICLER
Kit:

Však to je ono. Co jsi očekával?

Nahoru Odpovědět 11.11.2012 18:23
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
ADAMNAICLER
Člen
Avatar
ADAMNAICLER:

Zkoušel jsem to už třikrát a nejde to.Ověřil jsem si to a je to opsané zcela správně.Chyba musí být v souboru style.

 
Nahoru Odpovědět 11.11.2012 18:38
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ADAMNAICLER
Kit:

Ověř si, jestli se ten soubor skutečně jmenuje style.css a ne style.css.txt. Windows občas s uživateli rády laškují.

Nahoru Odpovědět  +1 11.11.2012 18:40
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
ADAMNAICLER
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
ADAMNAICLER:

Jmenuje se to style.css.vytvádřet jsem to v PS padu pomocí té cesty co je nahoře.Pak jsem dal hned uložit.Do pojmenování souboru jsem napsal style.css a uložil jsem to jako formát CSS.Udělal jsem někde chybu?

 
Nahoru Odpovědět 11.11.2012 18:47
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ADAMNAICLER
Kit:

Víš, dokud nám neukážeš svůj výtvor, tak tady můžeme hádat jak z věštecké koule. My do tvého PSpadu nevidíme.

Nahoru Odpovědět 11.11.2012 18:51
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Windows nelaškuje - stačí povolit - "Zobrazovat známé přípony souborů." v možnostech složky. Toto mě nejvíce štve - že se nadává na Windows i ve věcech, které jsou pouze uživatelskou chybou...

Editováno 11.11.2012 18:56
 
Nahoru Odpovědět 11.11.2012 18:55
Avatar
ADAMNAICLER
Člen
Avatar
ADAMNAICLER:

Mimochodem pro ukázku.Toto je můj dokument v PS padu.
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-W3CDTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
<title>Můj první web</title>

</head>
<body>
<h1>Můj první web</h1>
<h2>1. Nejsem žádná jednička ve vytváření webů ale baví mě to.Co kdyby jste zkusili davebook?</h2>
<p> S dloholetýmy zkušenostmi,mě firma Davebook učí psát weby.Zkuste to taky.Uvidíte že je to hračka a že váš systém nikdy neselže.</p>

</p>
<h2>2. Podnadpis</h2>
<h3>1. Nadpis úrovně 3</h3>
<p>Text</p>
<h3>1. Nadpis úrovně 3</h3>
<p>Text</p>
<h2>3. Podnadpis</h2>
<p>Text</p>

</body>
</html>
a toto můj soubor style.css:
/* CSS Document */

 
Nahoru Odpovědět 11.11.2012 18:58
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Kam přijdu, tam je to nastavené blbě. Takových 95 % uživatelů netuší, kde se tato hloupost vypíná.

Nahoru Odpovědět  +1 11.11.2012 18:59
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
ADAMNAICLER
Člen
Avatar
ADAMNAICLER:

Zapomněl jsem zkopírovat tohle:<p class="cerveny-odstavec">
Tento web jsem vytvořil já a je zákázáno z něj něco kopírovat

 
Nahoru Odpovědět 11.11.2012 19:01
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ADAMNAICLER
Kit:

Tak vidíš. V souboru style.css máš jen komentář. Nic víc.

Nahoru Odpovědět 11.11.2012 19:01
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Ano - a proč - protože nikdo nečte manuály, informace, atd... Problém je, že to je třeba znát o každém OS - kde se co a jak. Takže pak si nějaký nezkušený uživatel přečte, jak je Windows špatný a touto zkreslenou představou nakazí další. A výsledek - nějakých 60% uživatelů nadává na Windows, přitom jen hrají hry, či prostě jiným způsobem absolutně nevyužívají věci, které kritizují... A pak se dozvím, že je lepší patlat se na Linuxu - bez špetky znalostí - kde potřebuji manuál pomalu na každou blbost... Ale především uživatelé Windows tam pak nacpou 90% Windows aplikací... :)

 
Nahoru Odpovědět 11.11.2012 19:06
Avatar
ADAMNAICLER
Člen
Avatar
ADAMNAICLER:

Jak to mám v těch možnostech složky najít?

