Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
tbartolen:

Ahoj, udělal jsem si podle návodu tabulku kontkatního emailu, a ted se jí snažím nastylovat. Mám trochu zmatek v tom, co vlastně chci stylovat. Chtěl bych zvětšit velikost oken -input- ...ovšem když napíšu

input { width: 200%;}

Tak se mi pouze to okno tabulky zvětší o dvěstě procent. Existuje nějaký element, který bych mohl stylovat tak, aby se to zvětšovalo celý najednou (Myslím to okno pro vstup)

Případně neměl bych jednoduší tu tabulku rozdělit na tři, a nadpisy udělat samostatně stojící mimo tabulku? Nebo dát -input- nějaký vlastní div?

<form method="POST">
            <table>
                <tr>
                    <td>Vaše jméno</td>
                    <td><input name="jmeno" type="text" value="<?= htmlspecialchars($jmeno) ?>"/></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td>Váš email</td>
                    <td><input name="email" type="email" value="<?= htmlspecialchars($email) ?>"/></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td>Aktuální rok</td>
                    <td><input name="rok" type="number" /></td>
                </tr>
            </table>
            <textarea name="zprava"><?= htmlspecialchars($zprava) ?></textarea>
            <br />

            <input type="submit" value="Odeslat" />
        </form>
Odpovědět 30.7.2015 13:24
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
tbartolen:

Udpate:

Postupuji zhruba takovymhle zpusobem, jen si nejsem jistej, jestli je to správně co se týče způsobů co se používaji:

table, td  {
    border: 1px solid #000000;
}
table {
    width: 700px;
    height: 400px;
}
table input {
    width: 417px;
    height: 130px;
    font-size: 100px;
}
Nahoru Odpovědět 30.7.2015 13:37
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
smiesek
Člen
Avatar
smiesek:

v pořádku, v jakém kroku je případně problém? Existuje několik možností, jak zapisovat stylování CSS - myslím že uvedené použití je OK. Spíše by se naskytla otázka, zdali něco nefunguje podle představ?
Nejlépe si vždy třeba v malování načmárat nějaký mustr toho, k jakému výsledku se chcu dopracovat a postupně ladit chyby, hm?

 
Nahoru Odpovědět  +1 30.7.2015 17:59
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na smiesek
tbartolen:

Ok, to zní rozumně...napadla mě jedna věc. Text area se chová tak, že si jí uživatel musí sám roztáhnout, ale to nikoho ve skutečnosti nikdy nenapadne. Když to styluju, tak mi nesouhlasí nastavené pixely s tím, co pak vidím na stránce...čím je to možné? Nejde mi kvuli tomu nastavit pevná velikost text area...

Nahoru Odpovědět 31.7.2015 11:02
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
smiesek
Člen
Avatar
Odpovídá na tbartolen
smiesek:

můžeš někde dát odkaz na ukázku, do jaké podoby jsi se nyní dopracoval? Netuším nyní co máš na mysli a co s čím nesouhlasí.

Třeba jen někde špatně nastavuješ hodnoty.

Jinak všeobecně se všechny hodnoty nastavují uživatelem, nikdy se nezůstane u těch výchozích, třeba i kdyby jsi měl obyčejné pole pro vložení např. jména a nebo názvu článku, v obou případech budeš jinak stylovat pole, protože pro název článku určitě budeš vyžadovat šiřší pole, aby jsi měl možnost vidět celý napsaný text :-)

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 31.7.2015 11:10
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na smiesek
tbartolen:

Asi jsem to už mezitim vyřešil...uvidim až to nahraju na webhosting někam...zatím ještě doladuju další okna...zatim to vypadá asi takhle :

Nahoru Odpovědět 31.7.2015 11:58
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
smiesek
Člen
Avatar
Odpovídá na tbartolen
smiesek:

já si myslím, že dobrý, ono i pak bude hodně záležet, jak to napasuješ do stávajícího designu stránek a nebo tam, kam to budeš chtít použít :-) i pak se může stát, že to budeš ještě přestylovávat ;-)

 
Nahoru Odpovědět 1.8.2015 3:57
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.