Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
David Čápka:

Zdravím, peru se tu s Javou už asi hodinu na jednoduché aplikaci. V intervalu 2 datumů chci vypsat všechny pondělky. Vše se zdá být v pořádku až na poslední podmínku v cyklu, kde metoda before vrací vždy false, což nechápu. Když while nahradím for cyklem a vypíšu pár pondělků od 1. data, tak to funguje dobře.

Hodnoty zkouším 1.1.2012 a 1.2.2012, mělo by to vypsat: 2.1.2012, 9.1.2012, 16.1.2012, 23.1.2012, 30.1.2012

Díky za pomoc :)

Scanner sc = new Scanner(System.in, "Windows-1250");
System.out.println("Pro zadaný interval datumů vypíše všechny pondělky");
SimpleDateFormat format = new SimpleDateFormat("dd.mm.yyyy");

System.out.println("Zadejte 1. datum: ");
Calendar calendar1 = Calendar.getInstance();
try {
        calendar1.setTime(format.parse(sc.nextLine()));
} catch (ParseException ex) {
        System.out.println("Špatně zadané datum!");
}

System.out.println("Zadejte 2. datum: ");
Calendar calendar2 = Calendar.getInstance();
try {
        calendar2.setTime(format.parse(sc.nextLine()));
} catch (ParseException ex) {
        System.out.println("Špatně zadané datum!");
}

System.out.print("Pondělky: ");

// posunutí prvního datumu na pondělí
while (calendar1.get(Calendar.DAY_OF_WEEK) != Calendar.MONDAY)
{
        calendar1.add(Calendar.DAY_OF_MONTH, 1);
}

while (calendar1.before(calendar2))
{
        Date datum = calendar1.getTime();
        System.out.printf("%s, ", format.format(datum));
        calendar1.add(Calendar.DAY_OF_MONTH, 7);
}
Odpovědět 19.11.2012 19:06
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Petr Nymsa:

Jsem blbej nebo nechápu o kterou podmínku jde o_O

Nahoru Odpovědět 19.11.2012 19:10
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
David Čápka:

Myslím, že jsem to popsal srozumitelně, jde o ten poslední cyklus, podmínka:

calendar1.before(calendar2)

vrací vždy false. Pokud tam dám natvrdo for cyklus, tak mi to vypíše výsledky co chci, jen to nemůžu oříznout do toho 2. data. Opravdu banalita 8|

Nahoru Odpovědět 19.11.2012 20:13
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Fugiczek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Fugiczek:

Jedinej problem je ten tvůj formát data. Správně má být takhle:

SimpleDateFormat format = new SimpleDateFormat("dd.MM.yyyy");

Takže jen písmenka M dát velký. Velký M má význam měsíce, zatímco malé m je minuta v hodině. Takže se ti špatně nastavila data, byla úplně stejná ale lišila se jen v hodinách. Přesnější popis písmenek nalezneš zde: http://docs.oracle.com/…eFormat.html

 
Nahoru Odpovědět  +1 19.11.2012 20:37
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Fugiczek
David Čápka:

Aha, to mě nenapadlo, díky! Už jsem z toho šílel :D

Nahoru Odpovědět 19.11.2012 21:16
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Myslím si, že kdyby sis ty datumy nechal vypsat, přišel bys na to sám.

Nahoru Odpovědět  +1 19.11.2012 21:25
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Já si je nechával vypsat, ale tím blbým formatterem :D A v integeru bylo to 1. větší a mě nedošlo proč.

Nahoru Odpovědět 19.11.2012 21:27
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.