Diskuze: zšedivění obrázku

HTML a CSS HTML a CSS zšedivění obrázku American English version English version

Avatar
kolik
Neregistrovaný
Avatar
kolik:

hoj, určitě to existuje, jenom nevím jak to hledat :)
nějaká vlastnost css3 která obrázek zešediví? opacity nemyslím

 
Odpovědět 10.7.2013 12:33
Avatar
Robert Zemánek (bobánek):
-webkit-filter: grayscale(1);
Nahoru Odpovědět 10.7.2013 18:26
Jsem jako holub.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na kolik
Jiří Gracík:

Opacity nezešediví, ale zprůhlední ... ty kolíku :D

Nahoru Odpovědět  -2 10.7.2013 18:28
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Nahoru Odpovědět 10.7.2013 18:48
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
David Čápka:

Jsou k tomu CSS 3 filtry, ale budeš muset zas řešit všechny prohlížeče zvlášť. Já jsem si to na devbooku prostě zešedivěl v photoshopu.

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 18:50
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Jiří Gracík:

Já umím číst - mě zajímalo, jak souvisí opacity a šedá barva?

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 19:35
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Theodor Johnson:

Aby se nenašel někdo kdo bude pokládat opacity za ztmavnutí (zešednutí) a napíše to sem

Nahoru Odpovědět  +1 10.7.2013 19:42
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Jiří Gracík:

Dobře, v životě by mě nikdo takový nenapadl, ale po některých zkušenostech s některými uživateli Devbooku uznávám, že máte asi pravdu :D

Nahoru Odpovědět  +2 10.7.2013 20:32
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:

Co použít javascript? Když umí ztmavit stránku tak musí umět i zešedivět ne ? :)

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 20:39
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Jiří Gracík:

Přinejhorším šedivý obrázek :D

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 20:45
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Honza Bittner:

asi nejsnadnější funkční řešení :)

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 20:46
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Jiří Gracík:

hlavně nemusíš řešit kompatibilitu :D i když občas mám pocit, že i obrázky je IE 6ka schopná zobrazit jinak ...

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 20:49
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Honza Bittner:

IE je zvláštní prohlížeč .. :D

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 20:53
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Jiří Gracík:

do verze 7 je to takovej random sázeč komponent ...

Nahoru Odpovědět  +1 10.7.2013 20:54
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
kolik
Neregistrovaný
Avatar
kolik:

nakonec jsem obrazrk upravil v photoshopu, jinak grayscale taky sel

 
Nahoru Odpovědět 10.7.2013 21:03
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na kolik
Jiří Gracík:

ten gray scale nebude podporovaný u IE myslím do devítky? To by mohl být docela problém :)

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 21:05
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Kit:

Často je lepší místo modifikace obrázku použít rollover.

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 21:10
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
martin1pokorny:

Napříč prohlížeči jedině mít jeden obrázek napůl. Levá strana barevná a prává černobílá, potom pomocí CSS přesouvat. A pokud by to musel být plnohodnotný obrázek včetně atributu alt & title tak bych řešil javascriptem(třeba jQuery) prohazování po najetí myší(a tak pobně¨) samozřejmě s příslušným vyvětlením v <noscript> (a tak podobně)

 
Nahoru Odpovědět  +1 10.7.2013 22:48
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martin1pokorny
Kit:

Do <noscript> se žádné vysvětlování nedává, protože to ruší při čtení. Klient ví, že nemá zapnutý Javascript a není třeba mu to vysvětlovat. Ta značka má podle definice jiný účel.

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 22:55
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
martin1pokorny:

optsvdu? definice:
The <noscript> tag defines an alternate content for users that have disabled scripts in their browser or have a browser that doesn’t support script.
ze http://www.w3schools.com/…noscript.asp

 
Nahoru Odpovědět 10.7.2013 23:09
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martin1pokorny
Kit:

Upozorňování na nezapnutý Javascript není alternativní obsah. Na W3schools to mají špatně. Podívej se na W3C, ti to definovali.

Nahoru Odpovědět 10.7.2013 23:11
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
martin1pokorny:

Asi si nerozumíme, pokud by dotyčný měl prohlížeč schopný zaměnit obrázek pomocí CSS, tak by použil CSS. Samozřejmě může se stát že prohlížeč danou funkci nepodporuje co by se v tom to případě mohlo stát tak u jednoho % z návštěvníků. V tom případě by se využilo javascriptu, který by to dokázal zařídit, no a pokud by byl javascript vypnutý by se došlo k závěru, který by se předložil k užřivateli, že se zobrazí obrázek, který se nebudě vůvec měnit (to představuje dalších 0,9% návštěvníků) a u toho zbytku to neřešíte a ono se to nějak zobrazí

Edit: a toho Javasriptu by se využilo, pokud by se jednalo o obrázek, který by musel obsahovat alternativní text (obrázek s určitou hodnotou)

Editováno 10.7.2013 23:21
 
Nahoru Odpovědět 10.7.2013 23:18
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 22 zpráv z 22.