Avatar
ondrej svenda:

Ahoj , jsem rád, že jsem narazil na tuto stránku :-) vymyslel jsem si aplikaci, která sice běží na IE10 největší zásluhu má můj otec. Abych byl konkrétní :-) Chtěl jsem apku do Windows (časomíra) určená k závodům na koních. Vše sice funguje ale má to chyby a ať se snažím nejde mi to :-( Poradil by mi někdo prosím?

 
Odpovědět  -4 2. března 23:32
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ondrej svenda
Michal Vašíček:

Ahoj, bude potřeba uvést, co konkrétně tam jsou za chyby, aby ti někdo poradil. :) Z obrázku to nevyčteme.

Nahoru Odpovědět  +5 3. března 0:10
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
ondrej svenda:

Ahoj, nevím jak tam dát další okno s možností přidání jezdce. celkově mi tam chybějí 2 okna. tuto apku udělal můj otec a já se s ní učím jak doladit. Bohužel ted nemá čas a sezóna se blíží :-( tak to zkouším já. aplikace je i na ulož.to v zipu.

 
Nahoru Odpovědět 3. března 8:59
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ondrej svenda
ostrozan:

aplikace je i na ulož.to v zipu.

to je sice pěkné, ale možná by se někomu hodil odkaz :-)

Jinak si ujasni , co vlastně chceš - chceš jenom přidat něco do existující aplikace a dál se programováním nezabývat? - Pak spíš požádej někoho, aby ti to dodělal (kdyby to nebyl Java applet - soudím podle toho IE - tak se ti na to klidně mrknu - ale applety nedělám, takže bohužel), třeba se někdo ochotný najde.

Pokud se tím hodláš zabývat i nadále - pak se neuč z hotového kódu, pokud ho tatík nepsal zrovna za tím účelem (s vysvětlením co, jak a proč funguje), ale začni pěkně od začátku ono totiž to programování není zas taková brnkačka, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Editováno 3. března 12:04
 
Nahoru Odpovědět  +4 3. března 12:01
Avatar
ondrej svenda:

Zde je ten odkaz :-): http://www.uloz.to/…casomira-zip

Programováním se budu i dál zabývat :-)

Snažím se i s pomocí taťky zjistit co a jak funguje ale i táta má málo zkušeností :-( Já osobně se snažím udělat to samé ale ne přes IE ale jako app ( java aplikace do IOS ) což táta nemá rád, protože nechce Windows a používá linux, který je pro mne složitý. Každopádně vím že začít nějak musím a tahle java apka tvořená přes firefox je aspoň malým základem se něco naučit a pochopit jak a co a která součást funguje a co se tím změní :-) Taky vím, nebo si to spíš myslím, že rozdíl mezi javou v IE, Firefox atd a java v IOS je do značné míry velký. Sice nevím jak moc a proto se to chci naučit. Tuhle apku budu sice používat, ale jakmile se pokusím vytvořit Java aplikaci,, která bude chodit ve win tak budu nejen rád, ale budu vědět jak ji psát :-)

 
Nahoru Odpovědět 3. března 21:49
Avatar
David Klouček:

Ten soubor je zaheslovanej.

Nějak tomu nerozumim. Java v prohlížeči? To má bejt Java Applet (zastaralá technologie, dneska se už skoro nepoužívá), nebo si pleteš Javu a Javascript? Pokud Java, tak je jedno odkud jí spouštíš. Pokud nebudeš používat knihovny specifický pro danej operační systém, půjde na Winu i Linuxu.

Java pro iOS? Pro ten se programuje ve Swiftu, Obj-C, Javascriptu (hybridní aplikace), nebo C# (Xamarin).

Editováno 4. března 0:34
 
Nahoru Odpovědět 4. března 0:32
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Klouček
ostrozan:

Mně se to stáhlo - je to Javascript

 
Nahoru Odpovědět 4. března 8:41
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ondrej svenda
ostrozan:

Máš to napsané v Javasriptu - což není totéž co Java

A být tebou a chceš li dělat nějaké aplikace tak se drž té Javy, nebo lépe zkus C# - i to je univerzální, když použiješ Gtk# +Xamarin/Mono

 
Nahoru Odpovědět 4. března 8:47
Avatar
Odpovídá na ostrozan
ondrej svenda:

C# nerozumím :-( sice javě taky moc ne ale učím se. snažím se udělat apku v java-swing ale nevím jestli to bude více složité než C# se kterým neumím :-( když jsem se zeptal táty, tak mi řekl že tam nejaké to C# je ( soubor. csv) což by měl být C#, ale nevím

 
Nahoru Odpovědět 4. března 9:11
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Odpovídá na ondrej svenda
Lako:

Mamka rozdělala bábovku, ale nestíhá to, tak jsem si řekl, že to dodělám za ní. Ani jeden moc v kuchyni neumíme. Nejdřív jsem to pekl na topení, ale lepší by bylo vzít tu silikonovou formu, mamka jí moc nemusí, protože hliník nemá ráda, raději používá tu skleněnou, na mě je ale moc průhledná. Každopádně nějak to upéct musím, takže na topení to vyzkouším- jak dlouho se to peče a co to dělá. Taky si myslím, že když těsto na bábovku míchám lžící od bot, tak jí používám trochu jinak, než když se obouvám. Pořád nevím jak, ale to zjistím. Tuhle bábovku určitě sním, ale jakmile to upeču na topení v plechové formě, budu mít z toho radost a už budu vědět jak se to peče na topení...

 
Nahoru Odpovědět  +17 4. března 9:19
Avatar
Taskkill
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lako
Taskkill:

give that man medal :D umrel jsem smichy - tohle vlakno patri do sine slavy i s tvoji reflexi

 
Nahoru Odpovědět  +3 4. března 9:22
Avatar
David Klouček:

To jsem nevěděl, že existuje nějaký HTA. Každopádne podle toho co čtu, to asi bude problém na Linuxu. Bejt tebou tak to udělam v JavaFX (Swing je starej) - http://www.itnetwork.cz/java/javafx

 
Nahoru Odpovědět 4. března 10:46
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ondrej svenda
ostrozan:

C# je jazyk - csv je typ textového souboru :-)
Klidně zůstaň u toho swingu - do javafx bych se jako začátečník nepouštěl.
Swing je sice zastaralý, ale zdaleka ne mrtvý, ale hlavně je jednodušší než javafx.
Jinak C# je skoro totéž co Java - mrkni zběžně na pár dílů zdejšího tutoriálu - uvidíš, že ti to bude povědomé.

 
Nahoru Odpovědět 4. března 11:30
Avatar
Petr Čech (czubehead):

Tohle je troll ne?
A pokud ne, prostě se vykašli na taťku a nauč se to pořádně od začátku sám, třeba tady jsou super tutoriály na Javu i C#

Nahoru Odpovědět 4. března 20:57
Why so serious? -Joker
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.