Avatar
dirtyjobs
Člen
Avatar
dirtyjobs:

jak mám udělat .exe soubor pokud mám soubor .java popřípadě .class?(ideálně jen s pomocí JDK7)

Editováno 13.3.2015 13:39
 
Odpovědět 13.3.2015 13:38
Avatar
Odpovídá na dirtyjobs
Michal Šmahel (ceskyDJ):

To nelze, exe umí třeba C#. Java umí zase .jar. A to máš někde v build.

Nahoru Odpovědět  -5 13.3.2015 13:49
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Odpovídá na Michal Šmahel (ceskyDJ)
Michal Šmahel (ceskyDJ):

A to build by mělo být někde v IDE. (Takže to musíš dělat v nějakém IDE - Netbeans, Eclipse nebo jiné.

Nahoru Odpovědět  ±0 13.3.2015 13:52
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Jan Vargovský:

Michal Šmahel (ceskyDJ) Nic z toho, co jsi řekl, není pravda... Kompilovat nemusíš jen skrz IDE. A z jaru lze udělat exe.

 
Nahoru Odpovědět 13.3.2015 13:56
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na dirtyjobs
David Čápka:

Java se spouští pomocí souborů .jar, které ti vygeneruje IDE (tlačítko build), objeví se ve složce dist. Vytvoření exe z .jar je trochu proti multiplatformní ideologii Javy, když už děláš v multiplatformním jazyce, tak by jsi se neměl vázat na platformu Windows (.exe). V praxi existují programy, co ti .jar do .exe zabalí, ve skutečnosti se po spuštění rozbalí .jar a spustí. Osobně bych to asi nepoužíval, není k tomu žádný důvod.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 13.3.2015 14:06
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
dirtyjobs
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
dirtyjobs:

Nejde mi spustit konzolový program, v netbeans to šlo, v podstatě hello world, který čte znaky, má to nějaký banální důvod?

 
Nahoru Odpovědět 13.3.2015 15:41
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na dirtyjobs
David Čápka:

Konzolové aplikace bohužel spouštět jen poklepáním nejdou, umísti vedle toho souboru .jar soubor spust.bat a tam napiš toto:

java -jar nazevTvehoSouboru.jar
Nahoru Odpovědět  +3 13.3.2015 15:56
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Silvinios
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Silvinios:

Existuje velmi dobrý důvod proč balit JAR do EXE, a tím je uživatelská přívětivost. Nelze očekávat, že běžný uživatel tuší, co je Java, JRE nebo JAR. Uživatel chce jen stáhnout program a spustit ho. EXE navíc může řešit spoustu dalších problémů - zastaralé verze Javy čí automatické stažení Javy, pokud chybí.

Nezdá se mi, že by tento způsob nějak odporoval multiplatformní ideologii Javy. Danou aplikaci lze distribuovat jako JAR i EXE současně, takže přenositelnost nijak neutrpí. Jedná se spíš o jakýsi bonus pro uživatele Windows.

 
Nahoru Odpovědět  +2 13.3.2015 19:01
Avatar
Odpovídá na Michal Šmahel (ceskyDJ)
Michal Šmahel (ceskyDJ):

A jéje. :D Já to chtěl napsat jednoduše. To, že .jar lze udělat i jinak, vím. Také znám "převod" .exe na .jar a jak funguje. Příště to budu psát, jak to sám chápu a vše se budu snažit psát podrobně. Aby se náhodou nenašel někdo, kdo to nechápe.

Nahoru Odpovědět 13.3.2015 23:22
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Silvinios
David Čápka:

Java by měla být na většině PC, takže opravdu stačí jen poklepat, jediný nedostatek je, že aplikace nemá ikonku. Asi bych to osobně řešil spíše instalačkou a vytvořit tam uživateli zástupce, než to balit nějakým softwarem třetí strany, ale to je asi věc názoru. :)

Nahoru Odpovědět  +1 13.3.2015 23:26
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.