Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Kejmou:

Ahoj,

na adrese www.kkpokusy.8u.cz/pr/index.php tvořím šablonu pro známou. Je to tvořeno pro rozlišení 1366x728, tak se všem předem omlouvám, že web nebude dobře na jejich zařízeních rozpoznatelný, jak má být. A proto jsem píšu.

Jinak ještě jsem zapomněl, pokud adresu proženete validátorem, mělo by být vše validní. :)

Problém:
Při zmenšování okna se mi vyskytne scrollbar (ten dolní) přičem třeba zde, nevyskočí, když zmenším okno. Pak tedy stáhnu na pravou stranu a budu mít bílé místo, čili se mi to nepřizpůsobí. viz obrázek č.1

Tedy zkoušel jsem při responzivním designu (nevím, jestli to tedy mám dobře zapsané)

@media screen and(max-width:1340px){      /* menší než 1340px*/
  body{
    width:1340px;
  }
  #ud_slider img{
     width:1340px;

  }

  .pruh{
     width:1340px;
  }
  .menu{
     width:1250px;
     font-size:17px;

  }
}

říct, telo stranky bude mít 1340 px, ud_slider bude mít také 1340px a tím jsem si myslel, že se to natáhne a žádná bíla "mezera" zde nevyskytne.

Děkuji za odpověď.

Editováno 26.12.2014 15:32
 
Odpovědět 26.12.2014 15:29
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Kejmou:

Omlouvám se, dodávám obrázek

 
Nahoru Odpovědět 26.12.2014 15:33
Avatar
Pavel Junek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Pavel Junek:

Ahoj,
otevři si Developer Tools (v chrome to je Ctrl Shift I) a uvidíš, že tu bílou mezeru ti tam dělá div s třídou cervena v hlavičce, protože má nastavenou velkou šířku.
btw, udělej něco se scrollbarama, na první pohled není jasné, že to jsou scrollbary :)

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět  +2 26.12.2014 16:09
Avatar
Marián Ligocký
Redaktor
Avatar
Marián Ligocký:

Pokiaľ máš šírku okna menšiu ako 1340px, body bude mať 1340? Veď to je nezmysel, nie? :) Potom ti bude za každým ukazovať scrool bar. Myslím že najlepšie riešenie by bolo použiť percentá.

Scrool bar ti vytvára .pruh kedže súčet elementov .cerna(450px) .orange(455px) a .cervana(475px) je 1380px. A mám taký pocit že vytvárať ten pruh tak ako ho máš ty je veľmi zlé :P Lepšie by bolo urobiť to cez float. :)

Viz. http://jsfiddle.net/vhrwza9e/

 
Nahoru Odpovědět  +1 26.12.2014 16:19
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Odpovídá na Pavel Junek
Kejmou:

Ahoj Pavle,

děkuji ti, za rychlou odpověď, chybu si našel což děkuji, ale mám zde ještě jednu.

Scrollbary, jsou takto schválně udělané. :)

 
Nahoru Odpovědět 26.12.2014 16:33
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Odpovídá na Marián Ligocký
Kejmou:

Ano, to máš pravdu.

To už jsem psal uplné zoufalství. :)

 
Nahoru Odpovědět 26.12.2014 16:34
Avatar
Pavel Junek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Pavel Junek:

Nevím, jestli jsem z obrázku poznal tu chybu dobře, ale jestli tam ten pruh pořád je, tak se podívej trošku níž, text (tuším, že celý div) ti přesahuje

 
Nahoru Odpovědět  +1 26.12.2014 16:42
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Odpovídá na Pavel Junek
Kejmou:

No jasně, díky za upozornění. :)

 
Nahoru Odpovědět  +1 26.12.2014 16:45
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.