Diskuze: zaporná hodnota margin

HTML a CSS HTML a CSS zaporná hodnota margin American English version English version

Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
tbartolen:

Mužu v kódu napsat tohle?

margin-left: -2px;
Odpovědět 12.2.2015 22:58
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na tbartolen
tomasmanhal:

No čistě teoreticky můžeš, ale nevidím pro to praktické využití. To se snažíš něco překrývat?

Nahoru Odpovědět 12.2.2015 23:13
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tbartolen
Honza Bittner:

Ano, dá. Nedoporučoval bych to používat moc často, jelikož poté v podstatě nepracuješ přímo s elementem, ale s jeho okolím a pokud moc nevíš jak věci fungují tak si můžeš pěkně rozházet layout.

Pokud chceš posouvat přímo daný element tak doporučuji buď kladný margin, nebo třeba využít [top/bottom/lef­t/right] s position: relative...

Nahoru Odpovědět 12.2.2015 23:20
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
tbartolen:
.main-navigation ul ul a /*druha uroven text*/{
        /*padding: 4px 0;*/
        font-size: 1.3rem;
        font-size: 13px;
    /*font-weight: 700;*/
    width: 120px;
    background: #5e5242;
    background: -moz-linear-gradient(top,  #5e5242 0%, #615e5a 100%);
    background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, color-stop(0%, #615e5a), color-stop(100%, #615e5a));
    background: -webkit-linear-gradient(top, #5e5242 0%, #615e5a 100%);
    background: -o-linear-gradient(top, #5e5242 0%, #615e5a 100%);
    background: -ms-linear-gradient(top, #5e5242 0%, #615e5a 100%);
    background: linear-gradient(top, #5e5242 0%, 100 100%);
    filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient( startColorstr='#5e5242', endColorstr='#615e5a',GradientType=0 );
    -webkit-box-shadow: 3px 3px 3px rgba(0,0,0,0.1), inset 0px 1px 1px rgba(255,255,255,0.2);
    -moz-box-shadow: 3px 3px 3px rgba(0,0,0,0.1), inset 0px 1px 1px rgba(255,255,255,0.2);
    box-shadow: 3px 3px 3px undefined, inset 0px 1px 1px rgba(255,255,255,0.2);
    -webkit-border-radius: 4px;
    -moz-border-radius: 4px;
    border-radius: 4px;
    border: 1px solid #362336;
    /*font-weight: 700;*/
    font-size: 13px;
    text-transform: none;
    /*margin-left: -2px;*/
    color: #ffffff;

Jde o tu mezeru mezi tou druhou a třetí urovní, když tamm dám ten margin left -2px tak to je spojené

Nahoru Odpovědět 12.2.2015 23:31
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na tbartolen
tomasmanhal:

Pokud máš ověřené, že se to nerozhází na různých rozlišeních (nemůžu soudit, nemám přístup ke kompletnímu webu) a velikostech displejů, tak bych to asi nechal. Není to žádná velká chyba. Jenom si na to nezvykni, protože to není úplně košér.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 13.2.2015 0:00
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tbartolen
Honza Bittner:

Proč tam dávat záporný margin? Ta mezera má nějaký důvod proč tam je.

Já se vždy snažím psát kód tak, aby jsem psal co nejmenší kód s co největší úpravou, což je samozřejmě lepší v mnoha směrech.

Ta mezera, pokud to není nastavené marginem/paddingem může být způsobena velikostí fontu - mezerou -, takže dej font-size: 0; a mělo by to zmizet.

Nahoru Odpovědět 13.2.2015 8:23
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.