Avatar
k.ats
Člen
Avatar
k.ats:

Ahoj, dokázal by mě někdo poradit jakým způsobem bych mohl dát text pod obrázek, ale aby byl vidět jen v případě, když se nenačte obrázek. Jako hlavičku mám obrázek i s vloženým nadpisem a chtěl bych docílit toho, že když se nenačte obrázek, tak aby tam byl druhý nadpis, který by byl vidět. Zkusil jsem to z-indexem, ale nadpis je furt vidět nad obrázkem.

Děkuji za radu.

 
Odpovědět 11.6.2013 8:00
Avatar
k.ats
Člen
Avatar
k.ats:

Jéé, já jsem ale blbej :-) Jsem u obrázku neměl nastaveno pozicovaní. Už to jde :-)

 
Nahoru Odpovědět 11.6.2013 8:03
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na k.ats
Petr Nymsa:

Pro popis nenačteného obrázku slouží atribut alt přímo u obrázku. Alt je i pro validní web povinný.

<img src="obr.jpg" alt="Popis obrázku" />
Nahoru Odpovědět  +2 11.6.2013 8:03
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
k.ats
Člen
Avatar
k.ats:

No to tam samozřejmě mám. Ale jde o to, že když se nenačte tak bych rád aby tam byl aspoň nadpis co mám v tom obrázku. Aby tam nebyla prázdná hlavička. Nebo to je špatně?

Editováno 11.6.2013 8:17
 
Nahoru Odpovědět 11.6.2013 8:16
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na k.ats
Petr Nymsa:

Je to hodně divné. Když se obrázek nenačte, stačí alt. Nebo máš v obrázku nějaký spešl efekt nadpisu ? A chce po nenačtení uchvátit uživatele i tak pěkným nadpisem ? Stejně, je to divné.

Zkus zvážit i to jestli náhodou nepůjde nadpis ostylovat pomocí CSS 3. Obrázky na nadpisy se nepoužívají.

A jakmile zřejmě divně pozicuješ už je to taky špatně.
Pošli kus kódu, obrázek co potřebuješ

Nahoru Odpovědět  +1 11.6.2013 8:25
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
k.ats
Člen
Avatar
k.ats:

www.tesarske-prace.ic.cz Obrázek jsem si upravoval sám v zoneru + jsem tam vložil i nadpis v Zoneru. Pokud by to šlo udělat i v CSS3 tak bych to udělal asi tak. Bude to určitě lepší.

 
Nahoru Odpovědět 11.6.2013 8:29
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na k.ats
Honza Bittner:

Toto CSSkem udělat jde, zkus text-shadow

Nahoru Odpovědět  +1 11.6.2013 8:33
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
k.ats
Člen
Avatar
k.ats:

A ta záře textu by v css nešla?

 
Nahoru Odpovědět 11.6.2013 8:53
Avatar
k.ats
Člen
Avatar
k.ats:

Už se dívám, že ten text-shadow jde použít vícekrát za sebou, takže toho bych měl být schopen docílit. Děkuji moc :-)

Editováno 11.6.2013 8:58
 
Nahoru Odpovědět 11.6.2013 8:58
Avatar
hh
Člen
Avatar
hh:

http://www.itnetwork.cz/…cesky-manual
Tady máš jak se pomocí toho dá nastylovat, třeba oheň za písmenkama. Zhruba podobně se bude stylovat tvoje záře textu ;)

Nahoru Odpovědět 11.6.2013 9:06
Dostane se ti toho, čeho se zasloužíš...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na k.ats
Honza Bittner:

záře je vlastně také stín, který však "nevykračuje zpoza písma", tzn. budeš mít 0 na y a 0 na x

celkově by to mohlo jít nějak takto

text-shadow: 0px 0px 5px black;
Nahoru Odpovědět 11.6.2013 9:16
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
k.ats
Člen
Avatar
k.ats:

No ja to nakonec udelal takto:

text-shadow:  2px 2px 20px #FFFECF, -2px -2px 20px #FFFECF, 2px 2px 20px #FFFECF, -2px -2px 20px #FFFECF, 25px 20px 15px #262626;

Musel jsem to tam dat dvakrat za sebou, protoze jen jednou bylo malo. Ted uz se to hodne priblizuje tomu co bylo udelano v tom zoneru. Rekl bych tak na 90% a to je fajn. Aspon tam bude primo text a nadpis.

 
Nahoru Odpovědět 11.6.2013 9:22
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na k.ats
Honza Bittner:

zkus to přepsat na

text-shadow:  0px 0px 22px #FFFECF;

mělo by to dělat to samé :)

Nahoru Odpovědět  +1 11.6.2013 9:31
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
k.ats
Člen
Avatar
Avatar
k.ats
Člen
Avatar
k.ats:

Ahoj, znovu otvírám tohle téma, protože jsem si vyzkoušel jak bude stránka vypadat v jiných prohlížečích a musím říct, že v každém prohlížeči mám ten nadpis co jsem si vypozicoval a ostyloval úplně jinde. Chrome mám jako výchozí, tam je to v pořádku, v mozille je to jen o kousíček, ale IE celkem lítá jako že dost. Existuje na to nějaký fígl nebo tam mám něco špatně? Dokážete mě někdo poradit? I bez pozicování, již v té statické pozici jsou nadpisy na jiných místech u každého prohlížeče. Asi tam zas budu muset vrátit ten nadpis v obrázku. Pokud by někdo věděl jak na to. Budu velmi rád. Děkuji

 
Nahoru Odpovědět 12.6.2013 14:30
Avatar
k.ats
Člen
Avatar
k.ats:

Všiml jsem si, že IE necentruje písmo doprostřed řádku a chrome ano. Je to vlastnost IE?

 
Nahoru Odpovědět 12.6.2013 14:57
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na k.ats
David Čápka:

Ale centruje, pokud ti něco nefunguje, tak tam máš chybu. Každý prohlížeč se s ní potom vypořádá jinak.

Nahoru Odpovědět 14.6.2013 11:18
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
k.ats
Člen
Avatar
k.ats:

Díky za odpověď, bylo to fontem. Nevím proč, ale každý prohlížeč daný font zobrazoval jinde. Teď tam mám jiný a je to v pořádku.

 
Nahoru Odpovědět 14.6.2013 11:22
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na k.ats
David Čápka:

Možná font v nějakém prohlížeči chyběl. Měl bys používat buď jen několik základních nebo si je tam naimportovat přes CSS.

Nahoru Odpovědět 14.6.2013 11:25
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
k.ats
Člen
Avatar
k.ats:

Je pravda, že o fontech jsem toho ještě moc nestudoval, respektive vím, že se má používat jen pár fontů, které se vyskytují na všech počítačích a není problém se zobrazením, ale moc toho nevím o nahrávání vlastního fontu. Letmo jsem o to zavadil a dočetl jsem se, že to přes nějakou funkci jde, ale že s tím má problémy IE, tak jsem od toho upustil a třeba v budoucnu se do toho pustím. Díky :)

 
Nahoru Odpovědět 14.6.2013 12:04
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:

Mám dotaz mimo téma - to je tvůj web nebo to děláš pro někoho ?

 
Nahoru Odpovědět 14.6.2013 13:25
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 21 zpráv z 21.