Avatar
DKomanter
Člen
Avatar
DKomanter:

mam problem kdyz napisu te css kod tak se mi zobrazi jen cernej text a zadna tabulka??

 
Odpovědět 19.10.2012 19:37
Avatar
DKomanter
Člen
Avatar
DKomanter:

??
nezobrazí mě to žádnou tabulku ani barevný text. Prosím pomozte co mám dělat??

 
Nahoru Odpovědět 19.10.2012 20:05
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na DKomanter
matesax:

Bez kódu ti asi těžko napíší, kde máš chybu...

Obecně CSS funguje přidělováním tříd (class)/ID/elementů (div, span, article, footer,...):

#id
{
id se píše s "#" na začátku
}

.class
{
třída se píše s tečkou na začátku
}

div
{
takto se nastavuje element - nyní div
}

HTML:

<element id="ID" class="Class">

třeba:

<span id="Caption" class="DownBox">

To je vše... :)

Přičemž:

ID postihne jen jeden jediný prvek - ID je jedinečná adresa - více jich být nemůže - lze je jen vypsat:

id1, id2, id3
{
...
}

Class postihne všechny elementy s touto třídou - může jich být více bez vypsání - a nezáleží na typu elementu...

Element - postihne jeden celý element - třeba H1/Header/...

Editováno 19.10.2012 20:19
 
Nahoru Odpovědět 19.10.2012 20:15
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Proč to píšeš tak, aby mu to nefungovalo?

Nahoru Odpovědět  +1 19.10.2012 20:24
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

??

Vždyť to píši obecně... A myslím, že pochopit to z toho jde...

 
Nahoru Odpovědět 19.10.2012 20:26
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Odkazuješ se na ID "ID", ale v definici máš "id". Odkazuješ se na class "Caption", ale definuješ "class". To je obecné? To je nefunkční. Začátečník z toho může být jenom zmatený. Nejde to z toho pochopit.

Když už píšeš příklady, tak pořádně nebo je nepiš vůbec.

Nahoru Odpovědět  +1 19.10.2012 20:31
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

CSS

#id
{
}
.class
{
}

div
{
}

HTML

<div id="id" class="class">

...

Editováno 19.10.2012 20:41
 
Nahoru Odpovědět  +1 19.10.2012 20:41
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Opravdu si myslíš, že tohle fungovat bude?

Nahoru Odpovědět  +1 19.10.2012 20:47
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Proč zase? :) Pár? No jo - je to jen ukázka...

</div>

Stačí?? :)

 
Nahoru Odpovědět 19.10.2012 20:50
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Ne. Vždyť v tom CSS nemáš žádné definice. Kdybys tam dal alespoň změnu barvy pozadí, rámeček, cokoliv.

Tu párovost jsem na mysli neměl, tak daleko jsem nedočetl.

Zkusil bys napsat funkční ukázku nebo to raději přenecháš jiným?

Nahoru Odpovědět 19.10.2012 21:01
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Já už si opravdu připadám jako úplný idiot co nic neumí - vše mi říkáš takovým způsobem - aaa - nee - v klidu:

CSS:

#id
{
    width: 80px;
    height: 20px;
}
.class
{
    border: solid;
}

div
{
    background: #00ffff;
}

HTML:

<div id="id" class="class"></div>

Vysvětli mi, proč byl předchozí kód nefunkční - protože funkční rozhodně byl - že jsem neměl nic uvnitř - no a - to neřeší funkčnost - to bych to musel mít špatně...

Editováno 19.10.2012 21:09
 
Nahoru Odpovědět 19.10.2012 21:07
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Abych jen nerýpal, tak předělám tu část HTML:

<div id="id">
Nějaký text <span class="class">v rámečku</span> s barevným pozadím.
</div>

Aby ten rámeček nějak vypadal, může se trochu upravit i příslušná část v CSS:

.class {
    border: 1px solid blue;
}
Nahoru Odpovědět 19.10.2012 21:18
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.