Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Tomáš Brůna:

Ahoj zajímalo by mě jak se dá přes JavaFX udělat tlačítko na příkaz s nějakým názvem.
Když uživatel zadá text tak se vytvoří tlačítko se zadaným textem. Předem děkuji za pomoc :)

Editováno 15.5.2015 21:01
Odpovědět 15.5.2015 21:00
Lepší být šprt než blbec :)
Avatar
Odpovídá na Tomáš Brůna
Petr Štechmüller:

Ahoj, je to celkem jednoduché. Předpokládám, že text zadáváš do textfieldu a potvrzuješ nějakým tlačítkem. Tomuto tlačítku vytvoríš událost onAction, ve které vytvoříš novou instanci tvého tlačítka a nastaviš mu požadovaný text. Nakonec tohle tlačítko pridáš do grafu scény.

Editováno 15.5.2015 22:30
Nahoru Odpovědět 15.5.2015 22:30
Pokud spolu kód a komentář nekorespondují, budou patrně oba chybné
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Štechmüller
Tomáš Brůna:

Mohl by jsi mi prosím poslat příklad (část kódu) z tohoto jsem to moc nepochopil ale i tak děkuju :)

Nahoru Odpovědět 15.5.2015 23:11
Lepší být šprt než blbec :)
Avatar
vajkuba1234
Člen
Avatar
Odpovídá na Tomáš Brůna
vajkuba1234:
//Tvorba tlacitka
        Button btnV = new Button();
        btnV.setText("Jmeno tlacitka");  //Pojmenovani tlacitka
        //Nastaveni akce pro tlacitko.
        btnV.setOnAction(e -> {
            //zde budou prikazy
        });

Je to jednoduche. Vytvoris si instanci tridy Button, nasledne tlacitku nastavis nejaky text, ktery bude vystihovat jeho akci a pak do udalosti napises, co konkretne ma udelat. :)

Nahoru Odpovědět 16.5.2015 2:14
No hope, no future, JUST WAR! For world peace Israel must be DESTROYED!
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vajkuba1234
Tomáš Brůna:

A jak se jo s umístěním a velkostí kód zadám tak tlačítko vůbec nevytvoří :(

Nahoru Odpovědět 17.5.2015 20:12
Lepší být šprt než blbec :)
Avatar
vajkuba1234
Člen
Avatar
Odpovídá na Tomáš Brůna
vajkuba1234:

To tlacitko musis nechat vykreslit v metode start, tedy tam, kde jej take vytvaris. Umisteni muzes menit v CSS. Tezko ti poradit, kdyz nevim, co presne delas, ale urcite by jednotlive prvky mely byt v nejakem layoutu, napr. "horizontal box". Ten si vytvoris a pak do nej davas co potrebujes, tlacitka, textfield atd, ktere pak musis pripojit k tomu layoutu, coz ti zajisti vykresleni.

Treba u toho "horizontal box":

Hbox horizontalBox = new Hbox();

//Tvorba tlacitka
Button btnV = new Button();
btnV.setText("Jmeno tlacitka");  //Pojmenovani tlacitka
//Nastaveni akce pro tlacitko.
btnV.setOnAction(e -> {
      //zde budou prikazy
});

horizontalBox.getChildren().add(btnV);

Pricemz tou posledni radkou zaridis to, ze se to tlacitko vykresli v tom danem boxu, tady konkretne v tom horizontalnim...

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 17.5.2015 20:25
No hope, no future, JUST WAR! For world peace Israel must be DESTROYED!
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět  +1 17.5.2015 20:59
Lepší být šprt než blbec :)
Avatar
vajkuba1234
Člen
Avatar
Odpovídá na Tomáš Brůna
vajkuba1234:

Jsem rad, ze jsem mohl pomoct. :)

Nahoru Odpovědět  +1 18.5.2015 1:30
No hope, no future, JUST WAR! For world peace Israel must be DESTROYED!
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.