Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:

Ahoj, mohl bych se zeptat jak udělat v okenní aplikaci menu ?

Po zapnutí programu se zapne menu, poté na kliknutí tlačítka hra se zobrazí hra atp ...

Odpovědět 18.3.2013 15:33
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
David Čápka:

Jaké menu máš na mysli? Můžeš si udělat druhý formulář a tam dát pár tlačítek jako menu, tlačítko nová hra potom přepne na formulář s hrou.

Nahoru Odpovědět 18.3.2013 15:51
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Honza Bittner:

Udělal jsem si třídy Screen (GUI), ScreenMENU a ScreenGAME ...
ScreenMENU a ScreenGAME mají extends Screen ...

toto vše mi funguje když to v mainu zapnu, ale vytvoří se mi 2 okna ...
A já bych potřeboval aby se udělalo okno a do toho se vypsalo buď menu nebo hra ..

myslel jsem že udělám něco jako Screen okno = new ScreenMENU();
a poté že to Screen okno = new ScreenGAME() přepíše do stejného okna ... :/

Jinak menu má být něco jako toto http://prntscr.com/wtly0

Nahoru Odpovědět 18.3.2013 16:06
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
David Čápka:

S Javou tolik nedělám, ale tohle jsem viděl řešené jako více oken, jedno schováš a druhé otevřeš. Můžeš si dát na jeden form panely a zapínat/vypínat ty.

Pokud potřebuješ opravdu form ve formu, udělej ty další formy jako JPanel form místo JFrame form a použij Card Layout.

Nahoru Odpovědět 18.3.2013 16:17
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Honza Bittner:

OK .. nějak to snad vymyslím ;)
Nebo někdo napíše nějaké jiné řešení .. :)

Díky za radu ...

Nahoru Odpovědět 18.3.2013 16:34
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Fugiczek
Redaktor
Avatar
Fugiczek:

Musim se smat :-D :-D :-D
Honza Bittner jde videt ze jsi moji radu nepochopil a to OOP nejspis taky ne, moje rada spocivala v tom ze Screen by byl interface nebo abstraktni trida, ktera by obsahovalo hlavicku metody na kresleni s parametrem Graphics/Grap­hics2D. Cili ve tride kde mas JFrame a na tom panel nebo canvas a vykreslujes tak bys predaval jen jejich objekt na kresleni na ne.

screen.draw(g); // g instance tridy Graphics / 2D

Takhle by se dycky vykreslilo v zavislosti jakej screen mas danej. Jenze tlacitka by sis musel udelat vlastni.
David Čápka "s javou tolik nedelam" a timhle si mel skoncit, JFrame v cele aplikaci by mel byt zasadne pouze jeden! Motat hlavu zacatecnika praktikama ze C# neni zrovna nejlepsi. Dale radit mu aby vypinal a zapinal panely je fajn, jenze v jave je to nepohodlne a musi se pri tom volat spoustu metod na revalidaci okna, takze zachvilu by se zase ptal jak to ma udelat. Vsude pises o formu, ale tohle je Java :-) JPanel jako "form" neudelas a CardLayout se takhle nepouziva :-)

 
Nahoru Odpovědět  +1 18.3.2013 16:40
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Fugiczek
David Čápka:

Přečti si mou odpověď ještě jednou, psal jsem mu, aby přidal JPanel formy, ne JFrame formy, ten je samozřejmě jeden. Běžně se to v Card layout používá.

Nahoru Odpovědět 18.3.2013 16:50
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.