Avatar
tomekmichalhu:

Dobrý den, mám script v PHP který vypíše data z databáze ve formátu:

jméno datum_narození věk

Vypíše vždy několik řádků z tabulky a protože má každý jinak dlouhé jméno, nejsou data narození a věky pod sebou. Existuje tedy nějaký znak který by prohlížeč četl jako tabulátor?

 
Odpovědět 6.3.2015 19:01
Avatar
Odpovídá na tomekmichalhu
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Dej to jednoduše do tabulky bez rámečku.

Nahoru Odpovědět  +2 6.3.2015 19:06
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Nahoru Odpovědět 6.3.2015 21:54
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Nahoru Odpovědět  -1 6.3.2015 22:08
Lenost matka pokroku. Twitter: @Creevek_CZ
Avatar
Odpovídá na Jan Kožnárek (Creevek_CZ)
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Aha. Tady to není tabulkový design (celé stránky), tak nevím co řeší.

Nahoru Odpovědět  +1 6.3.2015 22:14
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Odpovídá na Michal Šmahel (ceskyDJ)
Michal Žůrek (misaz):

má pravdu, vypisuje se tabulka, má to vypadat jak tabulka, tak jediní co se na to správně má použít je ... ... tabulka.

Nahoru Odpovědět 6.3.2015 22:17
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Já to asi stejně budu řešit tabulkami, je to nejlehčí. Někdy si možná něco vymyslím, uvidím... :D
//Edit: A je to tak dobře xD

Editováno 6.3.2015 22:24
Nahoru Odpovědět 6.3.2015 22:22
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Tomáš123
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Šmahel (ceskyDJ)
Tomáš123:

Často sa práve tabuľkami usporiadavajú aj formuláre. Tabuľka sa teda používa dosť často aj v prípade, keď nejde vyslovene o údaje, ktoré by v nej mali byť nutne zarovnané.

Nahoru Odpovědět 7.3.2015 9:36
Keby nebolo Internetu Exploreru, nebolo by dnešného internetu.
Avatar
Odpovídá na Tomáš123
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Já vím. Tabulky se používají dokonce i na rozvržení sránky a na různé jiné šílenosti, což se samozřejmě nemá.

Nahoru Odpovědět 7.3.2015 9:39
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Šmahel (ceskyDJ)
tomasmanhal:

Pokud mi někdo udělá web za použití tabulek, tak ho pošlu s provazem k nejbližší větvi...To už se dávno nedělá a z opravdu dobrého důvodu ;-)

Nahoru Odpovědět  +1 7.3.2015 9:42
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Ale bohužel jsou ještě nějací "blázni", kteří to používají. Ale co s nimi :D, to je tak akorát na "Zabít, zakopat".

Nahoru Odpovědět 7.3.2015 9:48
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Tomáš123
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Šmahel (ceskyDJ)
Tomáš123:

S tabuľkovými layoutmi nesúhlasím ani ja. Formulár v tabuľke je podľa mňa OK.

Nahoru Odpovědět  +1 7.3.2015 18:11
Keby nebolo Internetu Exploreru, nebolo by dnešného internetu.
Avatar
Tomáš123
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Šmahel (ceskyDJ)
Tomáš123:

Ešte by som sa mal opraviť. Nesúhlasím so zbytočnými tabuľkovými layoutmi. Ak si ale zoberieme príklad päty vždy dole, keď nechceme, aby bola stránka dlhšia ako okno prehliadača (ak to nie je potrebné) a chceme, aby to fungovalo aj v straších prehliadačoch, kde min-height nepracuje je tabuľka jedinou overenou možnosťou (nie každý má zapnutý JS). Takže som toho názoru, že začiatočník tabuľkový layout nikdy nevyužije, ale je pár prípadov, kedy je naozaj potrebný.

Nahoru Odpovědět 8.3.2015 12:03
Keby nebolo Internetu Exploreru, nebolo by dnešného internetu.
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Tomáš123
tomasmanhal:

Proč bys dával formulář do tabulky :-) To je přece blbost :-)

Nahoru Odpovědět  ±0 8.3.2015 12:10
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Tomáš123
Člen
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Tomáš123:

Ťažko to vysvetliť. Kam inam by som ho mal dať ak chcem dosiahnuť takého vzhľadu (aj bez CSS či JS)?

