Avatar
Jakub Klindera:

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, zda se dá nějak udělat to, že když kliknu na nějaký svůj html odkaz, tak se mi vypne PC. Např. Udělám si zástupce na ploše (shutdown -s -t 30) a jakmile kliknu na ten odkaz, tak se ten zástupce spustí. Chtěl bych to za účelem ovládání PC na dálku. Předpokládám, že se to musí propojit s MySQL databází, popřípadě, jak.

Děkuji :-)

 
Odpovědět  -1 30. dubna 17:03
Avatar
Jakub Klindera:

Nejspíše jsem to napsal do špatné sekce

 
Nahoru Odpovědět  -1 30. dubna 17:33
Avatar
Taskkill
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jakub Klindera
Taskkill:

Nejen do spatne sekce, ale vymyslel jsi uplne nerealnou vec. Odpoved je nikoliv, prohlizec nema standardne opravneni spoustet cokoliv dalsiho... nedostanes se na shortcut na plochu ..nepustis prikaz do terminalu... s databazi to vubec nesouvisi ... uvazuj se mnou.. databaze bezi na serveru a uklada data ... k cemu by ti pomohla na klientovi pri vypinani jeho kompu? K nicemu by ti tam nebyla.... na vypnuti pocitace na dalku urcite existuje nejaka utilitka pohledej na googlu... ps ne vzdycky jde vsechno resit pres webovy technologie

 
Nahoru Odpovědět  +2 30. dubna 17:59
Avatar
Jakub Klindera:

Děkuji za odpověď, ale musím nesouhlasit. Kamarád si udělal vlastní aplikaci ve VB a musel to propojit s databází. Na jeho mobilu (iPhone) klikne na html odkaz a může spustit hudbu, vypnout pc a spoustu dalšího.

Dle mého názoru se jedná o realnou věc.

Ale děkuji za odpověď :-) Vážím si toho ;)

 
Nahoru Odpovědět  -1 30. dubna 18:03
Avatar
Taskkill
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jakub Klindera
Taskkill:

Ale to je docista jina hra .... dotaz byl polozen tak, ze to vypadalo, ze bys chtel kliknout na pocitaci na odkaz a onen pocitac vypnout ... pokud mas na mysli reseni: mam pocitac, na kterem mi bezi moje aplikace na pozadi, ktera kontroluje online databazi na data, zaroven mam nekde online web, kde mam par tlacitek a po jejich stisknuti dojde k zapisu do online databaze (te same) urcite informace, na kterou pak appka na mem kompu zareaguje tim, ze provede prikaz ... no tak to je naprosto zakladni vec a neni vubec tezke si to udelat v Jave, C++, VS, C# v cemkoliv dalsim co jsem nevyjmenoval ... ale na to tahle sekce opravdu neni ... jestli se ptas jestli je to mozne ano, takto je to mozne .. jestli chces vedet jak, odkazu te na tutorialy na zdejsi siti, v sekci programovani - jazyk sy vyber podle toho, v cem to chces udelat.

Na zaver si neodpustim trochu konstruktivni kritiky: Priste az budes pokladat dotaz, zamer se vic na to aby byl strucny, jasny, vystizny .. aby obsahoval vsechno, co je potreba vedet o problemu a predpokladej, ze to bude cist cizi clovek, ktery nevi co mas na srdci. Bude ti lepe odpovezeno.

PPS: A abys mel trochu prestavu : na kompu ti bezi appka, ta se vzdycky probudi ze spanku, pripoji k databazi pomoci databazoveho kontektoru, nacte data, napriklad o poslednim prikazu, casu atd... zjisti aktualni stav, ve kterem je pocitac (napriklad, pokud pocitac hraje hudbu, a prisel prikaz hraj hudbu, nebude se nic menit), pokud stav nevyhovuje pozadavkum, zmeni stav tak, aby byl pozadavek splnen (spusti hudbu kdyz je ticho) ... zahlasi treba do DB, ze spustil hudbu... uspi se na x sekund (nebo ms) ... je to jen z vlaku ... pro predstavu.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět  +1 30. dubna 19:08
Avatar
Jakub Klindera:

Děkuji.

Omlouvám se, špatně jsem jsem položil dotaz. Příště budu mít projev více kultivovaný.

Ještě jednou děkuji moc.

 
Nahoru Odpovědět 30. dubna 19:12
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.