Diskuze: Obrázek

Java Java Obrázek

Avatar
dinokino
Člen
Avatar
dinokino:

Dobrý den, Poradí prosím někdo jak použít obrázkové soubory? :) Když jsem použil způsob popsaný zde na ITnetwork (http://www.itnetwork.cz/…-hry-obrazky), tak mi to v samotném IDE sice šlo, ovšem po exportování do jar souboru nastal problém. Soubor se nechtěl vůbec načíst (tím myslím, že se nejenže nezobrazil obrázek, ale že se ani nezobrazilo hlavní okno). Pouze na pozadí se vytvořil proces (a v zápětí se ukončil). To je jistě způsobeno načítáním obrázku (myslím chybě s ním spojené), protože bez vykreslení obrázku vše fungovalo (tedy okno se zobrazilo...). Poradí někdo prosím jak používat v programu obrázky obsažené v jar souboru? (tedy ty obrázky nacházející se ve stejném adresáři jako třídy),

 
Odpovědět 22.12.2015 20:45
Avatar
Richard H.
Redaktor
Avatar
Richard H.:

Tak to zřejmě nebude obrázkem ale něčím jiným protože pokud se nezobrazilo ani hlavní okno...

Nahoru Odpovědět 22.12.2015 20:48
Malý užitečný manuál je vždy lepší než bichle k ničemu.
Avatar
Richard H.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na dinokino
Richard H.:

Jo a mimochodem používat swing nedoporučuji (no hate) JavaFX je lepší.

Nahoru Odpovědět  +1 22.12.2015 20:49
Malý užitečný manuál je vždy lepší než bichle k ničemu.
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Richard H.
IT Man:

Tak JavaFX ho má i nahradit. :)

Nahoru Odpovědět  +1 22.12.2015 20:57
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
Atrament
Člen
Avatar
Odpovídá na IT Man
Atrament:

To jsem zvědavej jestli se jí to podaří aspoň do konce tohoto desetiletí ;)

 
Nahoru Odpovědět 22.12.2015 23:11
Avatar
dinokino
Člen
Avatar
dinokino:

Jo jasný, ale tak někde se začít učit musím :D Jelikož se učím podle knížky, tak se učím swing... Mě jen šlo o to, že jakmile chci v programu zobrazit obrázek, tak se ten exportovanej soubor ani nespustí...jakmile však umažu řádek:

ImageIcon ii = new ImageIcon(this.getClass().getResource("obr.jpg"));
im = ii.getImage();
(dále do metody paintComponent(Graphics g):)
g.drawImage(im, 50, 50, this);

..A exportuji do jar souboru, tak už se okno po spuštění zobrazí...:o Tak nevím co s tím... :D Řeším to tak, že prostě nepoužívám zde uvedený soubor, ale tak, že nechám program vytvořit adresář s obrázky ve stejném adresáři, jako mám zmíněný jar soubor... :D Ale zajímalo mě, jak to udělat popsaným způsobem... :D

 
Nahoru Odpovědět 23.12.2015 14:09
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.