Avatar
cztomt
Redaktor
Avatar
cztomt:

Ahoj, jak se dá psát do obrázku? Myslím třeba odkazy na jiný html soubor chtěl bych tak udělat grafiku menu.

 
Odpovědět 2.4.2012 19:22
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na cztomt
Drahomír Hanák:

Musíš to nastavit jako pozadí v CSS např.: background-image: url('obrazek.png');

 
Nahoru Odpovědět 2.4.2012 19:42
Avatar
cztomt
Redaktor
Avatar
cztomt:

Díky, zkusím

 
Nahoru Odpovědět 2.4.2012 19:54
Avatar
cztomt
Redaktor
Avatar
cztomt:

Mě to pořád nejde nemám tam náhodou někde připsat cestu k tomu obrázku? A jestli tak jak v CSS?

 
Nahoru Odpovědět 2.4.2012 20:17
Avatar
f-dog
Člen
Avatar
f-dog:

('obrazek.png') //sem zadáš tu cestu např. /styly/obrazky/o­brazek.png , nebo ten obrazek dáš do složky rovnou se souborem css a stačí tam zadat jen jeho název a příponu

 
Nahoru Odpovědět 2.4.2012 20:28
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na cztomt
Drahomír Hanák:

No cestu napíšeš do toho url('cesta_k_o­brazku'). Cesta k obrázku může být jak relativní (images/obrazek­.png) tak i absolutní (http://www.moje.domena/…/obrazek.png). Relativní cesty vycházejí z umístění CSS, popř. HTML souboru kde jsou CSS styly. Takže pokud máš například web/css/styly.css a obrázek máš ve web/images/obra­zek.png, musíš na něj odkazovat takto: background-image: url('../images/o­brazek.png'); nebo tam můžeš dát celou URL adresu, ale je lepší používat relativní adresy.

 
Nahoru Odpovědět 2.4.2012 20:29
Avatar
f-dog
Člen
Avatar
f-dog:

Tady ti dám takový malý příklad

<ul id="menicko">
             <li><a href="uvod.htm">Úvodní stránka</a></li>

           </ul>

to je kod menu

a tohle css

#menicko a {
 background-image: url('obrazek.png');
        color: blue;
        font-weight: bold;

 //nebo můžeš mít například toto=

 #menicko li {
 background-image: url('obrazek.png');
 .............

 #menicko li:hover {
 background-image: url('obrazek2.png');  /// při najetí myši na "řekněme políčko" v seznamu se obrázek změní z obrazek.png na obrazek2.png
 .............

Jinak koukni se na sdracův tutoriál statických stránek.

 
Nahoru Odpovědět 2.4.2012 20:38
Avatar
cztomt
Redaktor
Avatar
cztomt:

Jo, díky moc už chápu :)

 
Nahoru Odpovědět 2.4.2012 20:49
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na cztomt
David Čápka:

Vše je vysvětleno v tutoriálech zde na webu, je určitě dobrý nápad si je nejprve přečíst.

Nahoru Odpovědět 2.4.2012 21:12
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.