 
Nahoru Odpovědět 11.11.2012 19:08
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ADAMNAICLER
matesax:

Možnosti složky - Zobrazení - odškrtnout: "Skrýt příponu souborů známých typů..".

 
Nahoru Odpovědět 11.11.2012 19:11
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Brečíš dobře, ale na špatném hrobě. Ve svém PC žádnou aplikaci pro Windows nemám. Nemám ani Windows.

Chyba je v tom, že Microsoft nešťastně zvolil defaultní nastavení některých přepínačů.

Nahoru Odpovědět 11.11.2012 19:11
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Brečím obecně - doufaje, že si to alespoň někdo uvědomí... :)

 
Nahoru Odpovědět 11.11.2012 19:13
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ADAMNAICLER
Kit:

Myslel jsem, že řešíme tvůj prázdný soubor style.css.

Nahoru Odpovědět 11.11.2012 19:13
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
ADAMNAICLER
Člen
Avatar
ADAMNAICLER:

ted už jsm to odškrtnul.Tohle je můj PS pad:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-W3CDTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
<title>Můj první web</title>

</head>
<body>
<h1>Můj první web</h1>
<h2>1. Nejsem žádná jednička ve vytváření webů ale baví mě to.Co kdyby jste zkusili davebook?</h2>
<p> S dloholetýmy zkušenostmi,mě firma Davebook učí psát weby.Zkuste to taky.Uvidíte že je to hračka a že váš systém nikdy neselže.</
<p class="cerveny-odstavec">
Tento web jsem vytvořil já a je zákázáno z něj něco kopírovat!
</p>
<h2>2. Podnadpis</h2>
<h3>1. Nadpis úrovně 3</h3>
<p>Text</p>
<h3>1. Nadpis úrovně 3</h3>
<p>Text</p>
<h2>3. Podnadpis</h2>
<p>Text</p>

</body>
</html>
a tohle soubor CSS:
/* CSS Document */

 
Nahoru Odpovědět 11.11.2012 19:22
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Mnoho uživatelů ale také netuší co je to přípona, proto to MS udělal :) Určitě si dokážeš představit, jak si někdo přejmenuje fotku a ona se mu rozbije :D Úplně vidím jak se rozčilují a ještě by MS vznikla konkurence nějakého "lepšího" systému. Oni vědí, proč to tam je. Windows umožňují používat PC doslova každému, nějaká daň tu být musí. Je to první věc, kterou po instalaci vypínám, druhou jsou aktualizace a indexování souborů. Nic dalšího mě teď nenapadá. Abych se vyhnul příponám, popisuji vše v tutoriálech přes práci v PSPadu.

Nahoru Odpovědět 11.11.2012 19:25
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
ADAMNAICLER
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
ADAMNAICLER:

Ano řešíme!vložil jsem do html souboru na PS padu tohle:<p class="cerveny-odstavec">
Tento web jsem vytvořil já a je zákázáno z něj něco kopírovat!
</p>
ale tohle:.cerveny-odstavec {
background-color: red;
}V souboru style.css není,přesto že jsou soubory propojené.

 
Nahoru Odpovědět 11.11.2012 19:28
Avatar
ADAMNAICLER
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
ADAMNAICLER:

Ano řešíme!vložil jsem do html souboru na PS padu tohle:<p class="cerveny-odstavec">
Tento web jsem vytvořil já a je zákázáno z něj něco kopírovat!
</p>
ale tohle:.cerveny-odstavec {
background-color: red;
}V souboru style.css není,přesto že jsou soubory propojené.

 
Nahoru Odpovědět 11.11.2012 19:28
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ADAMNAICLER
Kit:

Pořád máš prázdný style.css.

Myslíš si snad, že se to tam napíše samo?

Editováno 11.11.2012 19:30
Nahoru Odpovědět 11.11.2012 19:28
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ADAMNAICLER
David Čápka:

Ano, to už jsi psal a bylo ti řečeno, že v tom CSS nic nemáš. Kód se tu vkládá přes ikonu Vložit zdrojový kód, pak se dá i číst.

