Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Ondrca:

Ahoj, mám následující problém:

public static void filechooser(){
                JFileChooser open = new JFileChooser();
        open.showOpenDialog(open);
        if (open.showOpenDialog(open) == JFileChooser.APPROVE_OPTION) {
            File obr = open.getSelectedFile();
    }

Tuto metodu volám zde:

nahraj.addActionListener(new ActionListener() {
            public void actionPerformed(ActionEvent evt) {
            filechooser();
            }
        });

Ale když chci

File obr = open.getSelectedFile();

nastavit sem:

BufferedImage image = obr;

Tak mi netbeans hází chybu.
Nevíte jak udělat, aby obr byl statický nebo tak něco?
Děkuji předem za odpověď.

Editováno 21.10.2013 15:22
Odpovědět 21.10.2013 15:22
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Hartrik
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondrca
Hartrik:

1) Proč je metoda filechooser() statická?
2) Na řádku

open.showOpenDialog(open);

má být v parametru metody nadřazené okno.
3)

BufferedImage image = ImageIO.read(obr);
 
Nahoru Odpovědět  +1 21.10.2013 16:06
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Hartrik
Ondrca:

1)Potom mi zde netbeans hlásí chybu

nahraj.addActionListener(new ActionListener() {
            public void actionPerformed(ActionEvent evt) {
            filechooser();
            }
        });

2)Mám jframe okno a v metodě mi ho nenajde (prosím o radu)
3)obr pořád hlásí error

Nahoru Odpovědět 21.10.2013 16:26
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondrca
Kit:

Zvykni si psát text chyby. Všichni nemáme věštecké koule. Někdy jen stačí přeložit text chyby do češtiny a je to hned jasné.

Nahoru Odpovědět 21.10.2013 16:31
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.