Diskuze: Prosím o pomoc - na web šabloně nefunguje diakritika

HTML a CSS HTML a CSS Prosím o pomoc - na web šabloně nefunguje diakritika American English version English version

Avatar
Tomáš
Neregistrovaný
Avatar
Tomáš:

Ahoj, rozhodl jsem se, že tátovi udělám firemní web, nejsem programátor, spíš jen laik amatér, proto sem se rozhodl sehnat si šablonu zdarma pro volnou úpravu a použití - to zvládnu (nějaký minimální zkušenosti mám). Nastal mi ale problém s diakritikou, která se nezobrazuje korektně. Chtěl bych poprosit, jestli by si někdo nenašel chvilku, aby se na to podíval, určitě to bude nějaká prkotina... Díky

http://uloz.to/…S/index-html
http://uloz.to/…qP/style-css

 
Odpovědět 11.1.2014 11:31
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tomáš
Kit:

Na uloz.to kvůli tomu nepolezu, ale určitě jsi zapomněl definovat znakovou sadu v hlavičce. Např. takto:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"/>
Nahoru Odpovědět 11.1.2014 11:35
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Tomáš
Neregistrovaný
Avatar
Tomáš:

Paráda, díky, měl jsi pravdu :-) Bylo tam "iso-8859-1". S UTF-8 mi to hází chybný znaky, ale iso-8859-2 nebo windows-1250 už mi funguje dobře. Díky :-)

 
Nahoru Odpovědět 11.1.2014 11:47
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tomáš
Marek Z.:

Také by jistě pomohlo kdyby si měnil formát i souboru. A potom dáš do hlavičky co ti poradil kit. Myslím si, že je výchozí Windows(CP1250) - proto ti to hází chyby když zadáš UTF-8.

Nahoru Odpovědět 11.1.2014 13:30
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tomáš
Kit:

Rozdíl mezi Windows-1250 a ISO 8859-2 poznáš na znacích "žšťŽŠŤ".

Nahoru Odpovědět 11.1.2014 13:40
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Tomáš
Neregistrovaný
Avatar
Tomáš:

Super! Jsem si nevšiml, že by mi ty znaky žšť nefungovaly, ale jak řikam, jsem úplnej zelenáč, takže mě nenapadlo měnit formát při ukládání dokumentu, takže teď jsem zadal charset=UTF-8 a zároveň uložil jako formát UTF-8 a už vše maká tak jak Kit psal :-) Děkuji

 
Nahoru Odpovědět 11.1.2014 15:22
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.