Avatar
martinkobelka
Redaktor
Avatar
martinkobelka:

Zdravím

Mám v aplikaci hlavní formulář. Celá aplikace na navržená ve vizuálním návrháři který je součástí netbeans. Součástí aplikace je také JDialog také navržený v návrháři. Tomuto dialogu bych ale při jeho vyvolání chtěl předat instanci třídy která pracuje s databází. Nevíte jak to provést ? Když zasáhnu do kodu ručně a změním parametr konstruktoru tak se ve formuláři generují další chyby, které už není v mých začátečnických schopnostech napravit.

Děkuji za odpověď a doufám že jsem problém popsal dobře :)

 
Odpovědět 7.1.2015 20:24
Avatar
Silvinios
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinkobelka
Silvinios:

Pokud je obtížné změnit konstruktor, proč nepoužít setter?

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 9.1.2015 20:00
Avatar
Atrament
Člen
Avatar
Odpovídá na martinkobelka
Atrament:

Moje obecná rada je vyhnout se tomu vizuálnímu návrháři jak jen to jde. Je to dobrý nástroj ale rozhodně ne pro začátečníky - vím vypadá to paradoxně, ale pro začátečníky je imho nejlepší si to gui pěkně ručně napsat sám. Pořádně prozkoumat jak fungují layouty, jak se chovají různé komponenty a jaké mají možnosti. Teprve až když tohle všechno dobře ovládáš, tak je vhodné použít ten vizuální nástroj pro rychlé naklikání nějakého formuláře a ušetřit si tak práci.

 
Nahoru Odpovědět  +1 9.1.2015 20:27
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.