Nahoru Odpovědět 8.3.2015 12:17
Keby nebolo Internetu Exploreru, nebolo by dnešného internetu.
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Marek Z.:

Formulář do tabulky je dle mého názoru ok, nevidím důvod proč to tak nepoužívat..

Editováno 8.3.2015 12:22
Nahoru Odpovědět 8.3.2015 12:21
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Tomáš123
tomasmanhal:

Teď Tě nějak nechápu. Jak chceš nastavit tabulce, potažmo formuláři, vzhled aniž bys použil CSS?

Nahoru Odpovědět 8.3.2015 12:55
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Tomáš123
Člen
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Tomáš123:

Ako? Tabuľkou predsa, i keď, pravda, slovom vzhľad som myslel skôr rozloženie. Tabuľka je tabuľkou stále, preto je na takéto účely vhodná. Blbosť to určite nie je. Takí, ktorí majú z im neznámych dôvodov problémy s tabuľkami, majú aj problémy obhájiť svoje tvrdenie. Je plytké tvrdiť, že tabuľkový layout, či tabuľka všeobecne sa nedá inak využiť. Presne na takéto zarovnania je celkom vhodná. I keď, iste, mohli by sme vedľa seba naskladať iné prvky a všetkým nastaviť rovnaké rozmery. Takéto riešenie ale nie je tak flexibilné a preto je napríklad, pri už spomínaných formulároch, tabuľka veľmi často používaným riešením na dosiahnutie prispôsobivého zarovnania.

Nahoru Odpovědět 8.3.2015 13:24
Keby nebolo Internetu Exploreru, nebolo by dnešného internetu.
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Tomáš123
tomasmanhal:

Co třeba využít GRID, který nám rozložení a pozicování usnadní? :-) Tabulka má jednu obrovskou nevýhodu, nejdříve se musí kompletně celá i s obsahem načíst a až pak se zobrazí uživateli. Nemluvě o nemožné optimalizaci pro rychlost načtení stránky. Používání tabulkového layoutu je značně zastaralé(už několik let), nepraktické. Vše co umí tabulky umí i CSS a troufám si říct, že i mnohem lépe. Já si trvám na svém, že pokud přijdu k webu, který je udělaný na tabulkovém layoutu, tak ho hrnu do koše a raději začnu od píky, pěkně strukturovaně a přehledně za použití CSS, gridu. Tabulka se hodí maximálně tak pro ceník. Jinde vůbec nemá dneska využití.

Nahoru Odpovědět  +2 8.3.2015 13:49
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Tomáš123
Člen
Avatar
Tomáš123:

Nejdem sa hádať, tvoj názor.

Nahoru Odpovědět 8.3.2015 13:58
Keby nebolo Internetu Exploreru, nebolo by dnešného internetu.
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Tomáš123
tomasmanhal:

Však se nehádáme, jen se Ti snažím vysvětlit, že jsi zůstal ve webech o několik let pozadu, nic víc :-)

Nahoru Odpovědět 8.3.2015 13:59
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
debeneesse
Člen
Avatar
debeneesse:

Já souhlasím s Tomášem, dívám se na to tak, jako bych přišel na rozcestník a místo, abych si vybral jít vpřed, si vyberu cestu zpět. Ale teda tady v tomto případě je nejspíš použití tabulky na místě...

 
Nahoru Odpovědět 8.3.2015 16:26
Avatar
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Při výpisu nějakých hodot z databáze je tabulka v pořádku. Ačkoliv by to šlo i bez ní. Ve formuláři to není tak těžké bez tabulky, osobně ji tam vůbec nepoužívám. Používám ji na účely, kde chci mít vše hezky srovnané a přehledné. Tabulku pro layout není dobré používat - zastaralé, výrazné spomalení načítání. Kdo by v této době měl vyplé CSS... CSS je 100% lepší.

Nahoru Odpovědět 8.3.2015 16:34
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 23 zpráv z 23.