Diskuze: Efektivita používání polí při velkém množství hodnot

Java Java Efektivita používání polí při velkém množství hodnot

Avatar
Paul
Člen
Avatar
Paul:

Ahoj,

rád bych se zeptal jak nejlépe postupovat v případě, že potřebuju postupně procházet po jednom velké množství hodnot (např. 5000 textových řetězců o délce 8 znaků).
Je lepší (efektivnější) si hodnoty nacpat do pole a procházet pole a nebo to číst z textového souboru? Jde to vůbec realizovat pomocí takhle velkého pole?

 
Odpovědět 14.1.2014 13:58
Avatar
Libor Šimo (libcosenior):

Záleží na tom, čo chceš dosiahnuť tým prechádzaním hodnôt.

Editováno 14.1.2014 14:30
Nahoru Odpovědět 14.1.2014 14:28
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Paul
David Čápka:

Zda je něco efektivní se dá posoudit jen v případě, když víme co chceš dělat.

Nahoru Odpovědět 14.1.2014 16:11
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Paul
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Paul:

Omlouvám se za nedostatečné info :-)
Budu mít seznam např. 5000 IČ. Co potřebuji je tyto IČa postupně dosazovat do textového řetězce, který bude představovat URL adresu.
Program by se měl vždy po dosazení připojit na web pomocí URL s IČem a do texťáku nebo XMLuložit obsah webu.

 
Nahoru Odpovědět 14.1.2014 16:15
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Paul
Kit:

Pokud ty hodnoty budeš procházet jen jednou, tak je zbytečné je cpát do pole. Jsou však případy, kdy to úplně zbytečné není.

Edit: V daném případě je pole zcela zbytečné. Jen mám obavu, abys nedostal ban.

Editováno 14.1.2014 16:19
Nahoru Odpovědět 14.1.2014 16:17
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Paul
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
Paul:

OK, díky moc za radu ;-)

Edit: Banu se nebojím, daný web takovýto přístup umožňuje, samozřejmě ale s různými omezeními.

Editováno 14.1.2014 16:20
 
Nahoru Odpovědět 14.1.2014 16:19
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Paul
Kit:

Ještě k terminologii: Ptal ses na pole, ale ve skutečnosti jsi potřeboval seznam. Jsou to rozdílné datové typy.

ARES nějaké limity má kvůli prevenci DoS.

Nahoru Odpovědět 14.1.2014 16:24
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Paul
Člen
Avatar
Paul:

OK, nastuduju si tu v tutoriálu radši ještě rozdíly :-D

 
Nahoru Odpovědět 14.1.2014 16:27
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.