Avatar
bulvodlkuh
Neregistrovaný
Avatar
bulvodlkuh:

Zdravím

Začal jsem programovat v Javě, a koupil jsem si na to knihu. Java 6 výukový kurz. Na straně 28 se píše, že programy vytvořené v Javě budou moci uživatelé spouštět jedním kliknutím myši. Ale když klikám na soubor .class nebo .java, tak se nic neděje. Nejde to zpustit. Jde to jen podle návodu z příkazové řádky. To mám po lidech chtít, aby si moje programy zpouštěli z příkazové řádky? Jak to teda mám udělat, aby na soubor jenom klikli, a on se upustil jako normální program? Třeba jako NetBeans?

 
Odpovědět 2.1.2013 19:09
Avatar
Fugiczek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na bulvodlkuh
Fugiczek:

Aby to šlo spouštět normálně tak musíš to převést na jar soubor. Buď přes nějaké vývojové prostředí což je značně jednoduché a rychlé, nebo přes příkazový řádek, což je někdy zdlouhavé a složité.

 
Nahoru Odpovědět 2.1.2013 19:22
Avatar
bulvodlkuh
Neregistrovaný
Avatar
bulvodlkuh:

A jak co do .exe souboru, do to se to nedá převést?

 
Nahoru Odpovědět 2.1.2013 19:26
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na bulvodlkuh
Kit:

.exe má jiný vnitřní formát než .jar . Byl by mnohem větší. Přes .exe se také šíří viry.

Nahoru Odpovědět 2.1.2013 19:46
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Fugiczek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na bulvodlkuh
Fugiczek:

Dá, ale nejdřív to musí být v tom .jar a navíc to pak ztrácí smysl když je to v .exe, protože to půjde spustit jen na Windowsu.

 
Nahoru Odpovědět 2.1.2013 19:46
Avatar
martinkobelka
Redaktor
Avatar
Odpovídá na bulvodlkuh
martinkobelka:

Když to ztrácí smysl tak proč jsou všechny velké programy napsané v Javě např. Minecraft, NetBeans apod .exe ?

 
Nahoru Odpovědět 2.1.2013 19:50
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinkobelka
Kit:

Minecraft je v .jar.

Nahoru Odpovědět 2.1.2013 19:56
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Fugiczek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinkobelka
Fugiczek:

Ztrácí to smysl, protože to pak půjde spustit jen na jednom operačním systému. Minecraft a NetBeans mají pro každý OS speciální lauchner.

 
Nahoru Odpovědět 2.1.2013 20:10
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinkobelka
matesax:

To asi těžko - exe = executable...

http://cs.wikipedia.org/…e_Executable

Proč je Java mutliplatformní? Protože se postaví až na místě...

http://cs.wikipedia.org/wiki/Byte_code

Joo - než něco vypustíš - alespoň Googli... Java a exe se setkali teprve nedávno...

Editováno 2.1.2013 20:17
 
Nahoru Odpovědět 2.1.2013 20:15
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na bulvodlkuh
David Čápka:

Do exe to samozřejmě lze převést taky. Jsou k tomu programy. Výhoda je ta, že program má potom hezkou ikonku a na pozadí ti jen vybalí jar a ten spustí. Ať si říká kdo chce co chce, ale lidé chtějí ikonky :)

Nahoru Odpovědět 2.1.2013 20:21
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Nejprve by sis o tom měl něco přečíst.

.exe není přenositelné. Je to formát Microsoftu. Kdybych ti poslal .elf, tak by sis s tím neporadil.

Nahoru Odpovědět 2.1.2013 20:22
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

A ještě něco: EXE není spustitelné. Spustitelný byl COM, ale už se nepoužívá. EXE potřebuje zavaděč, jinak se do paměti nedostane.

Promiň, to bylo pro @matesax@, nějak jsem se uklikl.

Editováno 2.1.2013 20:26
Nahoru Odpovědět 2.1.2013 20:25
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

I ty vtipe - já se vůbec nezabývám právě bytecode a jeho parsováním... Jak mám tedy jinak popsat virtuální stoj? Viz. článek v sekci Java... Fakt netuším, co bych se v této oblasti měl učit - vše jsem pochopil a již se v tom přestal šťourat... Mimochodem - můj jazyk mi běží...

 
Nahoru Odpovědět 2.1.2013 20:27
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Možná by nebylo špatné, kdyby se místo kompilace JIT souboru .jar prováděla tato kompilace při instalaci. Výsledkem instalace by byl .exe .

Nahoru Odpovědět 2.1.2013 20:30
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Mr. Forstak
Člen
Avatar
Odpovídá na Fugiczek
Mr. Forstak:

a jar můžu spustit jako exe?

 
Nahoru Odpovědět 11.7.2013 18:38
Avatar
Odpovídá na Mr. Forstak
Neaktivní uživatel:

jar je spustitelny pres javu staci jen normalne kliknout
(musis mit javu)

Nahoru Odpovědět 11.7.2013 18:41
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Mr. Forstak
Člen
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Mr. Forstak:

johuuuuuu nemusím dělat C# kvůli tomu aby to normálně fakčilo

 
Nahoru Odpovědět  ±0 11.7.2013 18:47
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 17 zpráv z 17.