Diskuze: Převod Java aplikace do exe

Java Java Převod Java aplikace do exe

Avatar
nextx
Neregistrovaný
Avatar
nextx:

a jak to spustim v okenni aplikaci?
a jak ulozim do nejaky .exe at to spusti ostatni? :-)

 
Odpovědět 15.2.2013 22:33
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na nextx
David Čápka:

Java exe nemá, ale můžeš si nechat vygenerovat JAR. Jicméně konzole Javy na Windows moc dobře nefunguje, u okenních aplikací to je mnohem lepší - http://www.youtube.com/watch?…

Nahoru Odpovědět 16.2.2013 11:15
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
nextx
Neregistrovaný
Avatar
nextx:

a jak je to napr. s minecraftem?
a dalsi dotaz v cem mam delat neco jako CMD?

 
Nahoru Odpovědět 16.2.2013 22:37
Avatar
Odpovídá na nextx
Luboš Běhounek (Satik):

JAR soubory muzes jeste zaobalit do EXE souboru - ten vlastne jen spusti ten jar.

Jak delat neco jako CMD, chces delat vlastni prikazovy radek?

Nahoru Odpovědět  +1 17.2.2013 11:16
:)
Avatar
nextx
Neregistrovaný
Avatar
nextx:

jj jen necim cem

 
Nahoru Odpovědět 18.2.2013 7:54
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
Kit:

Pokud JAR zabalí do EXE, ztratí tím multiplatformnost javovské aplikace. A to by byla škoda.

Nahoru Odpovědět  +2 18.2.2013 9:47
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
nextx
Neregistrovaný
Avatar
nextx:

ale jak to mam udelat zkratka pro lidi :-(
proste udelal jsem to mam to v nejakych souborech .jar .class atd. ale ted vubec nevim jak to udelat pro lidi a mimochodem kite ten .jar tak ten se da otevrirt leda tak v nejakym zipovacim souboru ne? jako je 7Zip winrar atd. ne?

 
Nahoru Odpovědět 18.2.2013 10:17
Avatar
Odpovídá na nextx
Luboš Běhounek (Satik):

On je to uvnitr tusim zip, takze ho muzes pres winrar/winzip/... rozbalit, ale jinak se da i spustit dvojklikem, pokud ma uzivatel nainstalovanou javu.

Nahoru Odpovědět 18.2.2013 10:20
:)
Avatar
next
Neregistrovaný
Avatar
next:

Satiku diky ale ted uz vubec nevim co mam delat :-(
vysvetlim co chci
chci udelat neco jako program CMD - jenomze s vlastnimi prikazy ale ted vubec nevim jestli mam nechat jar nebo dat do exe nebo jestli se na javu vykaslat a dat jiny jazyk :-(

a java my na zacatek pripada jazykove lehka jen ty zle platformy nevim co s nima :-( a co se tyce jazyka C# tak tam uz nejsem schopen zapamatovat jediny kod - vcetne tech hello world :-(

poradite tak? :-( :-( :-(

 
Nahoru Odpovědět 18.2.2013 10:22
Avatar
nextx
Neregistrovaný
Avatar
nextx:

Satiku to s tim 2 klikem nevim...

javu mam napr. hra minecraft ma soubor .jar a kdyz na to 2x klinu pise to ze nebyl nalezen idealny soubor na otevreni :-/

ps: nevim jestli to neni napr. nejak chraneny :D :(

 
Nahoru Odpovědět 18.2.2013 10:24
Avatar
Odpovídá na nextx
Luboš Běhounek (Satik):

Program jako cmd - při vytváření aplikace ji vytvoř jako konzolovou.

Platformy zatím neřeš, nejdřív se nauč pořádně základy.

Moc netuším, jak ti C# může připadat těžký, když základy jsou prakticky stejné jako v Javě :) .

A Javu máš? Pokud jo, tak možná nemáš asociovaný .jar s Javou.

Nahoru Odpovědět 18.2.2013 10:35
:)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na nextx
Kit:

Soubory .jar jsou zabaleny programem jar. Stejným programem se to dá i rozbalit, ale většinou k tomu není důvod.

Nahoru Odpovědět 18.2.2013 10:53
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
nextx
Neregistrovaný
Avatar
nextx:

aha chapu :D
a jak si necham vyrobit .jar? dekuji to mi uz bude stacit :D

 
Nahoru Odpovědět 19.2.2013 19:54
Avatar
nextx
Neregistrovaný
Avatar
nextx:

soubor je ted v .class a chci to dat na
.jar dekuji :-)

 
Nahoru Odpovědět 20.2.2013 8:04
Avatar
nextx
Neregistrovaný
Avatar
nextx:

halo?