Nahoru Odpovědět 11.11.2012 19:28
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
ADAMNAICLER
Člen
Avatar
ADAMNAICLER:

Budu vám vděčný když řeknete že jsem udělal chybu a jak ji napravit.

 
Nahoru Odpovědět 11.11.2012 19:30
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ADAMNAICLER
matesax:

My tu nemáme žádné nadpřirozené spojení... Kód do CSS musíš vložit fyzicky. To čemu říkáš spojení je pouze jednosměrný ukazatel...

 
Nahoru Odpovědět 11.11.2012 19:31
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ADAMNAICLER
Kit:

Do souboru style.css ulož tohle:

.cerveny-odstavec {
   background-color: red;
}
Nahoru Odpovědět 11.11.2012 19:33
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
ADAMNAICLER
Člen
Avatar
ADAMNAICLER:

Dokázal jsem to!Ted se podívám na svou stránku.

 
Nahoru Odpovědět 11.11.2012 19:34
Avatar
ADAMNAICLER
Člen
Avatar
ADAMNAICLER:

Chci to uložit a ukazuje se chyba při ukládání souboru.

 
Nahoru Odpovědět 11.11.2012 19:36
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
David Čápka:

Říká se, že i pro sebelepší program vesmír vyrobí uživatele, který ho nebude umět používat. Vypadá to, že i pro sebelepší tutoriál se najde někdo, kdo ho nepochopí. Magické spojení, které samo generuje kód podle myšlenek vývojáře, to už stojí za to o_O

Nahoru Odpovědět  +2 11.11.2012 19:37
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Myslel jsem, že je to svatý grál tvůrců IDE.

Nahoru Odpovědět  +1 11.11.2012 19:41
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Prý se tak jednou programovat bude, ale co vím, tak jazyky 5. generace jsou od toho zatím dost daleko. Máš nějaké zkušenosti třeba s Prologem?

Spíše se mi nelíbí, kolik se toho řeší pod články, asi není jiná možnost, než to manuálně přesouvat do fóra :(

Nahoru Odpovědět 11.11.2012 19:47
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Petr Nymsa:

Nejraději bych se nazapojoval, ale je mi do breku nad "hloupostí" lidí. Čím dál více vidím, jak každý očekává, že všechno se udělá samo. Nedokáží si pořádně přečíst tutoriál, radu. Cením si snahy všech hlavních redaktorů devbooku, kteří ztrácejí čas a nervy na uživatelích, kteří nejsou ochotní si pořádně přečíst tutoriály, které jsou zde uzpůsobené i pro neznalce. A měl bych návrh. Zkuste nějak velmi viditelně dát najevo, že problémy by se měli řešit na fóru. Komentáře pod článkem, podle mě, slouží k ohodnocení článku apod. Ale ne tady vytvářet 40 řádkový vlákno s jedním problémem :)

Nahoru Odpovědět  +1 11.11.2012 19:58
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Petr Nymsa:

No programovat jenom myšlenkami :` to by bylo :D

Nahoru Odpovědět 11.11.2012 19:59
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Prolog se programuje úplně jinak, než jak jsme zvyklí. Kdysi jsem si ho nainstaloval, abych ho vyzkoušel, ale dlouho jsem to s ním nevydržel. Zřejmě jsem narazil na nepříliš vhodné příklady, takže mě to nepřitáhlo. Rád bych se ho naučil, ale v tuto chvíli mě nenapadá, k čemu bych ho použil.

XSLT jsem také nepochopil hned.

Nahoru Odpovědět 11.11.2012 20:03
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
ADAMNAICLER
Člen
Avatar
ADAMNAICLER:

Ten soubor který jsem si stáhl z vašich stránek obsahuje pozadí které se jmenuje paper.jpg a ne pozadi.png!Co s tím?

 
Nahoru Odpovědět 12.11.2012 16:10
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ADAMNAICLER
David Čápka:

Tak podesáté, stáhni si ukázku a podívej se, co máš špatně.

Nahoru Odpovědět 12.11.2012 20:43
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 41 zpráv z 41.