Avatar
Nikolas.jenc
Člen
Avatar
Nikolas.jenc:

Ahoj, rád bych se zeptal - jsem v html asi tak ve 13 lekci takže to tam možná ještě někde je, ale mojim problémem je tabulka. Jde o to že tam mám 2 řádky a 3 buňky v každé buńce nějaký obrázek, jenže když chci zmenšit na procenta, vylézá to mimo buňku i mimo layout. A když už to zkrotím pomocí widht, tak je to nepřirozene. Proto bych se chtěl zeptat na nějaký další návody s tabulkama?
Děkuju:)

 
Odpovědět 16.1.2014 16:35
Avatar
Odpovídá na Nikolas.jenc
Michal Žůrek (misaz):

místo width skus použít max-width.

/*
Ačkoliv je tabulka fajn bylo by možná dobré si u takových věcí zvyknout na <figure> a float:left. Pracuje se s tím líp.
*/

Nahoru Odpovědět 16.1.2014 16:40
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Nikolas.jenc
mkub:

a mas tam chybu a to na riadku <p><table></p>
zle je tam vnorena tabulka v tagu <p>

spravne:

<p>
<table>
<tr><td>...</td></tr>
.
.
.
</table>
</p>

a okrem toho bolo by lepsie, keby si namiesto vkladania screenu z IDE vlozil zdrojovy kod pomocou prislusnej ikonky

 
Nahoru Odpovědět 19.1.2014 2:17
Avatar
Nikolas.jenc
Člen
Avatar
Nikolas.jenc:

Super, díky moc, max-width pomohlo:)
A pozkouším i <figure>

Vidím, tak příště i se zdrojovým kódém a dík za jištění chybky:D:)

 
Nahoru Odpovědět 19.1.2014 20:25
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.