Avatar
Jirka
Člen
Avatar
Jirka:

Ahoj, řešil jsem teď takový problém, že jsem potřeboval dědit od jPanel a některých dalších komponent, abych si je upravil. Zbytek GUI jsem dělal naklikáním v NetBeans. A připadalo mi složité jak je potom integrovat do Layoutu co generuje automaticky NetBeans. Nakonec jsem to nějak udělal, ale zajímalo by mě jaká je praxe u lidí co jsou pokročilí. Jestli si udělat komplet GUI sám bez editoru nebo to takhle spojovat. Nechci rozjet diskusi o užitečnosti editoru. Když je obyčejná databázová aplikace tak určitě není co řešit. Ale tady potřebuji na panely kreslit a ještě měnit GUI v reakci uživatele, takže celé se to nedá (nebo neumím) dělat v editoru. Dík za každý postřeh z praxe.

 
Odpovědět 24. února 17:52
Avatar
Atrament
Člen
Avatar
Atrament:

Co konkrétně ti připadalo složité? Prostě tu komponentu přetáhneš do návrháře kam ji chceš, ne?
Pokud nepotřebuješ aby se ti GUI generovalo při běhu programu tak se dá v tom návrháři udělat prakticky všechno co tě napadne.

 
Nahoru Odpovědět 26. února 23:47
Avatar
Jirka
Člen
Avatar
Jirka:

Možná na to jdu špatně, tak mě oprav jestli se to dá udělat jednodušeji. Potřeboval jsem @Override
public void paintComponen­t(Graphics g), protože na JPanel dělám nějaké kreslení. Nevěděl jsem jak přepsat metodu pro JPanel, který mi udělá návrhář, takže jsem to vyřešil tak, že si dělám Panel za běhu a postavil jsem GUI celé ručně, abych to pohodlně vložil. Takže není podmínkou aby JPanel vznikal za běhu, ale primárně potřebuju mít možnost od něho dědit. Googlil jsem o 106, ale prostě jsem to nikde nenašel.

 
Nahoru Odpovědět 27. února 0:27
Avatar
Atrament
Člen
Avatar
Odpovídá na Jirka
Atrament:

Jo aha, to já jsem to pochopil špatně. Otázka je jestli na ten panel chceš pak ještě dávat i nějaké jiné komponenty a nebo na něj jenom kreslíš. Pokud jenom kreslíš tak můžeš nechat IDEčkem vygenerovat pomocí 'New File' JPanel Form a v něm pak ručně přidat vlastní implementaci paintComponen­t(Graphics g). Takto vytvořenou komponentu pak můžeš přetáhnout do návrháře a umístit ji kam chceš v nadřazeném kontejneru (předpokládám, že tam máš nějaké hlavní okno JFrame kam ten panel chceš dát).

 
Nahoru Odpovědět 27. února 9:48
Avatar
Jirka
Člen
Avatar
Jirka:

Prosímtě mám problém s tím přetažením do návrháře jak píšeš. Vygeneroval jsem si JPanel, přepsal mu co jsem potřeboval, potud dobrý. Ale ať zkouším tahat MujJPanel kamkoli tak buď nejde přetáhnout nebo když jsem ho dával do MujJFrame tak se objeví blabla ... class cannot be find a že musí být zkompilovaná atd. Můžeš mě prosím navést ještě jak se dělá to přetažení do návrháře. Protože tak jak jsi to popsal by to řešilo můj problém. Dík moc.

 
Nahoru Odpovědět 5. března 23:19
Avatar
Atrament
Člen
Avatar
Odpovídá na Jirka
Atrament:

Tak vždyť sám píšeš co potřebuješ udělat :) Zkompiluj ten tvůj JPanel a hotovo:) Pravým tlačítkem na něj klikni v Projects okně a dej Compile.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 5. března 23:33
Avatar
Jirka
Člen
Avatar
Jirka:

dík moc

 
Nahoru Odpovědět 5. března 23:39
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.