Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
matesax:

Dobrý den,
ač nerad sáhl jsem po tabulce - takže jsem spojil tabulkový layout s klasickým veprostřed. :) (Potřeboval jsem 3 inline divy - ovšem bez pevných pozic.) Nyní mám ale problémek - třetí div potřebuji mít co nejvíce vpravo - takže jsem třetí a tedy poslední buňku zarovnal text-alignem. Jenže pak potřebuji cpaptiony v této buňce mít vlevo - což je opačný směr. :) Jak na to? Děkuji.

Editováno 4.11.2012 8:59
 
Odpovědět 4.11.2012 8:57
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Dá se to snadno udělat i bez tabulek.

Uvnitř třetího divu udělej ještě jeden a zarovnej ho vlevo.

Nahoru Odpovědět 4.11.2012 9:04
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

No tak klidně navrhni - má to dopadnout takto:

http://kos.cybersphere.eu/roz.html

(Chci to pro více rozlišení - takže layout veprostřed.)

<%@ Page Language="C#" Inherits="System.Web.Mvc.ViewPage<KOSGame.Models.LogOnModel>" %><!DOCTYPE html>
<html lang="cs-cz" dir="ltr">

<head>

    <title> KOS Game </title>

    <link href="../../Content/menu.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />

    <script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery.min.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="../../Scripts/MenuManager.js"></script>

</head>

<body>

    <table style="width: 1300px; margin: 4px auto auto auto;">

        <tbody>

            <tr>

                <td id="LoginDisplay">

                    <h5>Log in</h5>

                    <% using (Html.BeginForm()) { %>
                        <%: Html.ValidationSummary(true, "Přihlášení bylo neúspěšné! Opravte chyby a proces opakujte.") %>

                        <%: Html.TextBoxFor(m => m.UserName)%><%: Html.ValidationMessageFor(m => m.UserName) %>

                        <br/>

                        <%: Html.PasswordFor(m => m.Password) %><%: Html.ValidationMessageFor(m => m.Password) %>

                        <br/>

                        <input src="../../Images/butt_prihlas.png" type="image" value="Log On" />

                    <% } %>

                </td>

                <td id="MenuContainer">

                    <nav>

                      <ul id="menu-main" class="menu">

                        <li>

                          <h5>Registrace</h5>

                          <ul>

                            <li><a href="#">Registrovat</a></li>
                            <li><a href="#">Pravidla hry</a></li>

                          </ul>

                        </li><li>

                          <h5>Tutorial</h5>

                            <ul>

                              <li><a>02 01</a></li>
                              <li><a>02 02</a></li>
                              <li><a>02 03</a></li>
                              <li><a>02 04</a></li>

                            </ul>

                        </li><li>

                          <h5>Fórum</h5>

                            <ul>
                              <li><a>03 01</a></li>
                              <li><a>03 02</a></li>
                              <li><a>03 03</a></li>
                              <li><a>03 04</a></li>

                            </ul>

                        </li><li>

                          <h5>Galerie</h5>

                            <ul>

                              <li><a>04 01</a></li>
                              <li><a>04 02</a></li>
                              <li><a>04 03</a></li>
                              <li><a>04 04</a></li>

                            </ul>

                        </li>

                      </ul>

                    </nav>

                </td>

                <td id="MainPanel">

                    <div class="caption">Hráči</div>

                    <div class="PanelContent">

                        <h6>Hráčů</h6>

                        <div class="button">Registrovaných:</div>

                        <div class="button">Právě online:</div>

                    </div>

                    <div class="caption">Nastavení</div>

                    <div class="PanelContent">

                        <h6>Jazyk</h6>

                        <select>

                            <option value="Čeština" selected="selected">Čeština</option>
                            <option value="English">English</option>
                            <option value="Deutsch">Deutsch</option>
                            <option value="Slovenčina">Slovenčina</option>

                        </select>

                        <h6>Zvuk</h6>

                    </div>

                    <div class="caption">Najdeš nás</div>

                    <div class="PanelContent"></div>

                    <div class="caption">Připravujeme pro Vás.</div>

                    <div class="PanelContent"></div>

                </td>

            </tbody>

    </table>

</body>
</html>
 
Nahoru Odpovědět 4.11.2012 9:16
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Když si do Googla zadáš "třísloupcový layout", tak určitě něco použitelného najdeš.

Nahoru Odpovědět 4.11.2012 9:20
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Tak jsem koukal - to mi přijde jednodušší ta tabulka - skoro žádné css... (a v html 3 krátké tagy)

Jinak - právě že zarovnání mám v divu, v té buňce - a to ho prostě posunuje doleva...

.caption
{
width: 310px;
height: 21px;
background-image: url('../../Ima­ges/caption_bac­k.png');
background-repeat: no-repeat;
text-align: left;
padding: 5px 0 0 14px;
}

Podívej se do toho kódu - je to v divu, jak píšeš... (Zarovnání doprava provádím v td...)

Editováno 4.11.2012 9:29
 
Nahoru Odpovědět 4.11.2012 9:27
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Máš to nějaké divné. Místo nadpisů a odstavců používáš divy a pak se divíš. Nechápu, proč používáš h5 a h6, když nemáš ani jednu h1.

Nahoru Odpovědět 4.11.2012 9:37
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

No když to není jen text - snad vím, kdy použít nadpis. (a se zarovnáním to nesouvisí...) Není to hotové - k hlavním nadpisům se teprve propracuji...

Editováno 4.11.2012 9:40
 
Nahoru Odpovědět 4.11.2012 9:40
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Mohl jsi mi rovnou napsat - použij float - ani není třeba menit pořadí elementů - tak nechápu, proč to v tutoriálech dělají - stačilo si jen pohrát s float... Děkuji.

 
Nahoru Odpovědět 4.11.2012 19:52
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Aha - při zmenšení velikosti okna se mi to celé rozhází - přitom je to v divu s pevnou velikostí...

 
Nahoru Odpovědět 4.11.2012 20:25
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.