Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Zdeněk Bauer:

Ahoj, řekněme že mám web a soubor kde jsou nějaký informace.
Chtěl bych, aby ten soubor šel zobrazit pouze pokud se na něj bude přistupovat z toho webu například pomocí iframu (PHP funkce radši ne).

Mám takové teorie.
Na webu nastavit cookie a v tom souboru zkontrolovat jestli existuje (Pokud ano, soubor se načte), ale problém mám v tom, že nejspíše soubor budu mít na jiném serveru.
Druhá teorie byla, že bych to povolil zobrazit jen pro určitou IP, ale pokud bych to udělal přes iframe, použila by se IP uživatele a ne serveru, že?

Máte tedy nějaké řešení, popřípadě dokončení těch mých teorií?

//Zkusil jsem teď ještě přistoupit přes iframe na soubor kde bylo PHP na zápis textu do souboru, ale PHP se vůbec nespustilo, tak nevím -.-

Editováno 13.3.2014 18:50
 
Odpovědět 13.3.2014 18:47
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Marek Z.:

Co takhle na heslo?

Jednoduchý formulář, předefinuješ si heslo a pokud bude souhlasit, soubor se zobrazí..

Nahoru Odpovědět 13.3.2014 18:54
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Zdeněk Bauer:

Ne, tak to nechci.
Chci aby ten soubor šel zobrazit prostě jen z webu, aby prostě když někdo vytáhne odkaz toho souboru tak aby na něj nepřistupoval přímo.

//Sakra, proč můžu odpovídat jen na svoje příspěvky a na tvůj ne? :(

Editováno 13.3.2014 18:59
 
Nahoru Odpovědět 13.3.2014 18:58
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
Marek Z.:

Tak co autorizace pomocí .htaccess?

Nahoru Odpovědět 13.3.2014 19:04
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Zdeněk Bauer:

Přes .htaccess leda povolit jen určitou IP, ale ikdyž použiju iframe, nebo file_get_contents() tak to vždy jde z IP uživatele.
Nebo jsi to myslel jinak?
Nechci to nijak heslovat, chci aby to mohl zobrazit každej, ale jen z webu.

 
Nahoru Odpovědět 13.3.2014 19:18
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Marek Z.:

No můžeš zakázat tedy linkování, podobně jak se to dělá například na obrázky..

Nahoru Odpovědět 13.3.2014 19:25
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
Michal Vašíček:

PHP include? třeba? tu stránku hoď do samostatné složky a potom k ní hoď htaccess, co povoluje přístup jenom z 127.0.0.1...

Nahoru Odpovědět  +1 13.3.2014 19:25
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Zdeněk Bauer:

Už je to jedno, upustil jsem od toho, ale teď ještě takovej malej problém :(
Chci smrsknout HTML kód na jeden řádek, ale ikdyž ho v souboru mám tak, stejně mi to editor v Chromu zobrazí pěkně strukturovaně -.- To už to ta mrcha sama formátuje, nebo jsem to prostě špatně vložil do toho souboru?

 
Nahoru Odpovědět 13.3.2014 20:00
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 13.3.2014 20:01
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Zdeněk Bauer:

Jojo, upravuju, je tam jen jeden :D
Ale prostě to ten Chrome asi sám formátuje, protože to dělá i na jiných webech :( No nic, nevadí :)

 
Nahoru Odpovědět 13.3.2014 20:05
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
Michal Vašíček:

Pošli URL, řeknu ti, jestli to taky vidím úhledný... (Safari)

Nahoru Odpovědět 13.3.2014 20:07
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Zdeněk Bauer:

Ajo, zapomněl jsem že mám i ostatní prohlížeče :D
Jo, fakt to ten Chrome formátuje, žádnej jinej to nedělá -.-

 
Nahoru Odpovědět 13.3.2014 20:27
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 13.3.2014 20:28
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
Zdeněk Pavlátka:

Jojo, chrome to formátuje. Hodí se to při hledání chyb.

Nahoru Odpovědět 13.3.2014 20:37
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
Jiří Gracík:

Není jedinej rozumnej důvod pro to, abys měl html na jednom řádku :)

Nahoru Odpovědět  +1 13.3.2014 21:32
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Zdeněk Bauer:

Potřebuju ztížit orientaci v něm, takže to je on :)

 
Nahoru Odpovědět  -2 13.3.2014 21:34
Avatar
Denis Homolík (Alfonz):

Firefox taky formátuje, ale jenom v konzoli, když si otevřeš zdroják(jako samostatný okno) tak je to tak jak jsi tu stránku napsal.

Nahoru Odpovědět 13.3.2014 22:38
Vše je možné, dokud si to myslíte!
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
Jiří Gracík:

To je hloupost, tím, že ho napíšeš na jeden řádek, ho zas tak extra nezpřehledníš. A už byla zmíněná vývojářská konzole, existuje mnoho formatterů a další cesty, jak to vrátit zpět.

// Dodatek: práci to přidá jedině tobě, špatně se ti v tom bude orientovat a pokud bys měl dvě verze, tak je převádět je stejně opruz.

Editováno 13.3.2014 22:43
Nahoru Odpovědět  +1 13.3.2014 22:40
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
Michal Štěpánek:

Stačí si na těch stránkách, odkud to chceš spouštět vytvořit nějakou proměnnou a tu pak posílat do "té" stránky, kde budeš kontrolovat, jestli proměnná existuje. Pokud neexistuje, stránka se nezobrazí...

Nahoru Odpovědět 14.3.2014 9:46
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
mkub:

pridavam sa tu ku kolegovcom, taketo formatovanie HTML kodu je nepohodlne, sposobuje kopec chyb a uplne pridava praqcu autorovi toho kodu... ale existuju na to nastroje, ako ten html kod zneprehladnit, ale neviem, ako bude ta stranka potom fungovat aj v ostatnych browseroch, nielen v IE

 
Nahoru Odpovědět 14.3.2014 12:32
Avatar
Josef Kuchař (Pepa489):

Samotným HTML to normálním způsobem napůjde, to že to znepřehleníš si moc nepomůžeš, právě naopak

Nahoru Odpovědět 14.3.2014 12:41
2x piš, jednou debuguj
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
BlugW:

Jak jsem pochopil, chce udelat neco jako:

view-source:http://www.windowsazure.com/en-us/
http://www.windowsazure.com/en-us/

A nejak to google neformatuje :D

Nahoru Odpovědět 14.3.2014 15:22
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 22 zpráv z 22.