Avatar
Petrč Kuncil:

Ahoj prosím vás o pomoc nějak něchápu tento příkaz chápu podle názvu že mi to najde jaké id má ten TextView ale co je to ten parametr ? hlavně to R nevím co znamená díky moc za pomoc a tky mě zajímá jestli se tam toto musí psát vždycky když chci používat textview nebo tk ?

 
Odpovědět 21. února 22:12
Avatar
Atrament
Člen
Avatar
Atrament:

R je automaticky generovaná třída, generuje se ze všech těch xml souborů co v máš v typickém android projektu. Metoda findViewById ti nevrací jaké id má TextView ale naopak vrací TextView s daným id. Použiješ to typicky jednou pro každou tu komponentu, kterou máš definovanou v xml souborech a se kterou chceš pracovat v java programu.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 21. února 22:45
Avatar
Odpovídá na Atrament
Petrč Kuncil:

Děkuji za super vysvětlení :)

 
Nahoru Odpovědět 21. února 22:47
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.