Diskuze: Znovu načtení stránek

HTML a CSS HTML a CSS Znovu načtení stránek American English version English version

Avatar
kleofas.hatlapatka:

Zdravím chlapi,

chtěl bych se zeptat na následující:

Měl jsem starý web, vytvořil jsem si nový web (s velkou pomocí devbooku, ale o tom jindy) a nahrál jsem jej na server. Bohužel se vyskytuje jeden problém! Když vepíši do linku ty stránky, tak se zobrazí ty staré stránky, kde chybí odkazy a podobně. Vím, že když dám ctrl+F5 , tak se mi to nakopne na ty nové. Potíž je v tom, že toto uživatel normálně neudělá (ten co již někdy byl na stránkách).

Je na to nějaký script nebo metadata ?
Tuším, že to má co dočinění s cookies, ale nevím si s tím rady?

Nějaké nápady ?

Odpovědět 13.12.2013 8:59
Apeluji na všechny co odpovídají na dotazy, tak pokud je to jen trochu možné dávejte rovnou reálná řešení třeba v htt...
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na kleofas.hatlapatka
David Čápka:

Má to co dočinění s cache, mnoho s tím neuděláš. Pokud vím, cachuje se hlavně CSS, můžeš u linku na něj dát navíc nějaký parametr, např. takto:

style.css?v=2

HTML by se cachovat nemělo.

Nahoru Odpovědět 13.12.2013 9:06
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Marek Z.:

Dříve jsem to řešil tak, že jsem udělal klasickou prasárnu, tedy:

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/style.css?<?php echo time();?>">

Avšak teď bych doporučil například dělat vždy po update css jiný obsah dané proměnné.

Když dokončíš prvky stránky, kterou jsi nezveřejnil, ale její postup jsi vyvíjel v css souboru, který normálně už uživatel má popř. uložený. Tak jednoduše změníš 'v' třeba na 3, můžeš si to zakomponovat do administrace.

Tak bych to třeba řešil, ale když třeba děláš práci u sebe na PC a potom přidáš nějaké prvky, tak by to stačilo bohatě ručně.. :)

Nahoru Odpovědět 13.12.2013 11:32
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
kleofas.hatlapatka:

Díky, za tipy po práci to vyzkouším. Jen doplnění.

První stránky jsem nedělal já (a měly css, ale s jiným názvem než mám já) ... veškerý obsah jsem z ftp vymazal a nahrál jsem tam úplně nové hmtl s vlastními css, php, atd.

No dám to sem k náhledu, i když jsem původně nechtěl bo si to nezaslouží ani nálepku beta :D ale musel jsem s tím jít ven no :)

http://www.malujemeobrazky.cz/

Nahoru Odpovědět 13.12.2013 12:09
Apeluji na všechny co odpovídají na dotazy, tak pokud je to jen trochu možné dávejte rovnou reálná řešení třeba v htt...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.