Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

Ahoj, vytvořil jsem si vyhledávač od Googlu na stránky. Akorád on se vkládá přes nějaký kód, kde ale není k nastavení šířka ani výška nic....Tak jsem se chtěl zeptat jestli někdo neví jak to mám nastavit? www.minikoblizky.wz.cz

 
Odpovědět 19.1.2015 20:55
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
IT Man:

Je, můžeš si nastavit, jaký chceš mít to vyhledávání. A pokud ti to nestačí, dá se to vždy vyřešit přes CSS. :)

Nahoru Odpovědět  +1 19.1.2015 21:06
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

No to ano, tam je jaké chci mít to vyhledávání jestli z plné šířky, kompaktní, překryté atd. Mám tam hostováno googlem...ale chtěl jsem aby to bylo třeba 5 cm proužek.

 
Nahoru Odpovědět 19.1.2015 21:08
Avatar
Pavel Junek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Pavel Junek:

jen tak offtopic:
pěkně jsem se lekl toho videa, nebylo by lepší, kdyby si ho mohl spustit uživatel, až bude chtít on? ;)

 
Nahoru Odpovědět  +3 19.1.2015 21:10
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
BlugW:

nastav mu width:5cm;

Nahoru Odpovědět  -3 19.1.2015 21:22
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
Odpovídá na BlugW
mat.masar:

Jenže kde? Ten kód je nesmyslný a není tam žádné id=""...

 
Nahoru Odpovědět 19.1.2015 21:27
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
IT Man:

Pokud umíš HTML & CSS, poradíš si. :)

Nahoru Odpovědět  +1 19.1.2015 21:29
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
Tonda Kozák
Člen
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Tonda Kozák:

5 centimetrů se ti bude nastavovat dost blbě, vzhledem k různé velikosti pixelů na různých zařízeních.

Pokud by ti to ale stačilo v pixelech, tak prostě zmenši ten div, do kterého jsi vložil ten kód od Googlu.

// Mimochodem, byl jsem rád, že používám prohlížeč, ve kterém ti ten video přehrávač kyksnul, nemám náladu na přerušování mých písniček nějakým hukotem koblížkovacího stroje.

Editováno 19.1.2015 22:21
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět  +1 19.1.2015 22:19
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tonda Kozák
BlugW:

Taky jsem se málem poprvé podělal, ještě když jsem měl zvuk na notebooku na 100%

Editováno 19.1.2015 22:22
Nahoru Odpovědět  +1 19.1.2015 22:22
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
Odpovídá na Tonda Kozák
mat.masar:

:D tak to mi nedošlo, že se toho někdo může leknout :D Jinak už jsem to pochopil a díky.

 
Nahoru Odpovědět 20.1.2015 11:19
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
Odpovídá na Tonda Kozák
mat.masar:

Můj kód teď vypadá

     <div class="vyhledavac">
        <script>
  (function() {
    var cx = '006781487087671107162:umf6xl7j21c';
    var gcse = document.createElement('script');
    gcse.type = 'text/javascript';
    gcse.async = true;
    gcse.src = (document.location.protocol == 'https:' ? 'https:' : 'http:') +
        '//www.google.com/cse/cse.js?cx=' + cx;
    var s = document.getElementsByTagName('script')[0];
    s.parentNode.insertBefore(gcse, s);
  })();
</script>
<gcse:searchbox-only></gcse:searchbox-only>
          </div>

a v css

#vyhledavac{
width: 400px;
}

ale stejně to nefunguje. Když si dám zkontrolovat prvek, tak se tam zobrazí dálších cca 20 řádků(toho vyhledávače), které nemám u sebe v souboru. Mezi těmi řádky je napsané width: 100%;, takže mi to tímm vždycky přebije. Při vytváření toho vyhledávače jsem nenarazil na nastavení šířky, takže nevím proč to tam je. Např. http://www.mobilmania.cz/ mají taky vyhledávač od Googlu ale mají ho např. těch 5 cm

 
Nahoru Odpovědět  -1 20.1.2015 12:56
Avatar
Tonda Kozák
Člen
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Tonda Kozák:

V CSS se # značí id, třída (class) se uvozuje tečkou.

 
Nahoru Odpovědět 20.1.2015 13:46
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
Odpovídá na Tonda Kozák
mat.masar:

aha takže správně to má být

.vyhledavac{
 width: 400px;
 }

?
Edit: Jo, už to funguje, díky...zase jsem o něco chytřejší :)

Editováno 20.1.2015 13:50
 
Nahoru Odpovědět 20.1.2015 13:49
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Jiří Gracík:

Jenom takový dotaz nesouvisející s tématem - k čemu máš na čtyřstránkovém webu vyhledávač?

Nahoru Odpovědět 20.1.2015 15:01
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

K ničemu :D myslel jsem si, že to tady padne:D jen jsem si to chtěl zkusit a procvičit se. Web není komerční a učím se na něm.

 
Nahoru Odpovědět 20.1.2015 15:19
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 15 zpráv z 15.