Avatar
Dominik
Člen
Avatar
Dominik:

zdravim :)

existuje nejaka metoda na odseknutí nuly u typu double? kdyz dam vypsat na konzoli napr hodnotu 5 typu double, tak mi to napise 5.0 .. nechci to pretypovavat na int..

dekuji ;)

 
Odpovědět 18.5.2013 22:18
Avatar
Homo
Člen
Avatar
Odpovídá na Dominik
Homo:

Nejspis nepujde. U vsech formateru se nastavuje minimalne 1 misto za desetinnou carkou. Takze pri tisknuti budes muset pretypovavat. Ale neni nic tezkyho napsat:

System.out.println((int)5.55);
Nahoru Odpovědět 18.5.2013 22:37
1010011 1000101 1011000
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Dominik
Kit:

Zkus použít # v System.out.for­mat().

Nahoru Odpovědět 19.5.2013 10:12
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Dominik
Kit:

Zkusil jsi už formát "%6.0f" ?

Nahoru Odpovědět 19.5.2013 10:25
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Homo
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
Homo:

Tenhle format sice funguje, ale ono to zaokrouhluje. Pokud mu nevadi zaokrouhlovani tak by to pouzit mohl.

Nahoru Odpovědět  +1 19.5.2013 10:44
1010011 1000101 1011000
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Homo
Kit:

Prostě tady má dvě řešení pro oba případy a je teď na něm, které si vybere.

Nahoru Odpovědět 19.5.2013 11:08
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Dominik
Člen
Avatar
Dominik:

Kit: vim, ze jsem psal, ze kdyz to dam vypsat na konzoli, ale ja to programuju pro android, nechtel jsem to tu zbytecne rozepisovat, takze System.out.format() pouzit nemuzu.. myslel jsem ze je nejaka obecna metoda jako napriklad v C#, kde se uda jako prvni parametr hodnota a druhy parametr pocet mist a ono to vyplivne cislo.. jeste jsem se dohledal, ze existuje figl, kde se to cislo vynasobi 100, pak se zaokrouhli a pak se zase vydeli 100 (kdyz to chci na 2 desetinna mista), ale tam je problem s pretecenim typu a ja to potrebuji i pro velke hodnoty... nakonec jsem se tedy rozhodl to vubec nezaokrouhlovat, zjistil jsem, ze je to tak lepsi ;) .. kazdopadne diky za rady!

 
Nahoru Odpovědět 21.5.2013 13:26
Avatar
Odpovídá na Dominik
Luboš Běhounek (Satik):

Zajimal by me duvod, proc jsi to nechtel pretypovavat na int? :)

Nahoru Odpovědět 21.5.2013 14:16
:)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
Kit:

Myslím si, že důvod už napsal

"...tam je problem s pretecenim typu a ja to potrebuji i pro velke hodnoty..."

i když by se možná dal použít typ long.

Nahoru Odpovědět 21.5.2013 14:19
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Dominik
Kit:

Zrovna čtu, že format() je možné použít i pro Android:

textView.setText(String.format("%12.0f", number));
Nahoru Odpovědět 21.5.2013 14:28
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Dominik
Člen
Avatar
Dominik:

Satik: pretypovavat jsem to nechtel, protoze ta vysledna hodnota je zavisla na vstupnich datech, a ja jsem potreboval, aby kdyz vyjde cele cislo, tak to odseklo tu nulu, jinak aby tam zustali ty desetinna cisla.. vim ze se to da udelat tak, ze to prevedu na string, zjistim, jestli tam jsou za desetinnou carkou jen nuly a pak to pripadne pretypovat na int (nebo zminovany long) aby tam nebyla ta nula za cislem, ale to mi prijde zbytecne komplikovany, takze jsem se ptal, jestli to jde nejak jednoduseji... pak jsme se zacali bavit teprv o zaokrouhlovani, ktere take potrebuji, takze jsem to uz neresil s tou nulou ;)

Kit: koukam, ze mas pravdu, opravdu to takhle funguje, diky kamo :)

 
Nahoru Odpovědět 21.5.2013 22:52
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.