Diskuze: Změna CSS na estranky

HTML a CSS HTML a CSS Změna CSS na estranky American English version English version

Avatar
ve-es
Člen
Avatar
ve-es:

Ahojte, protože jsem zřejmě IT lama, potřeboval bych poradit - chci vložit texturu pozadí na nově vytvořený estranky, ale stále nemohu přijít kam vložit html kód vytvořené textury, stále ho vkládám do Designu, upravit XHTML a stále mi to nejde. Vím, že něco dělám špatně, ale co ???

 
Odpovědět 26.2.2015 18:13
Avatar
Tomáš123
Člen
Avatar
Odpovídá na ve-es
Tomáš123:

To, že vkladáš pozadie cez xhtml. Áno, dá sa to, ale na takéto veci sa používa CSS:

background-image: url('cesta/ku/obrazku.png');
background-position: center center; /*pozícia obrázku*/
background-color: #rrggbb; /*náhradná farba*/
background-repeat: norepeat|repeat-x|repeat-y|repeat; /*iba jedna z možností; zľava: obrázok sa nebude opakovať| bude sa opakovať vodorovne|zvisle|bude sa opakovať*/

Je možne použiť všeobecnú vlastnosť background a v ľubovoľnom poradí to do nej nahádzať.

Nahoru Odpovědět 26.2.2015 18:39
Keby nebolo Internetu Exploreru, nebolo by dnešného internetu.
Avatar
ve-es
Člen
Avatar
Odpovídá na Tomáš123
ve-es:

Díky za info, ale stále jsem nepochopil kam mám vložit background a zda to tato šablona vůbec podporuje, něco jsem nafotil, tak až budeš mít čas, tak nato prosím mrkni, já bych chtěl odstranit ty boční panely, tedy roztáhnout stránku, nebo do těch bočních prázdných panelů vložit nějakou texturu, které jsou třeba tady: http://www.celysvet.cz/…k-background.

 
Nahoru Odpovědět 27.2.2015 16:35
Avatar
Tomáš123
Člen
Avatar
Tomáš123:

Aha, takéto odsadenie je pravdepodobne spôsobené deklaráciou ako:

width: __px;
margin: 0 auto; /*Vystedí obsah*/

Vymaž z kódu deklaráciu vystredenia a za hodnotu šírky nastav 100% (alebo vymaž aj šírku, to by malo fungovať tiež).

Postu pri hľadaní:

  1. Zobraz si svoju stránku v prehliadači;
  2. Stlač F12;
  3. Prejdi obalové prvky, v kóde ktorý uvidíš. V ľavom stĺpci sa zobrazuje CSS. V ľavom hornom rohu CSS je riadok, na ktorom sa nachádza selektor danej deklarácie.
  4. Nájdeš ho v kóde a vymažeš.

Ak si nebudeš vedieť rady, pošli sem odkaz na stránku a pomôžem ti.

Editováno 27.2.2015 17:13
Nahoru Odpovědět 27.2.2015 17:10
Keby nebolo Internetu Exploreru, nebolo by dnešného internetu.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.