Avatar
Michal Martinek
Redaktor
Avatar
Michal Martinek:

Ahojte.
Mám drobný problém, který se snažím už 2 hodiny vyřešit a nikde jsem nenašel to, co bych potřeboval.
Mám scrollující div s nastavenou pozicí na absolute a výškou 100%, potřeboval bych, aby se mi poslední vložený div zarovnával úplně dolů, protože při vyšších výškách, když už ten div není scrollující, se zobrazuje uprostřed. Zkoušel jsem to řešit přes position, ale nešlo to a Google též neporadil.
Nevěděl by někdo co s tím?

 
Odpovědět 23.2.2014 13:19
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Martinek
Jiří Gracík:

No tak nejlépe asi nedávat position na absolute? Možná zkus namalovat, o co ti přesně jde.

Nahoru Odpovědět 23.2.2014 13:25
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
TomBen
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Martinek
TomBen:

Slovo problém začínám obvykle používat tak cca po týdnu běžného snažení. Do té doby je to prostě jen rozpracované. :D

Editováno 23.2.2014 13:36
Nahoru Odpovědět  +2 23.2.2014 13:35
Za posledních 200 miliónů let se nic zvláštního nestalo, akorát dinosauři vymřeli a opice se naučily programovat.
Avatar
Michal Martinek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Michal Martinek:

Ono je to vlastně jedno, klidně by tam mohlo být relative a potom ten dolní div přichytnu pomocí position:absolute dolů, ale dělá mi to bordel při scrollování, tak takhle ne no.

Jednodušeji by to bylo asi takhle, potřebuju přichytnou jeden div na konci druhého bez position.

TomBene: No jo no, ale když se jedná o zarovnání dvou divů, tak nevím, co bych s tím týden vymýšlel a navíc to spěchá.

 
Nahoru Odpovědět  +1 23.2.2014 14:18
Avatar
done
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Martinek
done:

Pokdu to správně chápu, tak by stačilo nechat statickou pozici a v HTML se to poskládá pod sebe, pokud tam nebude žádné odsazení.

 
Nahoru Odpovědět 23.2.2014 14:34
Avatar
Michal Martinek
Redaktor
Avatar
Michal Martinek:

Ono se to poskládá pod sebe, ale chtěl bych ten div až úplně dole.

 
Nahoru Odpovědět 23.2.2014 14:41
Avatar
done
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Martinek
done:

Pokud by jsi chtěl na spodek stránky, tak nastav position: absolute a bottom: 0px.

 
Nahoru Odpovědět 23.2.2014 14:43
Avatar
Michal Martinek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na done
Michal Martinek:

tohle právě dělalo nepořádek při scrollování, takže jsem to vyřešil tou hnusnější cestou, kterou jsem nechtěl použít a to pomocí media queries přes výšku, že když je už není ten div scrollovatelný, tak se nastaví position:absolute a jinak normálně je statický.

Hnusné to je, protože mám 5 různých možností zobrazení webu podle šířky, tak jsem to tam nechtěl psát.

 
Nahoru Odpovědět 23.2.2014 15:37
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.