Diskuze: Načtení textu z konzole

Java Java Načtení textu z konzole

Avatar
Lama420
Člen
Avatar
Lama420:

Ahoj,
potřeboval bych radu v programu který tady nazýváte papoušek mi řádek
String s = sc.nextLine();
pořád hází error a nefunguje.
Jinak používám netbeans.
Děkuji za odpověď

 
Odpovědět 6.4.2013 13:58
Avatar
Odpovídá na Lama420
Michael Olšavský:

Máš inicializovaný Scanner? (

Scanner sc = new Scanner(System.in, "Windows-1250");

) a importovány knihovny(nebo balíčky nebo jak se to jmenuje)?

Editováno 6.4.2013 14:08
 
Nahoru Odpovědět 6.4.2013 14:08
Avatar
Lama420
Člen
Avatar
Odpovídá na Michael Olšavský
Lama420:

Importotované knihovny asi nemám. Co pro to mám udělat?

 
Nahoru Odpovědět 6.4.2013 14:16
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Lama420
David Čápka:

Cituji článek:

"Pro názornost jsem vymazal šedou dokumentaci, ale klidně si ji tam nechte. Změna spočívá v importování java.util.Scanner, což nám umožňuje přístup k metodám pro vstup z konzole. Konečně ten dlouhý řádek na začátku metody nedělá nic jiného, než že nám vytvoří proměnnou sc, na které můžeme volat onu metodu nextLine(), která načte z konzole další řetězec."

Když zkopíruješ bez přečtení nějakou část, nemůžeš se divit, že nefunguje.

Nahoru Odpovědět  +1 6.4.2013 14:22
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na Lama420
Michael Olšavský:

Jak psal David Čápka tak knikni pravým tlačítkem na to červeně označené a Fix imports.

 
Nahoru Odpovědět 6.4.2013 14:23
Avatar
Lama420
Člen
Avatar
Odpovídá na Michael Olšavský
Lama420:

To jsem si přečet a udělal ovšem problém pořád je. Takže tím to asi nebude.

 
Nahoru Odpovědět 6.4.2013 14:51
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 6.4.2013 14:57
Avatar
Lama420
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Lama420:

Kopíroval jsem to pouze do dotazu. Jinak jsem vše pročetl a zkoušel jsem vše co mi dávalo smysl. Ovšem nic nevyšlo proto jsem položil dotaz.

 
Nahoru Odpovědět 6.4.2013 14:59
Avatar
Lama420
Člen
Avatar
Odpovídá na Michael Olšavský
Lama420:

package papousek;

import java.util.Scanner;

public class Papousek {

public static void main(String[] args)
{
Scanner sc = new Scanner(System.in, "Windows-1250");
System.out.prin­tln("Ahoj, jsem virtuální papoušek Lóra, rád opakuji!");
System.out.prin­tln("Ahoj: ");
String vstup;
vstup = sc.nextLine();
String vystup;
vystup = vstup + ", " + vstup + "!";
System.out.prin­tln(vystup);

} }

Toto je vše co jsem tam napsal ovšem problém se z nějakého důvodu bez toho že bych něco dělal změnil. Nyní napíše:

"Ahoj, jsem virtuální papoušek Lóra, rád opakuji!
Ahoj: "

A Běží to klidně 30 min podle mě do nekonečna.

Předem děkuji za pomoc a omlouvám se za svou neschopnost.

Editováno 6.4.2013 15:42
 
Nahoru Odpovědět 6.4.2013 15:41
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Lama420
David Čápka:

Ano, protože program čeká až něco napíšeš :`

Nahoru Odpovědět  +1 6.4.2013 15:56
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Lama420
David Čápka:

Mimochodem, v článku je to opět správně, program tě vyzve k zadání textu. Tvůj místo toho napíše ahoj. Bylo by dobré si to nejprve přečíst.

Nahoru Odpovědět 6.4.2013 15:57
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Lama420
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Lama420:

Aha...Děkuju moc za pomoc. Nenapadlo mě že se dá psát i tam. :D
Tak se ještě jednou omlouvám že jsem ti žral čas.

 
Nahoru Odpovědět 6.4.2013 15:58
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.