 
Nahoru Odpovědět 20.2.2013 10:17
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na nextx
Kit:
jar cvfe soubor.jar Trida Trida.class
Nahoru Odpovědět 20.2.2013 10:52
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
nextx
Neregistrovaný
Avatar
nextx:

to mam napsat do mainu?

 
Nahoru Odpovědět 20.2.2013 11:16
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na nextx
Kit:

V mainu by to mělo asi podobný smysl jako na toaletním papíře.

Ten příkaz napíšeš do konzoly nebo do Makefile. Pokud to chceš psát někam do NetBeans, tak to ti bude muset poradit někdo jiný. Já to dělám v Makefile, ale chystám se, že si vyzkouším Ant.

Nahoru Odpovědět 20.2.2013 11:45
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
nextx
Neregistrovaný
Avatar
nextx:

a vis pres eclipse?
a jestli ne,
mohl bys mi poslat link na ten makefile? :)

 
Nahoru Odpovědět 20.2.2013 12:20
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na nextx
Kit:

Eclipse ani NetBeans nepoužívám. V mém Makefile to vypadá asi takto:

%.jar : %.class
       jar cvfe $*.jar $* -C ${CLASSPATH} $*.class

Spouštím to příkazem

make Trida.jar
Nahoru Odpovědět 20.2.2013 12:32
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
nextx
Neregistrovaný
Avatar
nextx:

a makefile je IDE? (asi hloupa otazka)
a celkem se mi to libi a dotaz jeste:
je zde nejaky clanek? (o makefilu)
a poslal bys mi link? :)

 
Nahoru Odpovědět 20.2.2013 13:01
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na nextx
Kit:

Makefile není IDE. Je to soubor.

O Makefile tady článek není, je to dostatečně zdokumentováno jinde.

http://lmgtfy.com/?…

Nahoru Odpovědět 20.2.2013 13:34
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Hartrik
Redaktor
Avatar
Hartrik:

V NetBeans jar vytvoříš pokud zmáčkneš F11, nebo klikneš na ikonku kladiva - build project. Jde to ale i více způsoby.

 
Nahoru Odpovědět  +1 20.2.2013 14:08
Avatar
Hartrik
Redaktor
Avatar
Hartrik:

Objeví se ve složce dist uvnitř tvého projektu.

 
Nahoru Odpovědět  +1 20.2.2013 14:10
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na nextx
Kit:

Tak jsem si včera vyzkoušel ten Ant a vypadá to velmi slibně. Na správu velkých projektů v Javě už nic lepšího asi neexistuje.

Nahoru Odpovědět 21.2.2013 9:53
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

NetBeans mi sice do složky dist dalo soubor jar, ale on se nadá otevřít, prostě to nic nedělá. proč?

Nahoru Odpovědět 30.4.2013 21:47
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Samik11
Redaktor
Avatar
Samik11:

Pokud delas konzolovou aplikaci, tak jar spustit dvojklikem nejde. Musis to udelat pres prikazovou radku. Gui aplikace by mela jit normalne spustit.

Nahoru Odpovědět 30.4.2013 21:51
„Radost vidět a rozumět, to je nejkrásnější dar přírody.“ Albert Einstein
Avatar
Hartrik
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Hartrik:

Tak ho zapni přes příkazový řádek, občas to někomu nejde zapnou poklikáním... Nebo je chyba ve tvém programu.

Samik11 - konzolová aplikace zapnout jde, jen nebude vidět případný výstup

Editováno 30.4.2013 21:57
 
Nahoru Odpovědět 30.4.2013 21:55
Avatar
Nahoru Odpovědět 30.4.2013 22:16
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Homo
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
Homo:

Apache Maven je komplexnejsi.

Nahoru Odpovědět 30.4.2013 22:25
1010011 1000101 1011000
Avatar
Odpovídá na Samik11
Matěj Křiváček:

Ahoj, mohu se zeptat jak ji přesně přes příkazový řádek spustím? Omluv mě pokud je to hloupá otázka jsem v této oblasti opravdu úplně nový. Díky moc :-)

Nahoru Odpovědět 29. dubna 18:23
Svět patří těm, co se neposerou..
Avatar
mv
Člen
Avatar
Odpovídá na Matěj Křiváček
mv:

java -jar "<cesta k .jar souboru>"

 
Nahoru Odpovědět  +1 29. dubna 20:24
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 33 zpráv z 33.