Diskuze: JDBC problé instalace

Java Java JDBC problé instalace

Avatar
Karel
Neregistrovaný
Avatar
Karel:

Mám problém. Stáhnul jsem si JDBC ze stránky http://dev.mysql.com/…connector/j/ a dal spustit. Nic se nestalo a já stále nemůžu spustit tento kód:

import java.sql.Connection;
import java.sql.DriverManager;
import java.sql.ResultSet;
import java.sql.Statement;


public class JavaDBFirstAplication {

    /**
     * @param args the command line arguments
     */
    public static void main(String[] args) {
        Connection conn;
        try {
            Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver");
        } catch (Exception e) {
            System.out.println("chyba při volání driveru.");
            System.out.println(e.getMessage());
        }
        try{
            conn = DriverManager.getConnection("jdbc:mysql://localhost:3306/soutezni","root","");
            Statement st = conn.createStatement();
            ResultSet rs = st.executeQuery("SELECT * FROM osoby");
            String result = rs.toString();
            System.out.println("program jede");
            System.out.println(result);
        } catch(Exception e){
            System.out.println("chyba programu");
            System.out.println(e.getMessage());
        }
    }
}

Díky za rady.

 
Odpovědět 1.9.2013 17:27
Avatar
Milan Gallas
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Karel
Milan Gallas:

Používáš špatný ovladač! Stáhni si mysql-connector z adresi:
http://www.findjar.com/…0.5.jar.html
a poté si ho přidej v NetBeans. Také bych vyměnil tohle

Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver");

za tohle:

Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver").newInstance();
 
Nahoru Odpovědět 1.9.2013 20:40
Avatar
Odpovídá na Karel
Michal Žůrek (misaz):

Stáhni si ovladač jak psal Milan Gallas a v netbeens klikni pravým na projekt -> properties -> Libraries -> Add JAR/Folder -> najdi a vyber stažený ovladač.

Nahoru Odpovědět 1.9.2013 20:46
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Milan Gallas
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Karel
Milan Gallas:

Ovladačů je více, ale předpokládám že ti tento bude stačit. popřípadě se můžeš podívat sem: http://www.jarfinder.com/…ionInfo/1121
Díky tomuto ovladači můžeš přistupovat k databázím v Databases/Java DB
tím dříve zmíněným k databázím v Databases/MySQL Server at localhost:3306

 
Nahoru Odpovědět 1.9.2013 20:53
Avatar
Karel
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na Milan Gallas
Karel:

Díky za odpověď. Moc mi to pomohlo.
Misaz tobě taky díky za napsání postupu.

 
Nahoru Odpovědět 2.9.2013 11:14
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.