Avatar
Sonics007
Člen
Avatar
Sonics007:

Ahojte na kolko som uplny zaciatočnik potebujem poradit s banalnymi vecami. citat vsetko mozne ale zacinam mat chaos takze vas poprosim o par rád.
Takze mam chcem vytvorit veb stranku index uz mam vytvoreny a teraz potrebujem vediet taketo veci vytvaram index html kde mam urcitu strukturu s logom a menu ktora sa nemeni bude sa menit len obsah indexu kontakt.html produkty.html. chcem aby sa mi menila len stredna cast stranky ako to urobit v pripade ak budem pridavat nejake veci ako bannery obrazky ktore chcem aby boly na kazdej stranke musim ich rucne pridavat do kazdej stranky od indexu az po produkty. alebo je taka moznost ze kedze kostra je rovnaka tak to pridam na index.html a bude to aj na inych strankach?

 
Odpovědět 29.6.2014 12:52
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Sonics007
David Čápka:

Musíš to opravdu ručně kopírovat. právě proto se používají další serverové jazyky jako např. PHP, které to dělají za tebe. Dříve se daly používat rámce, ale to už je dnes pasé.

Nahoru Odpovědět  +1 29.6.2014 13:00
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Sonics007
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Sonics007:

takze najprv si urobim hlavnu kostru s bannerami menu obrazkami a ulozim ju ako index.html, kontakt.html *.html a potom dopisujem kazdu stranku rucne myslim jej kokretny obsah.? dobre som to pochopil???

 
Nahoru Odpovědět 29.6.2014 13:04
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Sonics007
David Čápka:

Přesně tak. Je to tu ukázané v sekci HTML a CSS.

Nahoru Odpovědět 29.6.2014 13:05
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Sonics007
Člen
Avatar
Sonics007:

a ako vyzeraju tie php scripty a ako to funguje? je to nieco ako ze ja vytvorim jdnu kostru pre vsetky podstranky a php tam doplni ostane udaje podla poziadavky?

 
Nahoru Odpovědět 29.6.2014 13:07
Avatar
Sonics007
Člen
Avatar
Sonics007:

a napriklad na akom systeme funguje tento web je to o rucnom upravovani alebo uz tu to fungujem cez php script? vedel by si ma viac nasmeorvat na ten php script

 
Nahoru Odpovědět 29.6.2014 13:10
Avatar
GIlytex
Člen
Avatar
Odpovídá na Sonics007
GIlytex:

tento web funguje přes CMS. Ktomu je taky php. Vem si kolik by bylo práce, když je tu už několik tisíc článků a ty bys je musel přidávat ručně. Když jde nějaký redaktor přidávat článek , nepíše to do html kodu jakože <p>blablabal</p> ale píše to jakoby ty komentář akorát že tam má více možností. Prostě takovej microsoft word. Ale pokud děláš jen nějaké portfolio tak bych to přes php neřešil jelikož tam těch stránek moc nemáš. A jestli máš nějaký blog tak bych se podíval po nějakých hotových řešeních jako je Wordpress a až budeš zkušenější tak si můžeš vyvinout vlastní cms .

 
Nahoru Odpovědět 29.6.2014 13:32
Avatar
GIlytex
Člen
Avatar
GIlytex:

jo tu máš tutoriál : http://www.itnetwork.cz/…dani-stranek Ale fakt bych se první naučil dobře HTML5 a CSS3 a až potom php. Jo a jinak snaž se používat nejnovější verzi html5 a css3 jelikož ti mnohé zjednodušuje a nahrazuje ostatní jazyky.

 
Nahoru Odpovědět  +1 29.6.2014 13:35
Avatar
Sonics007
Člen
Avatar
Sonics007:

jadna sa mi o to ze potrebujem vytvorit ktory ma menu s piatich podstranok 4 podstranka ma dalsich 11 stranok . cize pokial by som aj vsetko urobil kopirovanim celej struktury ako budem postupovat ked po case bude treba pridat 3iestu cast do menu ???? budem musiet vsetkyhc 20 html rucne prepisovat a ako postupovat pokial budem pridavat dalsie reklamne bannery?

 
Nahoru Odpovědět 29.6.2014 13:41
Avatar
Odpovídá na Sonics007
Vojtěch Pospíchal:

Neměl by jsi si brát na začátek takový task. Tohle je už vážně práce pro PHP. Nejdřív se pořádně nauč HTML5, CSS3 a pak plynule přejdi na PHP.

 
Nahoru Odpovědět 29.6.2014 13:43
Avatar
Sonics007
Člen
Avatar
Sonics007:

Dakujem za tvoju radu.lenze uz je neskoro slubil so to sestre ze jej to spravim ani ma nenapadlo ze to bude hned v php preto vas poprosim o vsetky rady.

 
Nahoru Odpovědět 29.6.2014 13:49
Avatar
Odpovídá na Sonics007
Vojtěch Pospíchal:

Dobře. Pokud jsi si jistý, že to chceš udělat, koukni se na tento tutoriál: http://www.itnetwork.cz/…dani-stranek který ti vše vysvětlí. Víc ti budeme moci pomoct, až budeš mít nějaké konkrétní problémy.

 
Nahoru Odpovědět 29.6.2014 13:55
Avatar
Sonics007
Člen
Avatar
Sonics007:

ok dakujem

 
Nahoru Odpovědět 29.6.2014 14:24
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Sonics007
mkub:

ak ti mozem proadit, tak sa poriadne nauc HTML+CSS, ked to ovladas, tak pridaj k tomu este nejaky serverovy jazyk (napr. PHP), ale musis si davat pozot, ze uz pri PHP ti browser uz nebude stacit, uz potrebujes na to nejaky webovy server (Apache, IIS, PWS,...), ktory vo vacsine pripadoch je uplne zadarmo (pre PHP vy som odporucal kombinaciu Apache+PHP)
a takisto budes potrebovat sa aj naucit pracovat s databazou (napr. MySQL/MariaDB, MSSQL, SQLite,...)

 
Nahoru Odpovědět 29.6.2014 22:50
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.